Cultură şi Educaţie, Educaţie — septembrie 25, 2013 at 08:30

Ziua Internaţională a Păcii, marcata de elevii din Roseti

by

picture 010Saptamana trecuta, vineri, 20 septembrie si sambata 21 septembrie 2013, elevii de la Scoala Gimnaziala ,, I.Rosetti’’ din Roseti au dat curs  invitatiei lansate  de Leaf international (Learning about forests) şi ENO (Environmental Online) de a planta arbori pentru un viitor sustenabil.

Pentru a marca Ziua Internaţională a  ONU pentru pace , elevii  claselor a VII-a si a VIII a, au plantat salcami in curtea scolii,  participand in felul acesta la un eveniment global ce promovează educația pentru pace și crește gradul de conștientizare a elevilor cu privire la importanța arborilor și pădurilor la o scară globală.

Actiunea a fost organizata de prof. Lumperdean Constanta – coordonator Eco-Scoala. La actiune au participat si directorii unitatii scolare, dir. Felea Daniel care a sustinut echipa de copii voluntari dar si dir. adj. Carjila Daniel precum si prof. Vasile Virginia Narcisa – consilier educativ.

«Plantarea de copaci este importantă pentru noi toţi  pentru că ne aminteşte de natură şi de importanţa protejării ei si , in acelasi timp, simbolizeaza  pacea şi continuitatea vieţii. Orice activitate la scara mica poate deveni de rang global si poate insemna foarte mult…’ a declarat prof. Lumperdean Cta.

Copii au inteles din aceasta activitate si faptul ca un copac este un simbol care va creste de acum, impreuna cu ei. Pentru ca au fost plantati in curtea scolii, vor putea sa ii ingrijeasca si sa  ii monitorizeze cu grija in fiecare anotimp.

Dir adj Carjila Daniel, prezent in mijlocul copiilor,  a declarat in final ca „prin asemenea gesturi,  se dobandesc cunostinte si motivatii,copii  isi formeaza convingeri pentru protejarea mediului si se cultiva interesul  pentru a trai intr-un mediu natural sanatos.Grija pentru mediu, trebuie sa ne faca pe fiecare sa meditam cat mai e timp, asupra miracolului numit Terra…”

Scoala Roseti este implicata in continuare in proiecte de mediu pentru ca in educatie, un rol important il are si formarea gandirii ecologice si de ocrotire a naturii.

Prof. Vasile Virginia

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page