Horoscop, Lifestyle — ianuarie 18, 2014 at 15:40

Zodiile şi mâncarea…

by

Zodia în care te-ai născut își pune amprenta inclusiv asupra felului în care te hrănești. Influențele astrale au un rol și în fixarea preferințelor culinare. În continuare, vom arăta care sunt mâncărurile preferate, locurile în care le place să le servească și modul în care mănâncă nativii celor 12 zodii.

delicatesa

Berbec
Cum mănâncă Berbecul: repede, în grabă, fără prea mult ceremonial; uneori, este prea grăbit chiar și pentru a se așeza la masă;
Mâncăruri preferate pentru Berbec: se spune că două  sunt preferințele Berbecului, în ceea ce privește hrana: mâncărurile de culoare roșie și condimentele. În prima categorie intră, bineînțeles, tomatele roșii și produsele pe bază de roșii (ketchup, suc de roșii, bulion), dar și ardeiul iute de culoare roșie și, mai ales, carnea cu această nuanță. Astfel, le este recomandată carnea de vită. În ceea ce privește condimentele, Berbecul le preferă îndeosebi pecele iuți: boiaua, piperul sau hreanul fiind mereu apreciate. În ceea ce privește fructele, amintim merele roșii, cireșele, vișinele sau coacăzele. Și, bineînțeles, pepenele verde, apreciat tocmai pentru miezul său… roșu.

carne de vitaUnde mănâncă Berbecul: nu prea contează locul; fiind grăbit, nu e deloc atent la decor, așa că îl vedem de multe ori pe berbec mâncând un sandviș, în timp ce face și altceva, sau poposind la câte un fast-food, pentru ca apoi să înfulece în drumul spre casă  Acasă, nu mănâncă neapărat la masă, ci uneori se plimbă cu mâncarea prin toată casa.

Taur
Cum mănâncă Taurul: cu poftă, cu înghițituri mari, lacome; la un Taur se poate observa cel mai bine plăcerea de a mânca.
Mâncăruri preferate pentru Taur: meniuri sățioase, bazate în special pe carne. Prăjituri grele, precum cele turcești, îmbibate cu miere.  Apoi, trebuie ținut cont de faptul că Taurul e o zodie de pământ și are nevoie, în meniul său, de cartofi, morcovi, ciuperci sau arahide. Taurii sunt deschiși și unor experiențe culinare mai deosebite, ștind să aprecieze feluri de mâncare mai sofisticate, gătite de un bucătar expert. Pe de altă parte, atunci când le este foame, pot să mănânce orice, important fiind să fie ceva de mâncare.

bucatarie-frantuzeascaUnde mănâncă Taurul: și pentru această zodie, contează în primul rând mâncarea, nu locul în care o servesc. Dacă le e foame, pot să mănânce acasă, înmașină, pe stradă sau la birou – chiar nu contează. În același timp, le plac și localurile rafinate, unde sunt serviți de chelnerițe sexy cu mâncăruri gătite de maeștri bucătari.

Gemeni
Cum mănâncă Gemenii: des, repede și, de cele mai multe ori, vorbind cu celelelate persoane aflate la masă. Dacă e singur, eventual o să dea un telefon sau măcar va aprinde televizorul sau radioul, ca să audă o voce.
Mâncăruri preferate pentru Gemeni: Despre Gemeni s epoate spune ceea ce se spune în general despre chinezi: mănâncă orice. și, în general, câte puțin din fiecare. Le place ca masa să fie încărcată cu diferite specialități, chiar dacă nu se vor atinge decât de jumătate dintre ele. Chiar și dacă își fac un sandviș, nu vor pune un singur tiop de carne, ci vor combina pateul de pui cu un salam de vită și un mușchi de porc. În ceea ce privește salatele, sunt în stare să servească, la același fel, legume asortate și murături tot asortate. Diversitate să fie!

masa_bogataUnde mănâncă Gemenii: Oriunde, ideea de bază e ca masa să nu fie mereu servită în același loc. Vor sfârși prin a se plictisi de același decor până într-atât încât o să le piară pofta de mâncare. Îl poți face fericit pe un Geamăn dacă explorezi cu el toate restaurantele, bufetele, fast-food-urile și grădinile de vară dintr-un oraș.

Rac
Cum mănâncă Racul: le place să mânânce, un stomac plin oferindu-le senzația de siguranță și încredere în sine; mănâncă destul de tacticos, fără să se grăbească;
Mâncăruri preferate pentru Rac: Iubesc produsele lactate. De obicei, de la masa lor nu lipsește brânza, iar desertul poate fie format, de multe ori, din iaurt sau smântână. De asemenea, consumă frecvent lapte. Le plac și alte mâncăruri pe care obișnuiau să le savureze în copilărie. Pentru ei, cuvintele mâncare ca la mama acasă chiar au sens. Tocănița pe care o gătea mama e mai bună decât orice fel de mâncare din lume. În plus, le place să gătească, să experimenteze pe plan culinar. și, ca oricărui bucătar, le place să le fie lăudată mâncarea.  În general, consumă multe lichide.

tocanitaUnde mănâncă Racul: acasă. Racul e cea mai familistă și casnică zodie și nu se dezminte nici atunci când vine vorba de mâncare. Confortul căminului propriu și mesele luate în familie reprezintă tot ceea ce își doresc.

Leu
Cum mănâncă Leul: se hrănesc atunci când le este foame, fără să aibă ore fixe pentru principalel mese ale zilei. În general, nu pierd mult timp nici cu gătitul, nici cu mâncatul.
Mâncăruri preferate pentru Leu: Pentru un Leu, un fel de mâncare trebuie să îndeplinească două condiții: să fie consistent și, pe cât posibil, sofisticat. Îi place să își cumpere mâncăruri și băuturi scumpe, astfel că Leii sunt cei care își cumpără cel mai frecvent icre negre sau coniacuri fine sau vinuri vechi. Organismul lor de foc e înzestrat cu un metabolism de invidiat: ard repede caloriile și, datorită acestui fapt, nu trebuie să își facă mari probleme în ceea ce privește dietele.

mancare consistentaUnde mănâncă Leul: unde se află atunci când le este foame, contează îndeplinirea necesității, nu locul în care aceasta se desfășoară.

Fecioară
Cum mănâncă Fecioara: cu grijă pentru sănătatea propriului organism;  au ore fixe la care servesc masa și obiceiuri alimentare pe care încearcă să le respecte întotdeauna;
Mâncăruri preferate: reprezentanții acestei zodii preferă felurile sănătoase. Au grijă ce mănâncă, iar atunci când cumpără ceva, verifică pe etichetă termenul de garanție și încearcă să depisteze prezența e-urilor și a altor substanțe periculoase. Au o alimentație bogată în fructe și legume și sunt mari adepți ai salatelor, precum și ai sucurilor naturale. Uneori, țin post, astfel că majoritatea Feciorelor cunosc diferite rețete de mâncăruri fără carne. Li se întâmplă frecvent să urmeze o dietă, pentru a se menține în formă și pentru a arăta bine.

salataUnde mănâncă Fecioara: acasă, la masă, punând mare preț pe ora de început a mesei. Reprezentanții acestei zodii se enervează dacă aceasta nu este respectată, senzația de foame făcându-i  supărăcioși.

Balanţă
Cum mănâncă Balanţa: Balanța mai mult miroase și gustă, decât să mănânce propriu-zis. Adulmecă îndelung, gustă din cantități infime, încearcă diferite condimente și, în final, își face o părere.
Mâncăruri preferate pentru Balanţă: Îi plac mâncărurile rafinate, a căror preparare durează cel puțin două ore. Un grătar în sânge sau niște mititei udați din belșug cu bere i se par țărănești și neindicați pentru constituția sa sensibilă. Chiar și în ce privește carnea, preferă ceva ușor, precum pește, fructe de mare, cel mult o aripioară de pui. În schimb, Balanțele iubesc dulciurile: prăjituri cu multă frișcă, cu ciocolată, cu fructe, cu… orice, de fapt. Le poți cuceri oferindu-le drept cadou o cutie cu bomboane de ciocolată de calitate.

prajituriUnde mănâncă Balanţa: În locuri cât mai frumos aranjate și cât mai curate. Simțul estetic contează la fel de mult ca cel gustativ, iar aspectul mâncării e tot de important ca gustul. Acordă atenție inclusiv calității tacâmurilor.

Scorpion
Cum mănâncă Scorpionul: Fiind un om al extremelor, Scorpionul mănâncă fie cu poftă maximă, fie abia se atinge de mâncare sau chiar refuză să consume un fel care nu îi place, cu riscul de a jigni gazda sau bucătarul.
Mâncăruri preferate de Scorpion: Le plac mâncărurile cu gust puternic, bine definit. O tocăniță iute trebuie să fie atât de iute, încât să te facă să plângi, iar modelul de dulceață recomandată pentru o prăjitură este o baclava turcească, înnotând în miere. Carnea preferată e, bineînțeles, cea mai grea, porcul fiind considerat o adevărată delicatesă. De obicei, ceafa de porc e servită conform acelorași principii extremiste: fie în sânge, fie prăjită foarte rău.

ceafaUnde mănâncă un Scorpion: e pretențios atât în ceea ce privește locurile unde mănâncă, cât și persoanele care îi stau alături la masă. Preferă, de departe, confortul bârlogului propriu, la care nu renunță decât pentru un restaurant de lux.

Săgetător
Cum mănâncă Săgetătorul: Mult. Alături de Taur, săgetătorul e zodia care simte cea mai mare plăcere mâncând bine. Guvernat de expansivul Jupiter, de obicei nu ține diete și nu se abține de la mâncare, astfel că i se întâmplă uneori să ia proporții.
Mâncăruri preferate de Săgetător: Adoră diversitatea și mâncărurile exotice. Îi place ca masa să fie plină, încărcată cu bunătăți. Sunt apreciate îndeosebi grăsimile și dulciurile, pe care încearcă să le dizolve cu băuturi alcoolice de calitate. Îi place să guste din specialitățile culinare ale altor popoare, iar atunci când îi place un fel de mâncare chinezească sau arabă, de exemplu, nu se lasă până nu învață să o gătească perfect. Ca fructe, preferă citricele.

mancare chinezeascaUnde mănâncă Săgetătorul: Adept al plimăbirlo și călător pasionat, îi place să colinde restaurantele, care pentru el reprezeintă unul din principalele punct de atracție, într-un oraș necunoscut. De asemenea, îi plac mesele la care se află multă lume, astfel că are frecvent invitați și, la fel de des, merge în vizită.

Capricorn
Cum mănâncă: În general, Capricornii dau dovadă de moderație atunci când mănâncă, potrivindu-li-se adagiul conform căruia nu trăiești ca să mănânci, ci mănânci ca să trăiești.
Mâncăruri preferate de Capricorn: Capricornii au o slăbiciune pentru rădăcinoase (morcov, păstârnac, cartof,ridichi, sfeclă etc) și pentru planetele ale căror semințe se consumă (floarea-soarelui, alune, nuci, dar și condimente precum muștarul). Numeroși Capricorni încep să urmeze, la un moment dat, un regim alimentar echilibrat, fie din motive religioase (post), fie din motive de sănătate (diferite cure și diete).

legumeUnde mănâncă: Capricornul nu e prea pretențios în ceea ce privește alegerea locului pentru masă. Îi place simplitatea și chiar detestă decorurile inutil de bogate. În concepția sa, mâncarea e destinată să îți potolească setea, nu să îți trezească încântarea pe plan estetic.

Vărsător
Cum mănâncă Vărsătorul: De obicei repede, fără să fie atent la ce bagă în gură. Nu îi place să piardă timpul la masă.
Mâncăruri preferate de Vărsător: Cei mai mulți Vărsători preferă mâncărurile ușoare, care se prepară simplu. Evită grăsimile, carnea în exces și mâncărurile grele în general, deoarece știu că acestea nu le pică prea bine la stomac. În schimb, uneori se apucă să experimenteze și descoperă cele mai ciudate combinații. Plăcerea de a combina e valabilă și în ceea ce privește băuturile, astfel că te poți aștepta să îi vezi bând cele mai ciudate cocktailuri.

mancare usoaraUnde mănâncă Vărsătorul: Acest aspect chiar nu prezintă nicio importanță pentru el. Dacă i se face foame, poate să mânânce inclusiv în baie sau în timp ce conduce printr-o intersecție aglomerată. Puteți să îl invitați la masă absolut oriunde – nimic nu i se va părea ciudat.

Peşti
Cum mănâncă Peştii: Consideră că poți să afli multe despre un om în funcție de cum mănâncă, mai degrabă decât de ce mănâncă. Păstrează calea de mijloc în ceea ce privește viteza cu care consumă alimentele: nici nu înfulecă, dar nici nu rămân o oră în fața unei farfurii cu supă.
Mâncăruri preferate de Peşti: Bineînțeles, le place peștele. Apreciază, de asemenea, carnea de pasăre. Le place ca mâncărurile pe care le consumă să fie cât mai suculente. Același lucru e valabil și pentru fructe, apreciind kiwi, portocalele sau perele zemoase. Dacă ,mâncarea e mai zemoasă, o udă cu cantități apreciabile de lichid, fie băuturi alcoolice, fie răcoritoare.

pesteUnde mănâncă Peştii: Pregătitul mâncării li se pare la fel de important ca acțiunea de a mânca. A găti și apoi a servi masa reprezintă pentru ei unadevărat ritual, pe care de cele mai multe ori preferă să îl celebreze acasă.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page