Evenimente, Ultimile Știri — iunie 4, 2013 at 10:34

Ziua Mondială a Mediului – 5 iunie 2013

by

logo mediu

ziua mondiala a mediuluiInstituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, Ziua Mondială a Mediului se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 5 iunie.  Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un binevenit semnal şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural, pe care avem datoria de  a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare.  Manifestările dedicate Zilei Mondiale a Mediului se înscriu în efortul comun de transmitere către generaţiile viitoare a unui mediu curat şi sănătos, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică şi socială.

Tema aleasă pentru anul 2013 este: “Think. Eat. Save” (Gândeşte. Mănâncă. Salvează!), dorindu-se încurajarea tuturor în sensul reducerii risipei de alimente, economiei de bani, minimizării impactului asupra mediului şi utilizării unor tehnologii curate în producţia de alimente. Potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor  Unite, în fiecare an, sunt irosite 1,3 miliarde de tone de alimente. În timp ce planeta se luptă pentru a ne furniza suficiente resurse pentru a susţine cele 7 miliarde de oameni, o treime din producţia mondială de alimente se pierde. Dacă mâncarea este irosită, aceasta înseamnă că toate resursele utilizate în producerea acesteia sunt, de asemenea pierdute.  Consumul durabil se referă la “a face mai mult şi mai bine, cu mai puţin” prin reducerea utilizării resurselor,  reducerea degradării şi a poluării crescând în acelaşi timp calitatea vieţii pentru toţi.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Călăraşi în colaborare cu Primaria Municipiului Olteniţa, Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” Olteniţa, Primaria Comunei Independenţa şi Şcoala Gimnaziala „George Vâlsan” Independenţa, va marcat acesta importanta zi prin două evenimente care se vor desfăşura în data de 5 iunie în Municipiul Olteniţa şi în data de 6 iunie în Comuna Independenţa. La acţiuni vor participa elevi din ciclul primar şi gimnazial. Se vor prezenta eseuri pe teme privind protecţia mediului,  desene şi obiecte confecţionate din materiale reciclabile. Cele mai bune lucrări vor fi premiate.  Elevii şi cadrele didactice care vor participa la eveniment vor primi diplome de participare.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page