Responsabilitate socială — iunie 28, 2018 at 20:01

„Zilua Internaţională împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri” 26 iunie 2018

by

În concordanță cu misiunea instituţională și, implicit, cu obiectivele specifice cuprinse în documentele strategice, în domeniul reducerii cererii de droguri, Agenția Națională Antidrog, ca în fiecare an se alătură organismelor internaționale în marcarea  „Zilei Internaţionale împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri”.

Agenţia Naţională Antidrog, în calitatea sa de coordonator național al politicilor publice în materia reducerii cererii și ofertei de droguri, şi-a asumat misiunea de dezvoltare, promovare şi implementare, într-o manieră unitară, integrată şi continuă, a răspunsului din domeniul de referință menționat, în deplin acord cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului, a promovat mesajul propus de UNODC „Întâi ASCULTĂ! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă!”, mesaj care se adresează în principiu părințior dar și lucrătorilor din domeniu social, medical și profesorilor, avand în prin plan promovarea ascultării și implicării active în viața copiiilor și adolescenților.

Agenția Naţională Antidrog, prin Centrele de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog a implementat, începând cu 5 septembrie 2017, campania de prevenire a consumului de canabis #PotAltfel, care a avut ca obiectiv general dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă, precum şi promovarea unor modalităţi sănătoase de petrecere a timpului liber, ca alternativă la consumul de droguri, la nivelul populaţiei generale 15-64 de ani, cu accent pe populaţia şcolară 15-24 de ani, prin implementarea la nivel naţional a unei campanii de prevenire cu componentă media, a consumului de canabis.

Campania # Pot Altfel și-a propus printre alte activități și marcarea Zilei Internaţionale împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri”, la nivelul fiecărui județ și al municipiului București prin activități orientate către zone în care tinerii aleg să-și petreacă timpul liber și promovarea unor alternative de viață sănătoasă.

În acest context, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi a organizat un marş în municipiul Călăraşi, în intervalul orar 9.00- 11.00, pe următorul traseu: Orizont – zona 5 Călăraşi – Volna – Parcul Dumbrava. Activitatea a fost organizată de CPECA Călăraşi alături de Primăria Călăraşi, CJCC Călăraşi, IPJ Călăraşi, IJJ Călăraşi,  Palatul Copiilor Călăraşi, DJST Călăraşi, Biblioteca Judeţeană Călăraşi, CJCC Călărași, Crucea Roşie Călăraşi, DSP Călăraşi, FICE Călăraşi, C.S. SEIJITSU Călăraşi, AS Portul Călăraşi, Cercetaşii Creştini Români – FSE – Călăraşi, Asociaţia “Alege să trăieşti” Călăraşi.

La acţiune au participat voluntari CPECA Călăraşi şi voluntari de la Crucea Roşie Călăraşi precum şi tineri care activează în diverse domenii de activitate şi pot fi un bun exemplu pentru alți tineri, precum și reprezentanți ai instituțiilor publice. În cadrul acţiunii au fost distribuite materiale de informare, cu scopul sensibilizării populaţiei în legătură cu riscurile consumului de droguri.

În comunitate, activităţile au continuat la Biblioteca Judeţeană „Al. Odobescu” Călăraşi, unde tinerii au avut ocazia să vizioneze un film tematic, iar la Muzeul municipal Călăraşi s-a derulat o dezbatere adresată cadrelor didactice și specialiștilor din judeţul Călăraşi implicați în anul şcolar 2017-2018 în proiectul de prevenire „Ascultă!Priveşte!Alege!” (iniţiat de DGASPC Călăraşi în parteneriat cu FICE ŞI CPECA Călăraşi).

CPECA CĂLĂRAŞI

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page