Mâncare şi Băutură, Plăcerile vieţii — mai 14, 2013 at 20:14

Vita a la Bourguinon

by

vita bourguinon

 

Vita a la Bourguinon este o mancare de origine franceza care, datorita faptului ca e gatita cu mult vin rosu are un sos cu un gust puternic. Acest fel este bine sa-l serviti cu pireu de cartofi sau mamaliga .

 

 

 

  • Ingrediente 
  • 100 g bacon afumat
  • 1 kg  carne de manzat
  • 2 linguri faina
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 300 ml supa de carne
  • 30 ml brandy
  • 1 l  vin rosu
  • 200 g champignon
  • cimbru
  • dafin
  • 1 lingurita zahar brun
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • sare, piper
  • ulei masline

Preparare

  1.  Intr-o oala incapatoare punem ulei din belsug si adaugam baconul taiat  mic ( eu l-am taiat mai mare din cauza ca sotul nu manaca porc deci sa-l pot scoate usor afara din farfuria lui ),lasam sa se prajeasca dupa care il scoatem intr-un bol mare
  2. Intr-o punga punem faina ,sare ,piper si punem cateva bucati de carne (sterse in prealabil cu o carpa ) misca punga, in acest fel se v-a acoperi uniform cu faina, procedam in acst fel cu toata carnea dupa care o punem in uleiul cald  si o prajim usor dupa care o punem in bol
  3.  Taiem ceapa,usturoiul  si morcovul marunt si  le punem in oala la prajit, pana se inmoaie ceapa dupa care o punem in bol
  4. In oala o sa vedem ca a ramas uleiul si putina faina arsa, stropim cu brandy, amestecam, adaugam supa  calda cimbrul, dafinul, concentratul de rosii si zaharul, amestecam bine, lasam pe foc circa 5 minute dupa care adaugam baconul ,carnea si zarzavatul
  5. Acoperim cu vin (daca este nevoie mai adaugati  1 pahar de vin) carnea trebuie sa fie acoperita, punem ciupercile taiate  si lasam sa fiarba 2-3 ore la foc mic .
  6. Gustam de sare, piper dupa care mancarica noastra este gata

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page