Horoscop, Lifestyle — aprilie 29, 2013 at 08:59

Zodiac, femei şi… lecţii de iubire (săgetător,capricorn)

by

9. Femeia Sagetator (22 noiembrie – 21 decembrie)

Generalitati: Iubirea nobila

femeia sagetator

La nivelul vieţii cotidiene, sentimentul nativului din săgetător ia aspectul unei afecţiuni calde şi sincere, de o bunătate generoasă şi debordantă, dar nu sunt rare momentele când el se înnobilează până întratât încât se confundă cu un ideal religios sau ajunge la o comuniune mistică.

FEMEIA:
Femeia Săgetător poate să îmbrace numeroase aspecte, de la marea hetairă, la cucoana patroană, de la femeia bărbătoasă, la cea perfect feminină. Cel mai des ea este înclinată spre o viaţă ordonată, spre forma dragostei paşnice şi împăciuitoare, într-o existenţă legală şi ordonată, cu un partener care se bucură de un oarecare credit, de o bună reputaţie. Prin aceasta înţelege să-şi asimileze bunele maniere şi să se conformeze regulilor de bună-cuviinţă.

Este tolerantă, indulgentă, cu un spirit larg, dar nu suportă să fie înşelată şi are oroare de scandal.

Visul ei este să aibă o viaţă bogată, o casă luminoasă, animată de ambianţa firii ei generoase, o bibliotecă frumoasă, un salon mare, relatii numeroase şi alese. Îi trebuie confort şi consideraţia mediului.

Spre deosebire de acest tip de femeie Săgetător, care a fost prezentată şi care este caracterizată de o feminitate marcată de simţul demnităţii care o face să înflorească în virtute, onoare sau grandoare morală, mai există şi alt tip de femeie Săgetător, care este adesea, in copilărie, un adevărat băieţoi, şi odată devenită adultă, îi rămâne ceva din aceasta. Acest tip de femeie simte nevoia să se joace, să rişte, să braveze viaţa, chiar să ducă o viaţă agitată. Ceea ce contează în primul rând pentru o asemenea fire este să încerce beţia aventurii, ameţeala unei existenţe agitate,bucuria unei vieţi independente. Simte prea puţin dorinţa de a-şi pierde libertatea într-o legătură care să o fixeze pentru totdeauna şi se mărită cât mai târziu posibil. Dacă se mărită, o face pentru că a recunoscut la partenerul ei acelaşi joc de care e mistuită şi ea, dragostea pentru spaţii vaste, setea de necunoscut, de aventură, de viaţă aspră şi arzătoare.

LECŢIA IUBIRII: Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este francheţe, iar ea trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este fidelitate manifestată prin constanţă.

10. Femeia Capricorn (22 decembrie – 21 ianuarie)

Generalitati: Frica de iubire

femeia capricorn Prin relaţiile pe care cel de-al zecelea semn planetar le întreţine cu sistemul planetar, ghicim că nu este un semn prea “amoros”. De fapt, Capricornul este semnul cel mai străin de iubire, iar pentru cel marcat de această zodie, viaţa constă mai puţin din a iubi sau a fi iubit, decât din a fi puternic.

Dintre toate semnele, acesta este cel mai închis, mai rezervat, mai retractat. De timpuriu, nativii din Capricorn s-au angajat într-o luptă a voinţei împotriva vieţii instinctive, s-au educat în aşa fel încât să fie pe deplin stăpâni pe sine pentru a ignora, cât mai mult posibil, plăcerea şi suferinţa. Ei nu fac un efort de a-l atrage pe celălalt, de a le face plăcere sau de a le fi pe plac şi nici nu i se poate cere un asemenea lucru, atât timp cât el este fără de milă faţă de propriile sale nevoi emoţionale şi inclină în mod vădit către o asceză voluntară. Îşi reprimă şi îşi refulează natura afectivă.

Mai des, tipul Capricorn este un “pasionat la rece”. Dispreţuieşte beţia bucuriei amoroase şi apare ca un sălbatic, un impasibil, un detaşat. Dar nu este vorba decât de o aparenţă, deoarece în spatele gheţii se simte tăciunele aprins. Această făptură nu lasa ca să se întrevadă nimic din dorinţele care o stăpânesc şi observăm că nevoia de a se deschide, de a se revărsa, este inhibată de o anumită pudoare. EI nu se “poate” dărui. Dar înfăţişarea aspră ascunde o sensibilitate delicată, iar calmul său aparent, furtuni interioare.

Pentru nativ, frica de iubire este un sentiment vecin cu extrema dorinţă de a iubi. Este de inţeles că poate trece prin extremele inhibiţiei şi freneziei, indiferenţei şi geloziei, renunţării şi libertinajului, pudorii şi hipererotismului. O astfel de fiinţă nu se indrăgosteşte lesne..

FEMEIA:
Femeia din Capricorn este la fel de reticentă ca şi bărbatul de a se lăsa la voia sensibilităţii. Este capabilă să reducă la tăcere in ea sensibilitatea nervoasă care produce la celelalte femei inconstanţă, uşurătate, fantezie şi capricii. De o dispoziţie egală, este logică şi chiar raţională în vederi şi în comportament. Voinţa ei este bine statornicită, controlul de sine remarcabil. Nu e de mirare că ea este mai aptă decât celelalte femei să ducă o viaţă independentă şi să pună pe primul plan al preocupărilor sale cariera şi ambiţiile sociale. Are darul de a-şi sacrifica intimitatea în faţa impersonalului sau socialului.

LECŢIA IUBIRII: Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi ca iubirea este înţelepciune, iar ea trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este altruism.

Vezi continuarea aici pentru Vărsător şi Peşti: https://www.argumentpress.ro/zodiac-femei-si-lectii-de-iubire-varsator-pesti/

2 Comments

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page