Horoscop, Lifestyle — aprilie 30, 2013 at 10:54

Zodiac bărbaţi şi… lecţia iubirii (săgetător şi capricorn)

by

9. Barbatul Sagetator (22 noiembrie – 21 decembrie)

Generalitati: Iubirea nobila

sagetator

La nivelul vieţii cotidiene, sentimentul nativului din săgetător ia aspectul unei afecţiuni calde şi sincere, de o bunătate generoasă şi debordantă, dar nu sunt rare momentele când el se înnobilează până întratât încât se confundă cu un ideal religios sau ajunge la o comuniune mistică. 

BÃRBATUL: 

Bărbatul Săgetător are sentimentul familiei şi al societăţii; căminul, soţia şi copii sunt centrul existenţei sale. Se comportă îndeobşte ca un soţ binefăcător, generos şi protector şi ca un tată bun; iubeşte familia şi bucuriile căminului. Dar simte şi nevoia să ocupe un vast câmp vital şi să-şi etaleze forţa virilă; de aceea li se poate întâmpla unora, la fel ca ilustrului lor prototip mitic, să aibă aventuri extraconjugale; chiar dacă aşa ceva se petrece, ei ştiu să separe lucrurile şi rămân credincioşi căminului lor care se menţine centrul lor afectiv.

Dar focul care îl năpădeşte pe acest Săgetător poate să capete şi un caracter insurecţional. Iubirea lui izbucneşte într-o rebeliune pentru că întâlneşte opoziţia mediului social, obstacolele familiei, clasei, religiei. Ca reacţie împotriva interdicţiei sociale, acest Săgetător se eliberează de morala cea bună şi adoptă o oarecare libertate de moravuri, cu plăcerea de a gusta din contrastele paradoxale. Nimic nu îl mai opreşte pe calea iubirii-protest, a acelei iubiri sălbatice şi rebele care îl face să trăiască “frumoasa aventură”.

LECŢIA IUBIRII: Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este francheţe, iar el trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este fidelitate manifestată prin constanţă.

 10. Barbatul Capricorn (22 decembrie – 21 ianuarie)

Generalitati: Frica de iubire

capricorn

Prin relaţiile pe care cel de-al zecelea semn planetar le întreţine cu sistemul planetar, ghicim că nu este un semn prea “amoros”. De fapt, Capricornul este semnul cel mai străin de iubire, iar pentru cel marcat de această zodie, viaţa constă mai puţin din a iubi sau a fi iubit, decât din a fi puternic.
Dintre toate semnele, acesta este cel mai închis, mai rezervat, mai retractat. De timpuriu, nativii din Capricorn s-au angajat într-o luptă a voinţei împotriva vieţii instinctive, s-au educat în aşa fel încât să fie pe deplin stăpâni pe sine pentru a ignora, cât mai mult posibil, plăcerea şi suferinţa. Ei nu fac un efort de a-l atrage pe celălalt, de a le face plăcere sau de a le fi pe plac şi nici nu i se poate cere un asemenea lucru, atât timp cât el este fără de milă faţă de propriile sale nevoi emoţionale şi inclină în mod vădit către o asceză voluntară. Îşi reprimă şi îşi refulează natura afectivă.
Mai des, tipul Capricorn este un “pasionat la rece”. Dispreţuieşte beţia bucuriei amoroase şi apare ca un sălbatic, un impasibil, un detaşat. Dar nu este vorba decât de o aparenţă, deoarece în spatele gheţii se simte tăciunele aprins. Această făptură nu lasa ca să se întrevadă nimic din dorinţele care o stăpânesc şi observăm că nevoia de a se deschide, de a se revărsa, este inhibată de o anumită pudoare. EI nu se “poate” dărui. Dar înfăţişarea aspră ascunde o sensibilitate delicată, iar calmul său aparent, furtuni interioare.
Pentru nativ, frica de iubire este un sentiment vecin cu extrema dorinţă de a iubi. Este de inţeles că poate trece prin extremele inhibiţiei şi freneziei, indiferenţei şi geloziei, renunţării şi libertinajului, pudorii şi hipererotismului. O astfel de fiinţă nu se indrăgosteşte lesne..

BÃRBATUL:
În faţa Capricomului ne aflăm în prezenţa celui mai rece dintre bărbaţi. Viaţa sa amoroasă începe adesea destul de târziu şi el respectă principii de onestitate în dragoste. Iubirea sa controlată e puţin demonstrativă, de o senzualitate nu prea exigentă. Fiecare elan este escortat de o reflecţie care îi maturizează afecţiunea în puritate morală, ca şi în conştiinţă a datoriei.
Pentru a-şi fundamenta fericirea calmă şi uşor practicabilă la care aspiră, este înclinat să-şi lege soarta de cea a unei femei mai în vârstă decât el sau cel puţin, a unei femei mature, puţin expusă fanteziilor şi capriciilor feminine pe care el nu le înţelege. Îi place să aibă o prezenţă atentă şi ştearsă în casă, o femeie în măsură să-i pună ordine în cămin si să facă economii. Este bărbatul serilor tăcute în faţa sobei; cu el vizitele, ieşirile, petrecerile pot fi rare, viaţa desigur puţin monotonă, de vreme ce se eschivează de la tentaţii şi îndepărtează pasiunile în favoarea unei vieţi interioare închise îl sine. În schimb, este un soţ serios, un bărbat fidel care nu admite aventurile, nici divorţul; linia sa de conduită bine trasată promite liniştea unei poziţii stabile. Şi, în fine, afecţiunca sa este ca vinul: se ameliorează cu timpul.

LECŢIA IUBIRII:Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi ca iubirea este înţelepciune, iar el trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este altruism.

[button link=”https://www.argumentpress.ro/zodiac-barbati-si-lectia-iubirii-varsator-si-pesti/” bg_color=”#a321a3″ window=”yes”]vărsător şi peşti[/button]

 

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page