Fashion - Tendinţe, Lifestyle — martie 28, 2014 at 15:54

Vrei să redai strălucirea părului tău? Iată un program săptămânal pentru a avea din nou un păr sănătos şi frumos

by

Vremea frumoasă de primăvară îţi oferă un motiv în plus să arăţi tuturor un păr strălucitor şi plin de viaţă.  Extremităţile părului sunt expuse unor traume mecanice la contactul cu hainele, eşarfele, iar din cauza vopsirilor repetate acestea sunt predispuse deshidratării. 

parulExpunerea la soarele de primăvară poate atenua nuanţa naturală, dar şi pe aceea a unui păr vopsit. Aşa că nu ezita şi transformă părul tern într-un păr plin de culoare. Deasemenea, starea părului deshidratat şi fragil este agravată de starea generală a corpului afectat de astenie şi de stresul adaptării la noile temperaturi. Tocmai de aceea, îngrijirea completă este obligatorie.

Reguli de bază pentru sănătatea şi strălucirea părului

  •  Vârfurile trebuie tăiate o dată la şase săptămâni şi obişnuieşte-te să aplici obligatoriu balsam pe vârfuri pentru a evita degradarea lor.
  •  Foloseşte foehn-ul doar când n-ai încotro, iar atunci nu-ţi usca părul cu jetul cel mai fierbinte.
  •  Alege peria rotativă în locul ondulatorului, este mult mai blândă cu fibra capilară.
  •  Limitează-te la 1-2 produse de styling, care să nu conţină alcool, altfel părul tău va fi încărcat şi lipsit de strălucire.

Păr uscat, degradat

Cauze: substanţele chimice (decoloranţii) şi căldura – foehn-ul, ustensilele de styling, chiar şi apa fierbinte de la duş – distrug  structura firului de păr.

Ce trebuie să faci: Hidratarea este cuvântul-cheie în îngrijirea părului gras. Aşadar folosirea balsamului la fiecare spălare este obligatorie. După ce aplici balsamul şi îl laşi câteva minute, clăteşte cu apă rece pentru a închide cuticulele părului, acesta devenind mai puţin fragil. E preferabil să renunţi la foehn, chiar dacă rezultatul final nu va arăta la fel de bine ca atunci când te întorci de la salonul de coafură. Pe lângă balsam, folosirea unei măşti cu substanţe nutritive şi/sau aplicarea unei jumătăţi de ceaşcă cu ulei cald de măsline pe păr vor avea efecte miraculoase.

Vrei să redai strălucirea părului tău?  Iată un program săptămânal cu ajutorul căruia vei avea din nou un păr sănătos şi frumos.

Luni

Prima regulă este aceea să-ţi laşi părul să respire. Fă o pauză şi uită de fixative, geluri sau spumă. Este suficient să-l speli uşor cu ajutorul unui şampon delicat, pe baza de vitamine din grupul B şi să-ţi aplici balsam hidratant pe care să-l laşi să acţioneze cel puţin 10 minute.

Marţi

Ţi-ai făcut vreo programare pentru reîmprospătarea coafurii? În aşteptarea întâlnirii poţi face singură această operaţiune. Unul dintre cei mai mari inamici ai părului uscat şi fragil este căldura, prin urmare, dacă vrei să foloseşti bigudiurile calde sau phoen-ul cu aer cald, gândeşte-te că temperatura nu trebuie să fie prea ridicată. Alege produse soft şi dacă chiar nu reuşeşti să te descurci fără gelul tău obişnuit, nu uita că seara, înainte de culcare, să-l înlături cu ajutorul unei perii.

Miercuri

Pentru a restitui părului substanţele de care are atâta nevoie, după ce te-ai spălat pe cap, aplică-ţi o mască pe bază de oligoelemente (zinc, seleniu) şi ceramide (care-i măreşte rezistenţa). Las-o să acţioneze (atât timp cât e indicat pe ambalaj) şi apoi înlătur-o cu apă caldă.

Joi

Dacă ţi se pare că părul încă nu şi-a revenit, scoate-ţi din cap gândul că trebuie să-l tunzi. Nu este adevărat că tăiatul părului îl face mai puternic. Mai bine alege tratamente profesionale, cum ar fi fiolele care să redea sănătatea firului.

Vineri

Aceasta este ziua în care ar trebui să acorzi mai multă atenţie pielii capului. Pentru că şi această parte a corpului, chiar dacă este “ascunsă” are nevoie de îngrijire. Transpiraţia şi produsele de styling, obstrucţionează rădăcina firului de păr. Aşadar, pentru a curăţa şi reîmprospăta pielea capului, nu uita să-ţi faci un peeling pe bază de alge. De dorit ar fi să efectuezi această operaţiune printr-un masaj uşor.

Sâmbăta

Te deranjează culoarea părului tău care şi-a pierdut din intensitate? Acesta este momentul potrivit pentru a recurge la “reparaţii”. Totul e să te străduieşti să eviţi folosirea unei vopsele prea agresive care să streseze firul. Cel mai bun lucru pe care l-ai putea face ar fi să alegi un produs fără amoniac, ton sur ton, deja preparată şi gata de folosire.

Duminica

Poţi face multe pentru părul tău, chiar şi atunci când stai la masă. Urmând o alimentaţie corectă, bogată în proteine, vitamine şi minerale. Iar dacă nu ţi se pare de ajuns, poţi recurge şi la un tratament profesional împotriva căderii părului.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page