Horoscop, Lifestyle — aprilie 30, 2013 at 11:08

Zodiac bărbaţi şi… lecţia iubirii (leu şi fecioara)

by

5. Barbatul Leu (22 iulie – 21 august)

Generalitati: Iubirea care se impauneaza 
leu

Când Leul este îndrăgostit şi demnitatea sa personală ridică obstacole în faţa elanului pasional, avem de-a face cu o inimă largă care îşi revarsă efluviile vitalităţii fizice şi psihice.
Firea sa puternică îl face să simtă cu acuitate atracţiile şi repulsiile afective şi îi înspiră bucurii mari şi dureri profunde. Ignoră, pe cât posibil, sentimentele îndoielnice, legăturile indecise, jumătăţile de pasiuni, vrea să meargă direct la ţinta unei iubiri totale, dorită sincer.
Dragostea este pentru el o sărbătoare, o exaltare înflăcărată şi un entuziasm spiritual, o ocazie de a slăvi gestul frumos. Asemeni unui soare cu strălucirea pură care răspândeşte mii de raze, inima sa ia o alură de senior sau de madonă si se simte menită unui destin de iubire cu o parteneră (sau un partener) la înălţime.

BÃRBATUL:
Nativul din Leu se împăunează adesea, iubeşte fără să-i treacă prin minte că n-ar putea să fie onorat în schimb şi este uimit de o primire severă. Deoarece, la urma urmelor, femeile au fost create oarecum pentru el e ceva de la sine înteles. Simte nevoia să fie admirat, are nevoie de o femeie care să îl supraestimeze. Ii mai trebuie, în lipsa unei femei de lume, o fire care să înfrumuseţeze ambianţa, pe care să o poată prezenta şi care să îl avantajeze în societate. De altfel, nu face economie când e vorba să cheltuiască pe rochii, bijuterii si podoabe: totul pentru prezentarea şi punerea în valoare a frumuseţii feminine care îi aparţine. Nu-i displace ca ea să aibă un aer de superioritate, cu condiţia să nu fie incomodat de această atitudine; atunci, ea va fi cea mai frumoasă, cea mai elegantă, cea mai cultivată etc.

Dar ea nu trebuie niciodată. să-l împiedice în cursa hotărâtă a ambiţiei lui. Ea trebuie să ştie că bărbatul are o pasiune mare care impune sacrificii: cariera, vocaţia, misiunea. Această pasiune comandă tot: trebuie servită, ceilalţi trebuie să i se subordoneze, să-şi organizeze viaţa în funcţie de cerinţele ei.

LECŢIA IUBIRII: Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este extaz, iar el trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este umilinţă.

6. Barbatul Fecioară (22 august – 21 septembrie)

Generalitati: Iubirea tacuta 

fecioara

Fecioara este rezervă, control şi stăpânire, ori iubirea înseamnă tocmai părăsirea de sine şi consimţire la sacrificiu.
Nu e de mirare dacă inima tipului Fecioară îşi păstrează o anumită distanţă faţă de iubire. Se apără de ea, conştient sau inconştient şi nu gândeşte decât să se pună la adăpost de marile tulburări afective, de furtunile pasionale, care în ochii săi sunt stări contra naturii, boli ale sufletului. Îşi suspicionează elanurile, devine precaut când se simte sedus, observând, judecând şi criticând. Se îndoieşte de entuziasmul său, de fervoarea trăită. Apoi vine rândul analizării sentimentelor, pe care le temperează prin jocul spiritului, al îndoielii, dacă nu chiar prin ironie şi ridiculizare. Intr-un cuvânt, nu vrea să-şi piardă capul.
Pe fiinţa din Fecioară nevoia de siguranţă o împinge să jure fidelitate ca să aibă parte de acelaşi lucru în schimb, şi se ţine de cuvânt. Dar caută în acelaşi timp să-şi controleze trăirile, aducând cât mai multă raţiune în pasiunea sa. Aici este vorba despre o iubire rezonabilă, într-o notă calmă şi călduţă, în care efuziunea caldă este treptat înlocuită de aprecierea morală, de comuniunea de idei şi comuniunea de interese. Nu este vorba aşadar de un mare îndrăgostit. Nu este demonstrativ, ci este sobru, pudic, cast, nu-i plac nici tiradele mari, nici gesturile înflăcărate. Întreaga sa exteriorizare amoroasă este redusă la cea mai simplă expresie.
Pare chiar mai îndrăgostit “în profunzime”, decât la suprafaţă, fiind el însuşi mai devotat decât o crede. Această dispoziţie psihologică îi permite să statornicească o ordine sentimentală serioasă si stabilă, chiar o anumită fericire domestică.

BÃRBATUL:
Există mai multe tipuri de bărbat din zodia Fecioarei. Mai întâi, tipul la care inhibiţia este un obstacol major în calea împlinirii amoroase. Când nu e un tip rece până la impotenţă -latentă sau manifesta- este un puritan, eventual chiar un novice in dragoste; el este stângaci, rece (uneori îndârjit în răceala lui), are un aer absent printre femei pe care nu le “agaţă” şi nici un profil feminin nu se conturează în orizontul lui. Este, în mod voit sau nu, împins spre celibat, dar poate avea aventuri şi decepţii amoroase.
Fecioara clasica obişnuită (al doilea tip) nu cunoaşte aceste piedici. Chiar dacă nativul e oarecum indiferent şi partizan al convenienţelor, el înţelege să amestece seriosul cu plăcutul şi reuşeşte să o facă printr-o căsătorie convenabilă.
Al treilea tip contrastează cu cele două precedente şi este chiar, într-un fel, opusul lor. E mai degrabă un epicurian care savurează cu delicateţe plăcerile venusiene, fără să se sinchisească prea mult de convenienţe şi de ce va spune lumea. La el dorinţa amoroasă este mai mult sau mai puţin autonomă, desprinsă de forţa emotivă a nativului; aceasta poate deci, într-o oarecare măsură, să acorde toată libertatea erotismului său care nu îl angajează sentimental, ci îl antrenează într-o viaţă liberă, detaşată de orice morală sau o experienţă ambivalentă mai mult sau mai puţin dezordonată. 

LECŢIA IUBIRII: Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este puritate, iar el trebuie să învete de la ceilalti că iubirea este plenară satisfacţie.

[button link=”https://www.argumentpress.ro/zodiac-barbati-si-lectia-iubirii-balanta-si-scorpion/” bg_color=”#9c259c” window=”yes”]balanţa şi scorpion[/button]

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page