Comunicate de presă, Ultimile Știri — mai 8, 2013 at 18:18

Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare… 11-12 mai 2013

by

sigla mediu

ziua pasari migratoareÎncepând cu anul 1993, în a doua sâmbătă din luna mai, se sărbatoreşte Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare. Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare este un eveniment desfăşurat la iniţiativa Programului pentru Mediu al Naţiunilor Unite (UNEP), în parteneriat cu BirdLife International şi Wetlands International. Evenimentul prilejuieşte diverse activităţi educaţionale, de conştientizare a publicului în vederea, conservării speciilor de păsări.

În acest an Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare se desfăşoară sub deviza „Reţea de lucru pentru păsările migratoare’’.

Judeţul Călăraşi, datorită Fluviului Dunărea, a Braţului Borcea şi a lacurilor Mostiştea, Gălăţui, Iezerul Călăraşi ş.a. reprezintă un habitat important pentru păsările de apă şi nu numai. Astfel,  Aria de Protecţie Specială Avifaunistică (APSA) Iezer Călăraşi , a fost primită în iunie 2012,  în familia Zonelor Umede de Importanţă  Internaţională, în special ca habitat al păsărilor de apă, obţinând statut RAMSAR.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Călăraşi în colaborare cu WWF-ROMANIA, Societatea Ornitologică Română Bucureşti şi Asociaţia de Dezvoltare Durabilă „Dunărea de Jos” Călăraşi, organizează cu aceasta ocazie un Seminar, in ziua de 9 mai 2013, ora 10,30 în Sala Mare a Consiliului Judeţean  Călăraşi urmând ca în ziua de 10 mai 2013 participanţii la seminar să aibă posibilitatea de a se delecta cu  frumuseţile naturii: păsările sălbatice, din ROSPA0021 Ciocăneşti – Dunăre.

Invitaţi la eveniment vor fi: elevi, cadre didactice, manageri de lacuri piscicole,  autorităţi locale, organizaţii neguvernamentale, reprezentanţi ai mass-media locală. Evenimentul are ca scop principal diseminarea informaţiei privind importanţa conservării şi protejării biodiversităţii din judeţul Călăraşi, în special a ariilor protejate.

Cu această ocazie dorim, încă o dată, să atragem un număr cât mai mare de iubitori ai naturii.

Compartiment Relaţii Publice şi Tehnologia Informaţiei
AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI CĂLĂRAŞI
Strada Chiciu, nr. 2, Călăraşi, cod 910005
E-mail: office@apmcl.anpm.ro, Tel / Fax. 0242315035, 0242311926, Tel mobil: 0746248675

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page