Horoscop, Lifestyle — mai 31, 2015 at 17:00

Zodiac altfel: Teoria celor 3S – Stabilitate, Schimbare și Succes, pentru fiecare zodie în parte

by

Sa ne ocupam acum de zodiacul natal cel cu care suntem toti obisnuiti. Alta opinie personala se refera la existenta unor atribute ce se repeta. Am denumit aceasta ipoteza teoria celor 3 S care sunt: Stabilitate,Schimbare si Succes. Fiecare dintre ei are cate un corespondent in fiecare semn.Sa le luam pe rand.

semne zodiacSemnele de pământ: Taur, Capricorn si Fecioara

Semnele de pamant,cele mai nedezvoltate din punct de vedere spiritual, sunt Taur, Capricorn si Fecioara. Toate 3 au in comun dorinta nestavilita de a acumula bunuri, valori materiale si banesti. Le consider inferioare deoarece sunt puternic legate de pamant, de material.

semne de pamantTaurul are ca atribut Stabilitatea. Pentru Taur casa, universul familiei, este totul si ca atare dorinta de a acumula este legata direct de camin. El este semnul intoarcerii la valorile initiale ale casniciei de aceea stabilitatea acesteia este o necesitate pt el find capabil de multe sacrificii morale, suferinte, pentru a o mentine. Taurii pun averea inainte de orice altceva ca educatie,pozitie sociala etc. Ei urasc schimbarile in special cele legate de casnicie de aceea partenerul de viata este de cele mai multe ori unic iar caminul arata identic 20-30 de ani prin constanta lui Taurul asigurandu-si pacea sufleteasca.

Capricornul pe de alta parte cu toate ca are aceeasi scara de valori totusi iubeste Schimbarea acesta find atributul care i se potriveste. De cele mai multe ori in cautarea femeii perfecte la care viseaza paraseste caminul, tara. Schimbarea locului de munca, a casei, a obiceiurilor, a posesiunilor, il incanta pe atat de mult pe cat il inspaimanta pe Tauri. Capricornii sunt incantati de nou si accepta usor ideile de schimbare din partea partenerului de viata. Nu isi vor insela partenerii dar ii vor transforma intr-un obiect, un accesoriu al caminului indiferent unde vor decide ei ca va fi acesta. Tot ce vor schimba va fi cu scopul de a detine ceva mai special si mai excentric decat au avut. De asemenea isi schimba prietenii si stilul de viata foarte usor facand sacrificii enorme pt un salariu mai bun si mai sigur.

Fecioara are ca atribut Succesul material (fiind o zodie de pamant). Indiferent de munca pe care o presteaza ei sunt oameni muncitori nu pt ca le place munca in mod special ci pt ca le plac banii. Sunt capabili sa munceasca in slujbe pe care oricine altcineva le refuza in conditiile in care sunt platiti bine si sunt cei care continua sa munceasca mult timp dupa varsta de pensionare pentru ca indiferent cat acumuleaza nu este suficient. Pentru Fecioare viata insasi inseamna succes material. Educatia nu conteaza find o pierdere de timp si bani. De cele mai multe ori ei se casatoresc tarziu in functie de averea acumulata nici macar casatoria neputand fi o piedica in atingerea succesului pe care si-l doresc. Acest succes nu este conectat de o pozitie inalta in societate sau la slujba ei find cat se poate de indiferenti la pozitie si gata oricand sa renunte la avantajul pe care aceasta il ofera daca gasesc o alta oferta mai avantajoasa financiar. Familia reprezinta pt ei un vis care vine DUPA acumularea de bunuri si succesul financiar bineanteles daca nu sunt fortati de imprejurari sa se casatoreasca de tineri conditie in care vor munci din greu pt familie sau daca nu provin dintr-o familie cu o stare materiala foarte buna. Cei nascuti in familii instarite se vor limita doar la colectii excentrice si valoroase pe care le vor pastra si mari cu sfintenie.

Semnele de Aer: Vărsător, Balanța și Gemeni

semne de aerSemnele care urmeaza celor de pamant in evolutia spirituala sunt cele de aer respectiv zodiile Varsator, Balanta si Gemeni. Aceste zodii chiar daca nu au dorinta nestavilita a celor de pamant de a poseda averi totusi toate 3 au in comun dorinta de a avea educatia necesara pt a atinge o pozitie inalta in societate care bineanteles sa aduca cu sine venituri materiale pe masura,legatura lor cu materialul find astfel puternica.

Varsatorul are atributul Stabilitatii actiunile sale avand ca scop unic stabilitatea. Chiar daca semnele de aer sunt visatoare si cu capul in nori cum se spune, Varsatorul are totusi vise serioase legate de camin si casnicie. Este adevarat faptul ca isi va dori (si va avea de cele mai multe ori) un camin extravagant, cat se poate de modern, expensiv si vesnic in schimbare pt a fi la pas cu moda dar totusi dorinta lui este legata mai mult de stabilitatea decat de comoditatea pe care acesta o va oferi. Varsatorii chiar daca se casatoresc in general tarziu nu o fac ca restul semnelor de aer din obligatie sau impinsi de familie ci din dorinta de a se stabiliza. Sotii varsatorilor sunt in general considerati de acestia o posesiune personala care le complecteaza imaginea caminului perfect de aceea trebuie sa fie perfecti la randul lor.

Gemenii sunt semnul de aer aflat sunt influenta Schimbarii prin insasi natura lor dualista care ii face sa treaca usor de la o stare la alta dar nu numai. Gemenii sunt oamenii care sunt in stare sa strabata pamantul in lung si in lat pana vor gasi slujba care le va aduce pozitia in societate pe care o doresc, sunt oamenii pentru care schimbarea este o necesitate. Urmeaza nenumarate scoli si cursuri si de cele mai multe ori serviciul si-l aleg departe de tara, caminul, banii de care acesta are nevoie, reprezentand pt ei motivul pt care oficial fug efectiv de responsabilitatile de zi cu zi ale vietii de familie. Se vor casatori tarziu din acelasi motiv iar partenerul de viata ideal va fi cel care isi va petrece mai mult timp asteptandu-i decat avandu-i alaturi. Daca pentru Varsator caminul inseamna stabilitate, pentru Gemeni inseamna inchisoare de aceea de cel mai multe ori ei isi schimba frecvent partenerul de viata in general alegerile lor find in stransa legatura cu pozitia in societate pe care acesta le-o va oferi.

Ultimul semn de aer , Balanta, este semnul Succesului. Balantele sunt muncitoare, dar ca orice alt semn de aer munca lor trebuie sa se reflecte intr-o pozitie inalta in societate aceasta find bineinteles in stransa legatura cu banii pe care ii aduce. Balantele iubesc banii si munca deopotriva. Ele cred ca evolutia sta la baza succesului ce reprezinta telul vietii lor. Vor munci greu pana sa-si vada scopurile implinite. O Balanta fara succes in viata este o persoana fara motivatie de a fi viata. Ei sunt incapabili sa inteleaga pe cineva care, de exemplu, presteaza o slujba fara dorinta sau sansa de promovare. La fel ca Gemenii, ei considera casatoria si caminul o inchisoare de aceea vor face tot ce le sta in putinta pentru a-l ocoli pe cel din urma. Vor sta la servici 12-15 ore pe zi dedicandu-se muncii pt ca ea este singura care le aduce cu adevarat satisfactie morala caminul find mai mult un hotel unde se duc sa se odihneasca peste noapte. Partenerul de viata va deveni un necunoscut curand dupa casatorie dar Balantei nu ii pasa. Succesul aflandu-se la serviciu, Balanta il va urmari pana cand il va avea indiferent ce sau pe cine va sacrifica pe traseu.

Semnele de Apă: Racul, Scorpionul si Peștii

semne de apaUrmatoarele semne pe scara evolutiei spirituale sunt cele de apa. Semnele de apa, Racul, Scorpionul si Pestii sunt un salt evolutiv semnificativ fata de cele de aer. Ele sunt zodiile afectivului, a dragostei si suferintei din dragoste, materialul find pe planul al doilea cu toate ca semnele de apa sunt si ele la randul lor muncitoare si perseverente. Pentru ele averea este importanta DOAR atata timp cat au cu cine sa o imparta.

De aceasta data atributul Stabilitatii apartine zodiei Racului care precum Taurul o gaseste in camin. Caminul este important pentru Rac dar trece pe planul al doilea dupa sentimentele sale de dragoste si persoana iubita. Indiferent de faptul ca Racului iubeste casa, statul acasa, confortul caminului, siguranta pe care acesta i-o ofera (chiar daca de cele mai multe ori casa este plina de lucruri inutile dar simbolice) partenerul de viata trece pe primul plan find urmat in ordine de parinti, copii, rude, prieteni, avere etc. Racul va sacrifica totul in vederea dobandirii Stabilitatii in dragoste. Institutia casatoriei este foarte importanta pt el si va incerca sa o mentina sacrificand orice altceva sau altcineva iubeste sau il iubeste si chiar pe sine. Din pacate, de cele mai multe ori nu va reusi aceasta, find in esenta, karma sa.
La polul opus se afla Pestii care reprezinta zodia de apa a Schimbarii. Pestii sunt oameni indecisi, maleabili, extrem de nehotarati in tot ceea ce priveste propria viata. Indecizia lor ii duce la schimbari radicale pe care le fac inconstienti regretand amarnic dupa aceea. Casatoria pentru ei este urmarea fireasca a unui impuls de moment urmat de stupoare pentru ca a doua zi se intreaba ce a fost in capul lor de si-au ales respectivul partener. Schimbarea este pentru ei motivul si scopul vietii. Nu stiu ce fac si apoi se intreaba de ce au facut, dupa care schimba tot. Toate aceste schimbari de tot felul ii vor rani adanc creandu-le impresia ca nu s-a nascut inca nimeni potrivit pt ei. Bineanteles ca acesta stare se sfarseste cand vor credea din nou ca sunt indragostiti. Partenerul de viata va face din Peste o jucarie, facandu-l sa sufere pentru ca este foarte sensibil.

Chiar daca semnele de apa sunt legate de sentimente mai mult decat de material nu inseamna ca Scorpionul nu isi dedica viata Succesului insa de aceasta data succesul nu este legat de posesiuni si pozitie sociala ci mai mult are de a face cu bucuria de a darui persoanei iubite tot ce isi doreste. Scorpionul este o zodie a persoanelor care nu cad prea usor in plasa dragostei dar cand o fac nu se mai ridica. Daca persoana care le-a castigat inima nu ii merita (ceea ce se intampla aproape intotdeauna semnele de apa avand karma suferintei din dragoste) toata dorinta lor de a deveni cineva, de a avea un statut social mai inalt, se pierde luand cu sine increderea in viitor, sperantele si toata multumirea sufleteasca a Scorpionilor. Ei vor continua sa munceasca, sa aiba, dar fara tragere de inima, din rutina cheltuindu-si toata agoniseala pe lucruri fara valoare. Lipsa dragostei ii face ursuzi si banuitori iar scopul vietii lor, Succesul, paleste pana cand dragostea se va reintoarce la ei. Singurul care, dupa o despartire dureroasa, ii poate ajuta sa se intoarca la dorinta initiala de a avea succes este un copil. Scorpionii sunt dedicati copiilor in aceeasi masura in care sunt dedicati partenerului de viata.

Semnele de Foc: Berbec,Leu si Săgetator

semne de focUltimii de sus pe scara evolutiei spirituale (ca spirite incarnate) sunt cei ce apartin zodiilor de foc respectiv Berbec, Leu si Sagetator. Semnele de foc sunt semnele oamenilor puternici spiritual, a celor care sunt la un pas de nemurire. Singurul lucru pe care ei il mai au de invatat este lectia lor karmica si anume faptul ca viata nu este urmata de abis ci de nemurire sau reancarnare. Totusi,chiar daca sunt puternice si majestoase si semnele de foc respecta cele 3 atribute impartindu-le intre ele.

Leii au atributul Schimbarii prin insasi natura lor schimbatoare (de dispozitie). Leii iubesc schimbarea considerand-o parte din evolutie. Caminul lor este in o permanenta reamenajare. Nu le place vechiul doar din dorinta de a-l schimba cu ceva nou. Mobila se muta dintr-o camera in alta frecvent, culoarea peretilor se intuneca sau deschide adesea ca si cum leii isi doresc o alta casa in fiecare an sau chiar luna. Sunt oamenii care se imbraca dupa ultima moda, schimbandu-si vestimentatia sau intreaga garderoba (daca isi permit financiar) in fiecare an. Chiar daca va fi un sef cu toane, Leul se va detasa de toti ceilalti prin forta sa majestoasa si imposibil de neobservat. Sunt parinti ingaduitori si foarte protectivi la fel ca si animalele cu acelasi nume. Nu este indicat nici macar sa atingi un pui de leoaica daca ti la viata ta nu-i asa? Leul este un suveran care impune respect atat acasa cat si in societate, un respect care il va face ascultat si apreciat oriunde iar sarmul sau (cand este in toane bune bineinteles) il face un prieten de nadejde chiar daca pentru placerea sa regele animalelor… mai si musca cateodata.

Sagetatorul este zodia de foc dedicata Succesului in viata. Sagetatorii sunt oameni ce isi planifica amanuntit si reusesc sa isi construiasca o viata de succes. Succesul lor vine prin calm si dedicatie in tot ceea ce fac si chiar daca latura materiala este importanta. Sagetatorii nu muncesc numai pentru bani sau pozitie sociala scopul lor principal find propria multumire sufleteasca de a reusi in tot ceea ce isi doresc. Acestei multumiri ei sacrifica tot, timp, familie pentru ca Succesul este mai important decat orice si nimeni si nimic nu poate sa le schimbe directia.

Berbecul este cel mai puternic semn al intregului zodiac si este dedicat Stabilitatii. Berbecii sunt oamenii in care iti poti pune increderea ca vor face tot ce le este posibil pentru a reusi in ceea ce isi doresc pentru ei si pentru cei dragi. Ei sunt conducatori inascuti si chiar daca, de cele mai multe ori renunta la educatie pentru a prelua conducerea si grija familiei in care se nasc, ei se impun celor din jur fara nici un efort. Berbecul este semnul liderului in fata caruia toti se apleaca daca vor sau nu. El impune prin puterea si calmul sau olimpian (si fals de cele mai multe ori) iar prin incapatanarea caracteristica reuseste sa faca tot ce isi planifica. Singurii care reusesc sa plece capul unui berbec sunt parintii sai pe care ii va asculta toata viata cu un respect pe care nu il vom gasi la nici o alta zodie. Berbecul preia firesc conducerea familiei pe care si-o intemeiaza si nu va renunta niciodata la acest rol chiar daca, din cand in cand, din politete (pentru ca au bune maniere), isi va face partenerul sa creada ca decizia ii apartine. Familia pentru Berbeci este baza vietii si vor cere intotdeauna de la partener mai mult decat poate acesta oferi. Caminul este refugiul lui pentru ca acolo este imperiul lui, locul in care este rege. Stabilitatea caminului ii da stabilitate si isi va schimba partenerul (sau va avea mai multi) doar in conditia in care acesta nu se va ridica la asteptarile sale care, dealtfel, asa cum am mai spus, sunt foarte ridicate. Berbecul nu este doar lider de familie ci si sustinatorul acesteia pentru intreaga viata, a darui tot ce isi doreste celui drag (partener,copiii si parinti) find scopul vietii sale.

Sursa: camychirica2001.wordpress.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page