De pe la noi, Editoriale — iunie 15, 2015 at 13:56

Vis a vis de plaja Princess în Mamaia “o afacere” prosperă!

by

Anual litoralul românesc atrage peste un milion de turişti. Odată cu deschiderea sezonului estival nu numai administrarea plajelor este o afacere prosperă ci şi parcările aferente lor. Aşa cum bănuiţi şi cele mai aglomerate plaje şi parcări de pe litoral în acest an sunt cele din Mamaia.

19Vis a vis de plaja Princess în Mamaia este o asemenea “afacere” prosperă! Primăria, poliţia locală, firma de pază a “parcării” din faţa plajei Princess şi firma care administrează plaja, sunt mână în mână, toţi acoperiţi în mod legal până la ultima virgulă. Şi, mai mult decât atât, se acţionează după un scenariu prestabilit, bine pus la punct. Iată ce se întâmplă de fapt!

1. Firma de pază te îndrumă cum să parchezi, adică să nu cumva să vină o firma care îţi blochează roţile datorită faptului că tu, cel în cauză, nu ai parcat legal. Mulţumeşti şi în consecinţă parchezi maşina la locul indicat de firma de pază.

2. Vine un poliţai plin de tupeu şi de o aroganţă ieşită din comun şi îţi formulează imediat o amendă, fără să-ţi dea nici o explicaţie. La întrebarea noastră, legitimă, de ce ne sunt blocate roţile, pentru că firma de pază este cea care ne-a îndrumat să parcăm în acel loc, poliţaiul, cu un tupeu jegos şi fără ca să adreseze măcar o sancţiune verbală sau să ia o atitudine cât de mica faţă de firma care ne-a ghidat spre locul acela de parcare, ne spune că nu îl interesează.

3. De ce spun o afacere prosperă? Pentru că, la pasul trei, iată că vine firma de blocat roţi, chiar dacă locul respective nu este semnalizat printr-un semn care avertizează la blocarea roţilor, chiar dacă nu eşti pe un drum public unde poţi pune traficul în dificultate şi pe alţi participanţi la trafic în pericol. Practic, legea o fac ei: poliţistul dispune blocarea roţilor, însoţit de cei cărora trebuie să li se achite “taxa de deblocare”, iar tu trebuie să plăteşti fără nici o obiecţie.

Concluzia: Ai luat plasă și eşti numai bun de plată din momentul când ai acceptat să fii îndrumat de firma de pază!

Ţi se ia o taxa de 50 lei pentru un cablu care ţi-a imobilizat roata maşinii, poliţia îţi aplică o amendă de patru puncte şi 200 lei. Ce mai, o afacere mai mult decât profitabilă! Pentru alţii bineînţeles, nu pentru tine cel care eşti în vacanţă.

Faceţi un calcul simplu, la minim 100 de maşini pe zi timp de 3 luni, ce taxe colectează poliţia şi ce profit face firma de blocat roţi. Aşa cum vă spuneam anterior, în timpul sezonului locul nu este marcat cu nici  un panou de semnalizare care să îţi spună că nu este ok să parchezi acolo. Nişte nemernici care profită de pe urma cetăţeanului.

În încheiere, un ultim sfat: Aveţi grijă unde parcaţi şi cum parcaţi în Mamaia sau în alte părţi! Cu siguranţă mai există şi alte cazuri de acest gen în ţară.

Victor Balasa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page