Cultură şi Educaţie, Educaţie — noiembrie 11, 2013 at 21:46

Ziua Internaţională a Zonelor Urbane, sărbătorită şi în Tara Copilariei

by

tara copilariei8 noiembrie- Ziua Internaţională a Zonelor Urbane, sărbătorită astăzi şi în Tara Copilariei. Asa cum am promis, azi copiii de la grupele mari “Buburuzele” si “Istetii” au sarbatorit Ziua Internationala a Zonelor Urbane.

Ziua Internaţională a Zonelor Urbane, care are ca scop conştientizarea impactului dezvoltării economice asupra mediului înconjurător, se sărbătoreşte în fiecare an în 8 noiembrie, evenimentul fiind marcat şi în România de Ministerul Mediului şi Pădurilor.

Azi, omenirea asista neputincioasa la extinderea zonelor urbane, in detrimentul spatiilor verzi, al oazelor de liniste si de aer curat.

Prin marcarea in Calendarul Ecologic a datei de 8 noiembrie a fiecarui an, ca moment in care se celebreaza Ziua Internationala a Zonelor Urbane, s-au adus in prim-plan problema urbanizarii si efectele ei asupra evolutiei durabile a societatii. Ziua Internationala a Zonelor Urbane se desfasoara incepand din 1949, in peste 30 de tari, la initiativa profesorului Carlos Maria della Paolera, de la Universitatea din Buenos Aires, in scopul de a veni in sprijinul publicului interesat de solutii pentru planificarea oraselor, dar fara afectarea mediului inconjurator.

Considerăm că aceste acţiuni dedicate în special tinerei generaţii au un rol important pentru învăţarea unor comportamente prietenoase cu mediul. A fi cetăţean european înseamnă şi asumarea unei atitudini responsabile faţă de mediu.

Conflictul dintre urbanizare şi ecologie se poate rezolva prin schimbarea mentalităţilor în scopul îmbinării celor trei piloni interdependenţi ai dezvoltării durabile: dezvoltarea economică, dezvoltarea socială şi protecţia mediului, la nivel local, naţional, regional şi global.

Dar sa fim optimisti si sa speram ca vom găsi cheia pentru reconcilierea cu mediul, incepand printr-o urbanizare facuta mai atent, mai responsabil…

Scrisoare catre dl. Primar:

Domnule primar,

tara copilariei 1Noi, prescolarii de la Gradinita cu Program Prelungit “Tara Copilariei” va rugam sa dati ordin sa se construiasca pentru toti copiii din Calarasi mai multe locuri cu verdeata unde sa ne putem juca in siguranta. Nu vrem sa avem un oras ca la tara la bunci pentru ca asta nu se poate, vrem sa avem un oras modern European cu blocuri frumoase, cladiri inalte si monumente dar care sa fie plin de verdeata, pomi, flori, parcuri, iarba verde…..unde sa se adune multi fluturasi si multe pasarele.

Noi, cei mici facem tot posibilul sa fie asa: plantam pomisori ori de cate ori este necesar, ecologizam mediul in care traim dar suntem prea mici ca sa facem lucruri foarte mari. Asa ca, va rugam sa ne dati o mana de ajutor pentru ca noi suntem prietenii naturii si suntem siguri ca si dumneavoastra iubiti mediul si doriti sa avem un oras verde.

Va multumim si va dorim spor la treaba!

Cu respect,
Copiii din Tara Copilariei

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page