Cultură şi Educaţie — ianuarie 17, 2015 at 09:48

„ZIUA CULTURII NAŢIONALE” – ZIUA PORŢILOR DESCHISE !

by

IMG_0092-1.jpgJoi, 15 ianuarie 2015, la sediul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Călăraşi, a fost sărbătorită  Ziua Culturii Naţionale.

Cu ocazia acestui eveniment, am deschis larg porţile sediului nostru, pentru a invita pe toţi cei interesaţi să viziteze clădirea de care suntem mândri, căci este un renumit şi valoros monument istoric: “Casa Ana şi Marinache Popescu”.  

În acelaşi timp, toţi vizitatorii au mai avut şansa de a vizita expoziția deschisă dinaintea  sărbătorilor de iarnă. Ne-am gândit să prelungim accesul publicului la această expoziţie, pentru că reprezintă un interesant dialog prin arta între două generaţii: elevii clasei a IV-a A de la Colegiul Economic, coordonaţi de doamna învăţătoare Mariana Voinea cu pictura pe sticlă şi  artista Mariana Gheorghe cu gravură pe sticlă.

Ne-am bucurat să fim gazde primitoare pentru mulţi tineri care ne-au călcat pragul: la ora 10:00 – un un grup de 35 elevi ai clasei a VII-a B de la Şcoala Gimnazială Carol I, însoțiți de domnul profesor de istorie, Bogatu Bogdan şi domnul profesor de religie, Gugu Emilian, iar mai târziu, elevii de la Şcoala Gimnazială „Constatin Brâncoveanu” nr. 9, însoțiți de doamna profesoară de limba română, Ana Maria Dinu.

Mulţumim tuturor pentru interes şi participare şi vă aşteptam cu drag şi pe viitor la activităţile noastre !

* * *

De asemenea, Ziua Culturii Naţionale a fost sărbătorită şi de către instituţiile culturale din judeţ (Biblioteca Judeţeană „Alexandru Odobescu” Călăraşi, Muzeul „Dunării de Jos”, Muzeul Civilizaţiei „Gumelniţa” Olteniţa ş.a.) prin ample manifestări culturale – poezie şi artă, proiecţii de filme documentare, vernisaj expoziţii, prezentare de cărţi, şezătoare literară, basme, muzică, recital de poezie „EMINESCU-165” – omagiu marelui Poet Naţional.

DIRECŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU CULTURĂ CĂLĂRAŞI (DJC)

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page