Evenimente — mai 14, 2013 at 14:48

Ziua Internaţională a Muzeelor şi Noaptea Europeană a Muzeelor

by

logo muzeu

Anul acesta are loc o dublă sărbătoare pe 18 mai 2013:  Ziua Internaţională a Muzeelor şi Noaptea Europeană a Muzeelor. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. Cu această ocazie Muzeul Dunării de Jos Călăraşi organizează o serie de manifestări începând cu data de 16 mai 2013.

Peisaj Italian (Paesaggio italiano)

peisaje italiene la calarasi 2013

Expoziţie internaţională de artă organizată în colaborare cu Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul de Artă Constanţa, Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, Muzeul de Artă din Ploieşti şi Galeria de Artă Silistra. Evenimentul este organizat sub patronajul Institutului Cultural Italian, a Ministerului Culturii din România şi în colaborare cu Asociaţia “Artisolide” si va avea loc în data de 16 mai 2013, ora 12.00 la Centrul Cultural Călăraşi şi în Foaierul Barbu Ştirbei al Consiliului Judeţean Călăraşi.

Pescuitul de o parte şi de alta a Dunării

afis expo pescuit

Expoziţie internaţională de arheologie şi etnografie realizată în parteneriat cu Muzeul Regional Ruse, Muzeul Regional Tutrakan, Muzeul Judeţean Ialomiţa, Muzeul Brăilei şi Muzeul Judeţean Teohari Antonescu Giurgiu, ICEM Tulcea. Vernisajul va avea loc în data de 18 mai 2013, ora 18.00 la sediul muzeului.

Grigore Patrichi Smulţi – Miniaturi

afis Grigore Patrichi Smulti 2013

Expoziţie de sculptură dedicată memoriei artistului, care va fi deschisă în data de 18 mai 2013, ora 18.00 la sediul muzeului.

Pentru mai multe detalii despre evenimentele prezentate vă invităm vineri, 17 mai 2013, ora 12.00 să participaţi la conferinţa de presă pe care instituţia noastră o va organiza la sediul din str. Progresului nr. 4.

 Manager, Dr. Marian NEAGU

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page