Comunicate de presă, Ultimile Știri — noiembrie 21, 2019 at 15:27

Viorel Ivanciu: O Educație de calitate, care încurajează performanța și respectă valoarea este un obiectiv prioritar pentru Klaus Iohanis și PNL

by

O Educație de calitatecare încurajează performanța și respectă valoarea, este pentru Președintele României un obiectiv prioritar al mandatului său. În acest sens, Klaus Iohannis a inițiat un mare proiect național – România Educată. Proiectul a implicat peste 10.000 de persoane care și-au transmis opiniile privind dezvoltarea sistemului educațional pentru 2030, atât prin intermediul mijloacelor de consultare online, cât și a celor offline puse la dispoziție (conferințe, dezbateri, evenimente organizate de terți). Numeroase organizații non-guvernamentale și instituții publice au propus și au înscris în calendarul proiectului evenimente pe teme conexe acestuia pentru a colecta opiniile românilor și a le transmite Președintelui României pentru a fi luate în considerare în definitivarea proiectului.

Rezultatele vastei consultări publice s-au materializat într-un document de viziune pentru dezvoltarea sistemului educațional românesc la orizontul anului 2030, precum și într-o serie de obiective și acțiuni concrete care, odată implementate, pot transforma această viziune colectivă în realitate.

În decembrie 2018, Președintele Iohannis a lansat în dezbatere Viziunea și Strategia privind Educația României la orizontul anului 2030, invitându-i pe cei interesați să trimită recomandări de îmbunătățire a acestora. Proiectul propune o serie de obiective și acțiuni subsecvente care să susțină dezvoltarea unui sistem educațional flexibil, care să răspundă nevoilor elevilor, studenților și cadrelor didactice deopotrivă, cu un proces educațional personalizat și de calitate, adaptat atât la schimbările externe, cât și la tendințele viitorului.

În același timp, pe durata mandatului său, Klaus Iohannis a vizitat mai multe instituții de învățământ din țară pentru a înțelege cât mai bine situația Educației din România, dar și pentru a evidenția performanțele atinse de către acestea, precum și dificultățile cu care se confruntă și care necesită soluționare rapidă.

Ca fost dascăl, iar astăzi ca mediator între stat și societate, Președintele Iohannis a asumat ideea că performanța unei națiuni stă în primul rând în realizările sistemului de educație!

Prin acordarea Înaltului Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis a dorit să încurajeze inițiativele din zona Educației inițiate de societatea civilă.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page