Horoscop, Lifestyle — aprilie 30, 2013 at 10:43

Zodiac bărbaţi şi… lecţia iubirii (vărsător şi peşti)

by

11. Barbatul Varsator (22 ianuarie – 21 februarie)

Generalitati: Amorul liber 

varsator
Complexitatea tipului Vărsător apare mai ales în domeniul inimii. Sensibilitatea si senzualitatea sunt intim legate de imaginaţia care le exaltă spre un vis greu de realizat. Îi vedem adesea iubind pe alţii, nu aşa cum sunt în realitate, ci asa cum facultatea de iluzionare îi transfigurează. Urmărind himera unei .comuniuni ideale, cade uşor în capcana cuvintelor care răspund dorinţelor sale, crede ce i se spune şi îşi construieşte deseori pe cuvinte sau impresii visul de fericire. De aceea este, în general, decepţionat, şi căzând de sus, elanul său amoros nu-şi revine, luîndu-i locul un sentiment de prietenie.

Marea temă afectivă a Vărsătorilor este libertatea în dragoste. În toate cazurile asistăm la o intelectualizare a procesului amoros care pune existenţa la adăpost de furtuni şi de marile frământări pasionale, în pofida unor aventuri oricând posibile. 

BÃRBATUL:
Bărbatul Vărsător simte nevoia să creeze un climat de încredere atunci când abordează o femeie, fiindcă stima ei îi este necesară şi dacă pune atâta preţ pe asta, înseamnă că are o prejudecată favorabilă privind condiţia feminină, dispreţuirea sau devalorizarea femininului neintrându-i în obiceiuri. Astfel încât nu este câtuşi de puţin un “cuceritor de femei” in maniera învingătorului care îşi caută răsplata ori distracţia sau a bărbatului “superior” care forţează mâna femeii şovăitoare sau necucerite, pentru a o domina apoi de la înălţimea sa. În ochii acestuia, iubirea nu are preţ decât în măsura în care este un sentiment liber în care şi unul şi celălalt împărtăşesc spontaneitatea unui elan lipsit de orice calcul, de orice constrângere. Ceea ce presupune cel puţin egalitatea între parteneri, dar în această generoasă echitate, iubita este, cel puţin în stadiul idealizării, supraestimată, deoarece îi inspiră bărbatului tot ceea ce Femeia poate să aducă frumos şi măreţ într-un cuplu.
El vreasă găsească toate femeile într-una singură: amanta pasionată, eliberată de prejudecăţi şi de convenţii, iubita tandră, capabilă să creeze un cadru agreabil pentru orele de destindere, prietena care îi respectă gândurile şi prieteniile, oricând gata să îl urmeze în plăcerile sale improvizate şi ideile sale, chiar extravagante, copila curioasă de lucrurile care îl pasionează pe el… Are acel dar de nepreţuit de a nu amesteca amorul cu amorul propriu, şi de cele mai multe ori abdică fără dificultate de la orgoliul masculin şi nimic nu i se pare mai prostesc decât vanitatea bărbatului în nevoia sa de a-i fi superior femeii.

LECŢIA IUBIRII: Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este deplină toleranţă, iar el trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este totdeauna unicitate.

 

12. Barbatul Pesti (22 februarie – 21 martie)

Generalitati: Dragostea izbavitoare 
pesti

Inima nativului din Peşti prezintă o rară complexitate. Năpădită de senzaţii şi emoţii multiple, înecată într-un vis nesfârşit şi nelimitat, ea este ca un alambic în care fermentează pasiuni surde.

La prima vedere acest îndrăgostit uimeşte şi deconcertează. Atracţiile şi repulsiile sale, niciodată bine delimitate, sunt greu perceptibile privirii exterioare care se poate înşela şi poate considera o înclinaţie discretă şi timidă drept o perfectă indiferenţă. Iubirea îl pătrunde în taină, îl cucereşte insidios, fără ca el însuşi să ajungă să reacţioneze. Nici un semn nu poate revela la exterior când începe la el iubirea şi când ia sfârşit. Senzualitatea lui nu este demonstrativă, deşi este pătrunzătoare şi are forţa contagiunii, a vrăjirii. Mult timp însă, poate să rămână o enigmă pentru ceilalţi. Mut ca un peşte, aşteaptă să fie ghicit şi chiar dezvăluit sieşi, de altfel lucru cu atât mai dificil, cu cât nu face caz de ceea ce trăieste sau doreste.
Nativul din Peşti îşi poate trăi sentimentele într-un raport de autonomie şi chiar în lipsa unui raport cu fiinţa care îl inspiră.

BÃRBATUL:
În cele mai multe cazuri, bărbatul din Peşti este destul de puţin cuceritor. Poate iubi îndelung in mod platonic sau fără să caute să depăşească mici familiarisme, justificându-şi rezerva prin timiditate, când ea provine de fapt din teama de a se fixa, de a se angaja şi a-şi lua răspunderi. Teama de a-şi pierde libertatea îi conferă o atitudine evazivă, iar când se leagă totuşi de cineva ţine la “micul său turn” solitar care îi poate satisface dorinţa de evadare. Nu luptă împotriva rivalului său; se dă la o parte dacă nu i s-a arătat deschis preferinţa. Nu alege conştient si nu cucereşte prin luptă. Se lasă mai degrabă ales, ba chiar are nevoie de încurajări ca să continue asiduităţile amoroase. Intuiţia îl face să. creeze împrejurări favorabile, dar se aşteaptă ca partenera să facă cel puţin jumătate de drum. Teama de a fi inoportun îi opreşte elanul când nu simte un răspuns imediat. Deşi se încălzeşte la căldura care i se arată se şi răceşte la cel mai mic semn de desprindere. A-l face gelos nu e o tactică bună, se va da în lături, fără reproşuri şi scene, gata să-i ureze partenerei sale să fie fericită, chiar în detrimentul propriei fericiri; este capabil de sacrificiu până la absurd. 

Pentru cea care a pătruns în universul său, viaţa cu el este simplă si uşoară, fiincă e tolerant şi se lasă dus. Se va gândi mai puţin să strălucească în societate, într-un mediu în care nu se simte în largul său, tace sau nu vorbeşte decât strict despre subiectele pe care le cunoaşte bine. 
Când nimic nu îi împiedică evoluţia, este un iubit devotat, care se dăruieşte pană la uitarea de sine; e capabil să sacrifice totul iubitei sale. Există chiar în el un soi de instinct care îl îndeamnă să facă pe câinele Saint-Bernard; nimeni nu e mai sensibil ca el la mitul salvator şi izbăvitor al dragostei. 
La limită, bărbatul din Peşti poate dărui iubirea mistică sau acea comuniune dintre el şi femeia iubită, care îi face să participe la întreaga umanitate şi îi leagă de forţele spirituale cele mai elevate. Fervoarea sa poate fi un cântec mistic, o adoraţie religioasă, o aspiraţie mântuitoare, o izbăvire sau o înălţare la sublim. Femeia îl va dirija, dar el o va antrena dincolo de ea însăşi şi chiar de el.

LECŢIA IUBIRII: Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este compasiune, iar el trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este TOTUL, pentru a înţelege în final că amorul este etern şi divin.

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page