Horoscop, Lifestyle — aprilie 30, 2013 at 11:01

Zodiac bărbaţi şi… lecţia iubirii (balanţa şi scorpion)

by

7. Barbatul Balanta (22 septembrie – 21 octombrie)

Generalitati: Iubirea

balanta

Acest tip zodiacal este înainte de toate un sentimental. Sufletul său afectuos şi iubitor se revarsă la fel precum respiră. Tandreţea sa are proprietatea de a se revărsa în bunătate, în special sub aspectul unei anumite blândeţi cu care acest altruist se străduie să-l încânte pe celălalt. Dacă iubirea înseamnă bunătate, ea înseamnă şi frumuseţe deoarece sentimentele lui au nevoie imperios de un cadru estetic ca să înflorească. A iubi, pentru el înseamnă a împărtăşi din cultul frumuseţii.

BÃRBATUL:
Bărbatul din zodia Balanţei resimte foarte puternic slăbiciunea aştrilor masculini din semnul său: Soarele în cădere şi Marte în exil. Virilitatea sa nu este afirmată şi nu se poate spune că ar fi un Don Juan irezistibil. Nu ştie să lupte ca să se impună, nu ştie să fie insistent şi are oroare să forţeze mâna cuiva; tendinţa sa cuceritoare este atenuată, amortizată de o indispoziţie care îi dă sentimentul că este stânjenitor şi nedorit şi care îl împiedică oarecum să se facă dorit. Nu devine mai îndrăzneţ decât dacă simte că place, fără să poată întotdeauna să-şi învingă indispoziţia, dar nu împinge mai departe cucerirea dacă i se rezistă şi dacă nu simte că elanul său este împărtăşit. Nu are nimic dintr-un mascul care cucereşte femeia luptând ca un soldat ca să o supună forţei dominatoare a dorinţelor sale. Este un om galant, plin de tact, care, cu floarea la butonieră, nu uzează decât de armele feminine ale farmecului şi seducţiei. Ba chiar adeseori aşteaptă să i se facă avansuri.
Acest bărbat înţelegător pune totul în comun cu ea: mijloace financiare, proiecte, realizări. Simte nevoia să împartă cu ea gusturile, interesele şi pasiunile, care trebuie să fie ale unui cuplu înainte de a fi ale unuia sau ale celuilalt.
Un anumit tip de balanţă este un îndrăgostit petrecăreţ, incapabil să trăiască fără femei. Un alt tip este un mare sentimental, cu sentimentul mai mu!l sau mai puţin refulat, uşor stângaci şi nehotărât.

LECŢIA IUBIRII: Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este frumuseţe, iar el trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este armonie

 

8. Barbatul Scorpion (22 octombrie – 21 noiembrie)

Generalitati: Amorul vrajitor

scorpion

Ca un vulcan ce clocoteşte în măruntaiele sale, dragostea devine la scorpion o forţă imperioasă pe care o trăieşte ca pe o posesiune, un chin. Este o iubire-pasiune, cu înflăcărări brutale, o voluptate amestecată cu fericire şi disperare, cu săruturi şi muşcături, în căutarea unui absolut dar care seamănă cu o iubire-luptă, în care e neapărată nevoie de un învingător şi de un învins.

BÃRBATUL:
Bărbatul Scorpion suferă mult mai mult ca oricare altul legea sexului său; vrea să fie bărbat înainte de a fi individ; afirmă în el valorile masculului, hipervirilitatea sa acuzând la maxim, atât calităţile, cât şi defectele masculine ale caracterului său.

Fără a fi un satir dezlănţuit sau un mascul îmbătat de dorinţe în faţa oricărei fiinţe feminine, el are în sânge nevoia, latentă sau manifestă, de a cuceri femeia, cam cum războinicul îşi arogă fără milă drepturile cuceritorului. Iar dispoziţia sa erotică suscită la femeie propriul ei eros. Luna şi Venus, planetele feminităţii, nu sunt degeaba slabe în zodia Scorpionului. Idealul viril al acestui bărbat îl opune femeii, îl înţepeneşte şi îl face dur faţă de graţia ei, îl împinge să-i bruscheze sensibilitatea fără menajamente, s-o distrugă mai mult decât s-o asimileze, s-o reducă la cheremul lui.
Dragostea îl ţine prin secretul care îi scapă, prin enigma care nu se lasă elucidată, să descopere resorturile cele mai intime ale femeii, să atingă revelaţia metafizică a dragostei, acestea sunt obiectele veşnicei sale interogări, sensul propriului lui mister.
Adesea îl vedem înclinat să facă pe bruta, să rănească bucuros, ajungând să fie mai degrabă temut decât iubit. Dragostea devine deci mai mult sau mai puţin o luptă ocultă, un război al sexelor, în care se stabileşte o relaţie oarecum sado-masochistă: ocupaţia principală a cuplului este de a se face să sufere unul prin celălalt, războiul dintre ei sfârşind cel mai adesea prin supunerea masochistă a femeii care trebuie să aibă o oarecare vocaţie de martiră.
Gelozia poate să-l tortureze; cu firea sa bănuitoare şi suspicioasă, o secretă ca pe o mică otravăzilnică; în felul acesta găseşte mijlocul de a-şi face rău sieşi şi celuilalt. Rezistă cu greu tentaţiei de a contraria, de a înţepa sensibilitatea iubitei sale şi, până la urmă, de a-şi nimici iubirea. Nativul armonios din Scorpion e capabil să înalţe absolutul care transcende pasiunea sa pământeană într-o experienţă spirituală. Este, în orice caz, unica sa posibilitate de salvare. El îşi duce, laolaltă, moartea şi izbăvirea.

LECŢIA IUBIRII: Lecţia sa este să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este pasiune, iar el trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este şi înseamnă dăruire şi abandon.

[button link=”https://www.argumentpress.ro/zodiac-barbati-si-lectia-iubirii-sagetator-si-capricorn/” bg_color=”#962196″ window=”yes”]săgetator şi capricorn[/button]

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page