Horoscop, Lifestyle — aprilie 29, 2013 at 08:53

Zodiac, femei şi… lecţii de iubire (vărsător, peşti)

by

11. Femeia Varsator (22 ianuarie – 21 februarie)

Generalitati: Amorul liber

femeia varsator

Complexitatea tipului Vărsător apare mai ales în domeniul inimii. Sensibilitatea si senzualitatea sunt intim legate de imaginaţia care le exaltă spre un vis greu de realizat. Îi vedem adesea iubind pe alţii, nu aşa cum sunt în realitate, ci asa cum facultatea de iluzionare îi transfigurează. Urmărind himera unei .comuniuni ideale, cade uşor în capcana cuvintelor care răspund dorinţelor sale, crede ce i se spune şi îşi construieşte deseori pe cuvinte sau impresii visul de fericire. De aceea este, în general, decepţionat, şi căzând de sus, elanul său amoros nu-şi revine, luîndu-i locul un sentiment de prietenie.

Marea temă afectivă a Vărsătorilor este libertatea în dragoste. În toate cazurile asistăm la o intelectualizare a procesului amoros care pune existenţa la adăpost de furtuni şi de marile frământări pasionale, în pofida unor aventuri oricând posibile.

FEMEIA:
Femeia din Vărsător corespunde tipului femeii moderne în ochii căreia emanciparea feminină nu este un program van. Ea nu se teme să frecventeze cărările neconformiste ale amorului.

Deşi independentă şi îndrăgostită de aventura nebunească, nu este mai puţin feminină, iar sensibilitatea ei profundă poate să contrasteze cu aparenţa pe care şi-o ia sau care îi este firească.

Idealul ei masculin este Eroul, bărbatul care îndeplineşte lucruri măreţe. Iubeşte în măsura în care poate să admire şi poate să aibă un veritabil cult pentru partenerul inălţat prin supraestimare. Dar idealul ei este pus la încercare în viaţa de zi cu zi, când bărbatul nu scapă de micile slăbiciuni. Ea le iartă în pofida exigenţelor ei, dar cultul devine mai puţin fervent. Dacă iubitul caută să devină “cineva”, poate fi sigur că va găsi în ea o aliată credincioasă. Mai mult chiar, ea ştie să descopere talentele, să dezvăluie capacităţile, să presimtă posibilităţile şi să le trezească, astfel încât poate să fie o excelentă modelatoare a personalitătii iubitului ei.

Pericolul care ameninţă nativii Vărsător de ambele sexe, este faptul de a-şi proiecta aspiraţiile cele mai elevate asupra unei făpturi care nu justifică idealizarea al cărei obiect este. Problemele apar din aceea că îi vede pe ceilalţi superiori realităţii. Un prea acut divorţ între imaginea ideală şi natura reală a fiinţei iubite duce în mod sigur la dezamăgire, la decepţie. Aceasta este cauza multor despărţiri. Se cuvine să se acorde o atenţie sporită alegerii fiinţei iubite, fiincă aici se întâlneşte piedica primordială la ei.

LECŢIA IUBIRII: Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este deplină toleranţă, iar ea trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este totdeauna unicitate.

12. Femeia Pesti (22 februarie – 21 martie)

Generalitati: Dragostea izbavitoare

femeia pesti

Inima nativului din Peşti prezintă o rară complexitate. Năpădită de senzaţii şi emoţii multiple, înecată într-un vis nesfârşit şi nelimitat, ea este ca un alambic în care fermentează pasiuni surde.

La prima vedere acest îndrăgostit uimeşte şi deconcertează. Atracţiile şi repulsiile sale, niciodată bine delimitate, sunt greu perceptibile privirii exterioare care se poate înşela şi poate considera o înclinaţie discretă şi timidă drept o perfectă indiferenţă. Iubirea îl pătrunde în taină, îl cucereşte insidios, fără ca el însuşi să ajungă să reacţioneze. Nici un semn nu poate revela la exterior când începe la el iubirea şi când ia sfârşit. Senzualitatea lui nu este demonstrativă, deşi este pătrunzătoare şi are forţa contagiunii, a vrăjirii. Mult timp însă, poate să rămână o enigmă pentru ceilalţi. Mut ca un peşte, aşteaptă să fie ghicit şi chiar dezvăluit sieşi, de altfel lucru cu atât mai dificil, cu cât nu face caz de ceea ce trăieste sau doreste.

Nativul din Peşti îşi poate trăi sentimentele într-un raport de autonomie şi chiar în lipsa unui raport cu fiinţa care îl inspiră.

FEMEIA:
Femeia nativă din Peşti este mai înainte de orice o mare romantică, atrasă de tot ce e straniu, feeric si miraculos. Ea este sensibilă mai înainte de toate la magia posesiunii amoroase. Adevărul ei amoros transpare în tendinţa ei puternică de a aparţine total şi fără apărare unui bărbat şi să simtă că prin dăruirea aceasta îmbrăţişează întreaga omenire. Fireşte, capacitatea de iluzionare poate fi periculoasă, de aceea trebuie evitate speranţele nesăbuite, aventurile promiţătoare şi exaltate, amorurile frumoase, prea frumoase ca să fie adevărate, pasiunile nebuneşti, prea nebuneşti ca să fie viabile.

Pe acest tip de femeie o paşte primejdia iubirii anonime. Dacă bărbatul din această zodie este dintre cei care nu-si declară întotdeauna iubirea, cu atât mai mult se întâmplă acelaşi lucru femeia, capabilă să iubească în tăcere, în taină, ferită de priviri, fără ca inspiratorul unei asemenea pasiuni să bănuiască măcar. Uneori poate fi vorba de o dragoste la distanţă care se mulţumeşte cu un vis. Aici sentimentul nu ia amploare decât cu condiţia ca distanţa să existe, concretizarea legăturii făcând să dispară aripile pasiunii.

LECŢIA IUBIRII:Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este compasiune, iar ea trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este TOTUL, pentru a înţelege în final că amorul este etern şi divin.

2 Comments

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page