Evenimente — aprilie 22, 2018 at 17:12

Ziua Internațională a Planetei Pământ. La Mulți Ani, Planeta Albastră!

by

,,Dacă noi nu putem avea grijă de el, nici el nu poate avea grijă de noi.”

Astăzi, pe 22 aprilie, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Internațională a Planetei Pământ, cu manifestări menite să protejeze Planeta Albastră în toate țările interesate. Instituită de ONU, în 2009, prin Rezoluția 63/278, pentru a ne reaminti fiecăruia că Pământul și ecosistemele sale ne oferă condițiile pentru întreținerea vieții, Ziua Pământului adună la aceeași masă sau în aceeași sală lideri ai unor organizații care s-au dedicat protecției Terrei.

După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

Earth Day Network, organizaţia care promovează Ziua Pământului la nivel mondial, anunţă evenimentele dedicate Zilei Pământului 2018 se vor concentra pe limitarea poluării cu materiale plastice.

Google celebrează Ziua planetei Pământ de anul cu un doodle inedit, care duce într-un video de YouTube. În acesta apare dr. Jane Goodall, specialistă în conservare, activistă şi iubitoare de animale, care şi-a dedicat viaţa studierii şi protejării mediului înconjurător.

Jane Goodall și-a dedicat viața studierii și protejării mediului nostru. În clip, Jane împărtășește mesajul său personal lumii în Ziua planetei Pământ. Sunt și câteva gânduri care să te inspire și ce ce putem face cu toții pentru a avea un impact pozitiv asupra planetei noastre.

Declaraţia de la Rio, din 1992, adoptată la Conferinţa Organizaţiei Naţiunilor Unite despre Mediu şi Dezvoltare, recunoaşte responsabilitatea colectivă a oamenilor de a promova armonia în toate legăturile cu natura şi Pământul. Doar astfel poate fi obținut un echilibru echitabil între nevoile economice, sociale şi cele de mediu ale generaţiilor prezente şi viitoare ale omenirii

Revenind la discursului lui Goodall de pe pagina Google, de Ziua planetei Pământ aceasta spune că este extrem de important, în lumea de azi, că ne simțim plini de speranță și ne facem rolul de a proteja viața de pe Pământ. „Sper că acest [Google doodle] va fi un memento pentru oamenii din întreaga lume că există încă atât de mult în lume pentru care merită să lupte”, a spus aceasta.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page