Horoscop, Lifestyle — aprilie 30, 2013 at 11:16

Zodiac bărbaţi şi… lecţia iubirii ( berbec şi taur)

by

1. Barbatul Berbec (22martie – 21 aprilie)

Generalitati: Dragoste la prima vedere 

berbec

Daca impulsul pasional are frau liber si se instaleaza ca la el acasa, sentimentul tandru, in schimb, pare stingher si constituie polul vulnerabilitatii, sa spunem chiar al inferioritatii acestui semn.
Exista asadar supremaţia dorinţei asupra sentimentului, a pasiunii asupra tandreţii şi în aceasta constă marca afectivă principală a nativilor în Berbec. Această fiinţă se dăruieste în întregime, reacţionează total la chemările dragostei şi ascultă întru totul de pornirile firii sale. Dar sub aparenţa rigorii şi virilităţii, sufletul său păstrează o latură copilăroasă şi ingenuă. I se întâmplă mai des ca oricui să fie cuprins de dragoste la prima vedere. Sensibilitatea sa se exprimă prea direct, cu efuziuni debordante si cu un direct ataşament capabil de violenţă, ca şi de acţiuni care pot face vâlvă. Forţa sa de seducţie este mare, fiindcă are un suflet de cuceritor, iar elanul său este nobil.

BÃRBATUL:
Bărbatul berbec aminteşte faptul că bărbatul primitiv şi-a stăpânit femeia şi a supus-o dorinţei sale sexuale; acesta este jocul cu care se mulţumeşte tipul inferior, încă legat de formula: “Femeia este răsplata soldatului.” Cât priveşte tipul superior, el vrea să fie pentru femeie un soi de erou; intelege ca ea să îi dea din când ocazia unei acţiuni mari, unei fapte remarcabile. O va iubi cu atât mai mult cu cât va simţi mai nobil în ochii ei. De altfel, orice pierdere de prestigiu este injuria supremă pe care îi este dat să o înfrunte. Dacă nu reuşeşte să fie admirat, atunci e ispitit să se facă temut, fiindcă trebuie să domine.

Un asemenea partener simte nevoia să i se dea importanţă, să iasă în faţă, să i se dovedească fie că este cineva, fie că poate să devină cineva. Îi plac ocaziile în care se poate arăta viril, ca să aibă impresia că îşi cucereşte, îşi conduce şi îşi domină iubita. Visul lui: ea să îi fie discipolă într-un domeniu în care el este strălucitor. Cel mai mult se teme ca partenera să nu-l oprească atunci când se avântă spre un scop. Inamicul său este plictiseala: monotonia şi tăcerea îi sunt insuportabile.

LECŢIA IUBIRII: Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este inocenţă, iar el trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este încredere.

 

2. Barbatul Taur (22 aprilie – 21 mai)

Generalitati: Marile gelozii 

taur Inima acestui tip este caracteristică pentru o fire voluptuoasă, absolut tandră şi carnală, care inclină spre pasiunea profundă. Cei doi poli complementari ai dragostei -sentimentul şi dorinţa -se contopesc intr-o totalitate pasională. Nu cunoaşte chinurile disocierii afective şi este o inimă simplă care trăieşte, în acelaşi timp, simţăminte fireşti.
Taurul nu se aruncă cu capul înainte în dragoste, precum Berbecul.
Pasiunea îi cucereşte sufletul pe nesimţite, ea progresează pe căi inconştiente, precum un torent vine să mai adauge apă în spatele unui baraj. Nativul se umple gradat de sentimentul său amoros, mult timp ignorat, minimalizat sau reprimat. Dar curând pasiunea devine irezistibilă şi se revarsă, subiectul simţindu-se plin de fiinţa iubită. De aceea, odată inima cucerită, putem fi siguri că nu se va răzgândi în alegerea făcută, şi-a luat prea mult avânt ca să se oprească pe un drum atât de prielnic. Dacă iubeşte nu se mai poate face nimic, nici din partea lui, nici, cu atât mai puţin, din a celorlalţi. Va merge până la capătul pasiunii sale, fericite ori nefericite.
Făgăduielile, această veche monedă de schimb, sunt încă valabile la el. Fidelitatea, constanţa în ataşament, se regăsesc cam la toţi nativii din Taur. Instinctul de posesie se mai observă şi în nevoia profundă de a aparţine fiinţei iubite, concomitent cu posedarea ei ca şi cum ar fi un bun, o proprietate adesea păzită cu gelozie.

BÃRBATUL:
La el iubirea şi bunătatea merg împreună. Fie că este, în funcţie de tipul planetar, un calm cu temperament flegmatic sau o făptură care debordează de exigenţe aprinse, el îşi înconjoară, adulează, învăluie cu afecţiune partenera, pe care o socoteşte cu scrupulozitate jumătatea lui, Bunătatea sa naturală face adesea din el imaginea ideală a soţului; odată satisfăcut, docilitatea sa capătă uneori aspect de servilitate. În schimb, dacă e decepţionat, nu iartă şi poate fi marcat de amărăciune; tristeţea trupească a acestui melancolic poate să-l cuprindă, urâţindu-l. Pentru el, mai mult ca pentru oricine, uniunea ţine de comuniunea trupească.
Regăsim aici semnul de Pământ Fix care este expresia instinctului de posesie. Deviza sa este cea a iederii: “Mor acolo unde mă agăţ”.

LECŢIA IUBIRII: Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este răbdare, iar el trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este iertare.

[button link=”https://www.argumentpress.ro/zodiac-barbati-si-lectia-iubirii-gemeni-si-rac/” bg_color=”#942b94″ window=”yes”]gemeni şi rac[/button]

Tags

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page