Horoscop, Lifestyle — aprilie 29, 2013 at 09:09

Zodiac, femei şi… lecţii de iubire ( leu, fecioară)

by

5. Femeia Leu (22 iulie – 21 august)

Generalitati: Iubirea care se impauneaza

femeia leu Când Leul este îndrăgostit şi demnitatea sa personală ridică obstacole în faţa elanului pasional, avem de-a face cu o inimă largă care îşi revarsă efluviile vitalităţii fizice şi psihice.

Firea sa puternică îl face să simtă cu acuitate atracţiile şi repulsiile afective şi îi înspiră bucurii mari şi dureri profunde. Ignoră, pe cât posibil, sentimentele îndoielnice, legăturile indecise, jumătăţile de pasiuni, vrea să meargă direct la ţinta unei iubiri totale, dorită sincer.

Dragostea este pentru el o sărbătoare, o exaltare înflăcărată şi un entuziasm spiritual, o ocazie de a slăvi gestul frumos. Asemeni unui soare cu strălucirea pură care răspândeşte mii de raze, inima sa ia o alură de senior sau de madonă si se simte menită unui destin de iubire cu o parteneră (sau un partener) la înălţime.

FEMEIA:
Femeia din Leu se poartă “cu mănuşi” în dragoste. În jocul ei dragostea e ca o carte pe care o păstrează în rezervă şi n-o riscă cu bună ştiinţă, punând toate atuurile în balanţă. Nativa din zodia Leului se gândeşte în primul rând la ce este prezent, la viaţa pe care o dirijează şi organizează personal; tot ceea ce face este orientat în direcţia propriilor ambiţii. Aspiraţiile ei în dragoste sunt mari şi imperioase. Ele fac uneori din ea o fiinţă distantă şi chiar dispreţuitoare, fiindcă are propriile ei exigenţe şi ca să-i placă cineva, acesta trebuie să fie cel puţin la înălţimea ei.

Femeia din Leu dacă simte că se bucură de o anumită superioritate sau că e dăruită cu talent, urmează o politică de măreţie amoroasă, se pune în valoare şi astfel impune bărbaţilor.

LECŢIA IUBIRII: Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este extaz, iar ea trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este umilinţă.

6. Femeia Fecioara (22 august – 21 septembrie)

Generalitati: Iubirea tacuta

femeia fecioara

Fecioara este rezervă, control şi stăpânire, ori iubirea înseamnă tocmai părăsirea de sine şi consimţire la sacrificiu.

Nu e de mirare dacă inima tipului Fecioară îşi păstrează o anumită distanţă faţă de iubire. Se apără de ea, conştient sau inconştient şi nu gândeşte decât să se pună la adăpost de marile tulburări afective, de furtunile pasionale, care în ochii săi sunt stări contra naturii, boli ale sufletului. Îşi suspicionează elanurile, devine precaut când se simte sedus, observând, judecând şi criticând. Se îndoieşte de entuziasmul său, de fervoarea trăită. Apoi vine rândul analizării sentimentelor, pe care le temperează prin jocul spiritului, al îndoielii, dacă nu chiar prin ironie şi ridiculizare. Intr-un cuvânt, nu vrea să-şi piardă capul.

Pe fiinţa din Fecioară nevoia de siguranţă o împinge să jure fidelitate ca să aibă parte de acelaşi lucru în schimb, şi se ţine de cuvânt. Dar caută în acelaşi timp să-şi controleze trăirile, aducând cât mai multă raţiune în pasiunea sa. Aici este vorba despre o iubire rezonabilă, într-o notă calmă şi călduţă, în care efuziunea caldă este treptat înlocuită de aprecierea morală, de comuniunea de idei şi comuniunea de interese. Nu este vorba aşadar de un mare îndrăgostit. Nu este demonstrativ, ci este sobru, pudic, cast, nu-i plac nici tiradele mari, nici gesturile înflăcărate. Întreaga sa exteriorizare amoroasă este redusă la cea mai simplă expresie.

Pare chiar mai îndrăgostit “în profunzime”, decât la suprafaţă, fiind el însuşi mai devotat decât o crede. Această dispoziţie psihologică îi permite să statornicească o ordine sentimentală serioasă si stabilă, chiar o anumită fericire domestică.

FEMEIA:
Femeia Fecioară clasică este rezervată si disciplinată ca şi bărbatul, dar la ea pudoarea, castitatea, timiditatea sunt mai vizibile. Are simţul datoriei şi responsabilităţilor şi ştie să-şi organizeze viaţa de zi cu zi. Când anumite disonanţe o împiedică să-şi exprime latura cea bună, riscă să devină meschină, cicălitoare, preocupată excesiv de treburile casnice, moralizatoare şi cârcotaşă pentru cel mai neînsemnat lucru. Face parte din categoria celor care nu tolerează o greşeală de ortografie, o pată, o stupiditate banală şi se enervează din astfel de lucruri într-un mod exagerat.

LECŢIA IUBIRII: Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este puritate, iar ea trebuie să învete de la ceilalti că iubirea este plenară satisfacţie.

Vezi continuarea aici pentru Balanţă şi Scorpion: https://www.argumentpress.ro/zodiac-femei-si-lectii-de-iubire-balanta-scorpion/

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page