Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Evenimente, Ultimile Știri — January 31, 2019 at 15:28

Viorel Ivanciu:  Fac echipă bună cu Primarul Daniel Drăgullin!

by

 

Viorel Ivanciu Viceprimarul  municipiului Călărași contează din ce în ce mai mult în jocul politic pe plan local. Președintele organizației municiplae a PNL a avut în ultimul timp o serie de inițiative profesionale si  politice care îl plaseaza  in primplanul  opțiunilor  pentru    viitorul mandat de primar.

Tenace ,Viorel Ivanciu a avut răbdarea să construiască o organizatie politică care-i conferă putere și  influență pe plan local și un management al serviciilor municipal care i-au atras aperecierea publică.

Pentru aceste motive  am  un mic interviu

1.Nelu Balasa Tot mai multi cetășeni  văd in  tine un viitor primar. Ce zici?

Viorel Ivanciu : Dacă Daniel Dragulin primarul în funcție și președintele organizație județene  PNL Călărași  dorește să continuie parcursul politic și va candida pentru un nou mandat il voi urma și  îl  voi spriiijini necondiționat așa  cum am făcut echipă de la inceput . Sunt un om de echipă și respect regulile jocului într-o echipă. Dacă  nu   v-a  candida,  cu siguranță voi   face pasul în față solicitând cetățenilor călărașeni  încrederea și sprijinul dumnealor.

2.Nelu Bălașa: Care sunt direcțiile prioritare ale viceprimarului Viorel Ivanciu în viitor?

Viorel Ivanciu : 5 prioritati majore:

  1. Creșterea calității serviciilor municipale în condițiile creșterii transparenței consumului   de resurse publice

Un management transparent al resurselor publice la nivelul decidenților locali (de multe ori un cost ridicat pentru un serviciu se justifică prin calitate sporită/investiții consistente și vizibile!) dar și un comportament civic corespunzător în comunitatea noastra va duce fără doar și poate la  creșterea calității serviciilor municipal.

  1. Imbunătățirea disciplinei si respectarii legii cu privire la utilizarea domeniului public  , disciplina  urbanistica si disciplina in constructii-vom continua acțiunile începute,vom explica mai bine și vom întări parteneriatul cu cetățenii pentru un oraș mai frumos și funcțional.
  2. Introducere tehnologiilor inteligente în administrarea și managementul politicilor publice și serviciilor municipale. Nimic nu este posibil în viitor dacă comunitatea  noastră nu va introduce și utiliza tehnologiile inteligente  în toate domeniile. De aceea voi pleda de fiecare dată pentru introducerea și utilizare tehnologiilor digitale în administrația locală,în managementul serviciilor municipale ca bază pentru creșterea eficienței și  îmbunătățirea continuă a calității lor.
  3. Imi reafirm dorinta de a angaja politici mai deschise, mai responsabile si mai eficiente, de a promova transparenta institutionala si decizionala, de a încuraja participarea civică la viața publică și folosirea noilor tehnologii în administrație. Demersurile sunt menite să îmbunatățească încrederea cetățenilor, mediului de afaceri și societatii civile în autoritățile publice locale.

Asta înseamnă parteneriat public-privat .

Parteneriatul public-privat reprezintă o modalitate relativ nouă a gestiunii delegate a serviciilor publice.

Conceptul de parteneriat public-privat exprimă o modalitate de cooperare între o autoritate publică şi sectorul privat, respectiv organizaţii neguvernamentale, asociaţii ale oamenilor de afaceri ori companii, pentru realizarea unui proiect care produce efecte pozitive pe piaţa forţei de muncă şi dezvoltarea locală. Deci problemele majore de interes comunitar pot fi abordate eficient în cadrul creat de parteneriatul public-privat.

avantajele parteneriatului public-privat:

  1. posibilitatea optimizării calităţii serviciilor publice, prin aporturile partenerilor privaţi care vin cu soluţii noi la preţuri scăzute; b) degrevarea bugetelor publice de unele cheltuieli induse de asigurarea unor servicii, prin transferul acestora către zona privată, unde există soluţii inovatoare; c) compensarea lipsei de strategie şi inovaţie specifică sectorului public; d) crearea unor oportunităţi de afaceri pentru sectorul privat.
  2. Vreau ca lucrurile să se miște în interesul comunității. Acțiunile mele nu au ca finalitate votul sau funcția.

 

 

A consemnat

Nelu Bălașa

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.