Evenimente, Ultimile Știri — aprilie 2, 2014 at 14:53

Ziua Păsărilor: o tradiţie românească înca din perioada interbelică

by

logo mediuAgenţia pentru Protecţia Mediului Călăraşi în colaborare cu Şcoala Gimnazială “Nicolae Titulescu” Călăraşi, a organizat şi desfăşurat în data de 01.04.2014, o lecţie cu caracter ecologic dedicată Zilei Păsărilor. La activităţi au participat copiii din clasa pregatitoare B, institutor Mihalea Luminiţa. Acestora le-a fost prezentat filmul “Delta Dunării – paradisul aproape pierdut!” şi le-au fost înmânate materiale informative dedicate păsărilor (carte de colorat, revista “Păsările”, postere şi stickere, ş.a.). Cu această ocazie, copiii au putut afla de la specialiştii agenţiei, despre păsările prezente în zona municipiului Călăraşi, despre obiceiurile acestora, despre necesitatea de a le ocroti şi de a le crea un mediu propice traiului şi dezvoltării speciei.

Picture 008Ziua Păsărilor, 1 aprilie, a devenit o tradiţie românească înca din perioada interbelică, iar din 1993 această tradiţie a reânviat la iniţiativa Societăţii Ornitologice Române.

Societatea Ornitologică Română alaturi de WWF România a fost şi de aceasta dată alături de Agenţia pentru Protecţia Mediului Călăraşi, prin sponsorizarea cu materiale informative despre păsări.

Picture 006

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page