Evenimente — noiembrie 19, 2017 at 10:30

Ziua Internațională a Bărbaților: Tema 2017 – ”Sărbătoriți bărbații și băieții!”

by

Obiectivele Zilei Internaționale a Bărbaților includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor de gen, promovarea egalității de gen și evidențierea modelelor pozitive de sex masculin. Este o ocazie pentru bărbați de a-și sărbători realizările și contribuțiile, în special contribuția la comunitate, familie, căsătorie și îngrijirea copilului, evidențiind în același timp discriminarea împotriva lor.

ziua barbatului 2017Tema pentru anul 2017 este ”Sărbătorim bărbații și băieții!” – ”Celebrate Men and Boys!”  Știm că sănătatea bărbaților este mai precară decât a femeilor în aproape toate părțile lumii. Datele recente ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că, la nivel global, speranța de viață a bărbaților, la naștere, era, în anul 2015, de 69 de ani, în timp ce speranța de viață a femeilor era de 74 de ani. Femeile la nivel mondial trăiesc cu 5 ani mai mult decât bărbații. Știm că peste 95% din decesele la locul de muncă  sunt bărbați și că  99% din decesele în luptă  sunt bărbați. Copiii suferă atunci când își pierd tatăl sau bunicul mult prea devreme. Prin urmare, tema de anul acesta atrage atenția asupra importanței sănătății bărbaților, atât fizice, cât și psihice.

De asemenea, știm că, în aproape toate țările lumii, rata sinuciderilor este mai gravă la bărbați  decât la femei și, în medie, rata de  sinucidere pentru bărbați este de până la trei ori mai mare decât  cea a femeilor. În Rusia sunt 6 bărbați pentru fiecare 1 femeie. Majoritatea oamenilor știu că  bărbații suferă o discriminare nedreaptă  în dreptul familiei în majoritatea țărilor lumii, iar în țările occidentale,  bărbații și băieții se retrag din școală și din universitate.

Ziua Internațională a Bărbatului, marcată la 19 noiembrie, precede Ziua universală a copiilor, celebrată la 20 noiembrie, formând astfel o perioadă de 48 de ore de sărbătoare pentru bărbați și copii și pentru relația specială pe care o împărtășesc.

ziua barbatului 2017 1Capacitatea de a-ți sacrifica nevoile în numele altora este fundamentală pentru bărbat, precum și onoarea. Ritul umanist de trecere peste lume recunoaște importanța sacrificiului în dezvoltarea bărbatului .

Bărbații fac sacrificii în fiecare zi în locul lor de muncă, în rolul lor de soți și tați, pentru familiile lor, pentru prietenii lor, pentru comunitățile lor și pentru națiunea lor. Ziua internațională a bărbaților este o ocazie pentru oamenii de pretutindeni și de bună credință să aprecieze și să sărbătorească bărbații din viața lor și contribuția pe care o au pentru o societate mai bună pentru toți.

Ziua internațională a bărbaților este sărbătorită în peste 60 de țări ale lumii. inclusiv Trinidad și Tobago, Jamaica, Australia, India, China, Statele Unite ale Americii, România, Republica Moldova, Singapore, Malta, Marea Britanie, Africa de Sud, Tanzania, Zimbabwe, Ungaria, Irlanda, Ghana, Canada, Danemarca, Norvegia, Austria, Bosnia și Herțegovina, Franța, Italia, Pakistan, Antigua și Barbuda, St Kitts și Nevis, Sfânta Lucia, Grenada si Insulele Cayman, iar susținerea globală este vastă.

sursa: internationalmensday.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page