Femei şi Bărbaţi, Plăcerile vieţii — aprilie 14, 2014 at 18:00

Vrei sănătate şi fericire? Iată 10 motive să faci dragoste

by

Activităţile intime întăresc relaţia de cuplu, dar şi sănătatea fiecăruia. Află 10 motive pentru ca această activitate să devină regulată în viaţa ta.

motive sa faci sexNu mai punem la socoteală numeroasele studii care au arătat că o activitate sexualăbună şi regulată are beneficii favorabile asupra sănătăţii indivizilor participanţi.

Se mai adaugă şi starea de fericire, eliberare de stres, ameliorarea durerilor, îmbunătăţeşte încrederea în sine, ba chiar ajută să ai o viaţă mai lungă. Iată câteva motive pentru care ai putea avea o viaţă sexuală activă.

10. Un sistem imunitar sănătos

Potrivit expertului în sănătate sexuală Yvonne K. Fulbright, persoanele active sexual au mai puţine zile în care se simt rău. Cei care o fac de 2-3 ori pe săptămână au ocreştere a imunoglobulinei A (anticorpi care ajută sistemul imunitar să protejeze organismul de agenţii patogeni) cu 30% mai mare. Astfel, pe lângă spălatul pe mâini, alimentaţia sănătoasă, exerciţiile fizice, de ce să nu încerci şi dragostea. Vei avea ocazia să scapi şi mai repede de gripă şi răceală pe cale naturală, şi te vei simţi minunat.

9. Riscul unui infarct este mai scăzut

Amorul este ideal şi pentru o inimă sănătoasă. Studiile arată că această activitate practicată regulat poate reduce riscul apariţiei infarctului, la bărbaţi şi femei. Practicat de 3 ori pe săptămână şansele de îmbolnăvire sunt reduse la jumătate. Adaugă sexul rutinei tale zilnice, iar inima îţi va mulţumi.

8. Diminuează durerile

Dacă suferi de o durere cronică, în loc să iei o aspirină, mai bine încerci sexul. Acesta poate bloca durerea ajutând creierul să elibereze endorfine, pastile naturale pentru durere. Studiile efectuate la Universitatea Rutgers din New Jersey arată că femeile care au dureri provocate de artrită pot face amor ca antidot, care mai este bun şi în cazul crampelor musculare, durerilor de spate, de picior şi de cap.

7. Exerciţiu fizicpozitii-sexuale

Dacă eşti prea obosit să mai mergi la sală pentru antrenament, atunci fă sex. Într-o astfel de şedinţă poţi arde între 85 şi 250 de calorii în funcţie de pasiune. Şi nu doar că vei arde caloriile, ci îţi vei tonifia musculatura şi va creşte flexibilitatea. Un studiu canadian arată că în jumătate de oră de sex poţi arde mai multe calorii decât ai merge pe banda de alergare. În 25 de minute de amor, bărbaţii ard în jur de 100 de calorii, iar femeile 69. Data viitoare când ai de gând să sari peste ora de sport, recuperează cu partenerul cât mai bine.

6. Îmbunătăţeşte somnul

Atunci când îţi vei vedea partenerul că adoarme mai repede după partida voastră să ştii că există o explicaţie ştiinţifică. Sheenie Ambardar, psihiatru, spune că după orgasm, este eliberat hormonul numit prolactină, care este responsabil de starea de relaxare şi somnolenţă de după.

5. Alungă durerile de cap

Este evident că atunci când te doare capul numai la sex nu îţi mai este mintea. Nu ai chef de nimic. Tot cercetătorii ne spun că o partidă de amor ar fi medicamentul perfect ca problema ta să dispară. Endorfinele care sunt eliberate în timpul orgasmului au o acţiune asemănătoare morfinei, astfel că vor alunga durerile. Jumătate dintre femeile care au participat la un studiu pe această temă, la Universitatea Southern Illinois, şi care sufereau de migrene cronice au spus că în urma sexului le-a dispărut durerea.

4. Reduce stresul

Sexul practicat regulat poate reduce stresul. Cei care fac amor mai mult de 2 ori pe săptămână sunt capabili să facă faţă situaţiilor stresante. Endorfinele numite oxitocine sunt eliberate în timpul partidei, aceşti hormoni ajută la prevenirea anxietăţii şi depresiei în timp ce creşte starea de relaxare.

lucruri despre sex3. Cu timpul devine mai bun

Simţi deseori că nu ai dispoziţia necesară pentru sex? Se întâmplă ca problemele cotidiene să îşi lase amprenta asupra ta şi a vieţii de cuplu. În acest caz fă mai mult sex. Aşa îţi vei îmbunătăţi şi apetitul şi starea de spirit. Sesiunile regulate vă pot readuce starea de bine după care tânjiţi.

2. Te face să arăţi mai bine

Practicat cu regularitate, amorul îţi dă o frumuseţe aparte, netezeşte ridurile, îţi dă o strălucire. În timpul actului, hormonul numit estrogen este eliberat. Acesta are efecte benefice asupra pielii, ajutând să fie mai catifelată. cercetările au arătat că femeile care fac sex des au de două ori o cantitate mai mare de estrogen faţă de cele care nu o fac. În timpul sexului creşte nivelul de oxigen din corp, cresc nutrienţii din piele, circulaţia sângelui este mai bună, astfel că pielea ta va fi mai frumoasă.

1. O viaţă mai lungă

După toate aceste beneficii asupra organismului, nu ar trebui să te surprindă faptul că sexul ajută calităţii vieţii şi la prelungirea acesteia. Toate adunate conduc spre o viaţă mai lungă, mai sănătoasă. Totul depinde de tine şi de partenerul tău.

Sursa: therichest.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page