Editoriale — octombrie 13, 2018 at 08:40

Viorel Ivanciu: Numai o administrație locală mai bună o să dea municipiului  Călărași o perspectivă de dezvoltare.

by

Viorel Ivanciu, Viceprimarul municipiului Călărași care a participat la Dezbaterea Națională Smart-City, care a avut loc în perioada 8/9 octombrie   la Alba iulia,a declarat pentru Argument:

Alba Iulia este un succes în dezvoltarea locală  contemporană. Administrația locală a investit în creșterea calității vieții oamenilor. Numai o administrație locală mai bună o să dea municipiului  Călărași o perspectivă de dezvoltare.

Am înțeles la Alba Iulia că o  strategie de dezvoltare bazată pe economia cunoașterii,Smart-City, poate  plasa Călărașiul pe traiectoria dezvoltării , progresului și calității vieții.

Timp de două zile am fost în contact cu idei valoroase și oameni conectați la viitor, cu oameni care au pus în practică un număr important, peste 100 de aplicații smart, pentru orașul lor punând accentul pe antreprenoriat și parteneriatul cu foarte multe firme private care au elaborat soluții pentru o administrație eficientă și creșterea calității vieții oamenilor.

Companiile din Călărași  au nevoie de infrastructură de afaceri și de un mediu prielnic pentru  dezvoltare.  Tinerii bine pregătiți  au nevoie de condiții de muncă și de viață , salarii mai mari, și un standard de viață mai ridicat. Capitalul esențial în dezvoltare  și antreprenorii vin dacă vom oferi condiții și un discurs cotidian îi plasează într-un orizont al dezirabilului,a mai spus Viorel Ivanciu

Municipiul Călărași trebuie să ofere oportunități pentru o viață de calitate.

Sunt multe surse de finanţare pentru tehnologiile digitale și aplicațiile care fac viața cetățenilor mai bună , vrem să ajungem să accedem  la ele şi vom începe să lucrăm efectiv .

Tendințele privind noile tehnologii inteligente: iluminatul public și privat inteligent ,mobilitatea urbană și managementul inteligent al traficului,colectarea selectivă a  deșeurilor, un sistem de educație inteligent, infrastructură și administrație inteligentă care să asigure siguranță  într –un sistem inteligent cetățenilor inteligenți dau conținut unei strategii Smart-City pe care trebuie să adoptăm și să o punem în aplicare cât mai curând, într-un mediu tot mai curat .

Înțeleg prin asta o mulțime de soluții digitale care fac ca să crească calitatea vieții cetățenilor și care eficientizează utilizarea resurselor, a încheiat viceprimarul municipiului Călărași.

a consemnat,

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page