Evenimente, Ultimile Știri — decembrie 10, 2015 at 23:28

Vineri, 18 decembrie: Clinchet de Argint, Pe aripi de colind!

by

Vineri, 18 decembrie, ora 19:00, cu numai cateva zile inainte de a sarbatori bucuria Nasterii Domnului, Centrul Cultural Judetean Calarasi are placerea de a va invita la un Concert Extraordinar de Craciun intitulat “Clinchet de Argint, Pe aripi de colind!”

clinchet de argint pe aripi de colind

Spectacolul va cuprinde colinde, cântece şi dansuri populare, obiceiuri şi datini româneşti specifice sărbătorilor de iarnă. “Jocul Caprei” și “Ursul”, unele dintre cele mai cunoscute obiceiuri din preajma sărbătorilor de iarnă, păstrate în vatra satului românesc, vor fi prezentate de Ansamblul folcloric “Bărăganul”.

Atmosfera de sarbatoare va fi creata de invitati speciali:

  • Corala “Sfantul Mare Mucenic Mina” al Protopopiatului Sloboziei si Calarasilor, dirijor pr. Catalin Stanciu
  • Ansamblul folcloric “Baraganul”, coregraf Aurel Mailat
  • Taraful “Baraganul”, dirijor Cristian Obrejan
  • Grupuri de colindatori

INVITAT SPECIAL: Petrica Matu Stoian

In fiecare an cu totii asteptam cu nerabdare Craciunul. La fel o fac si copiii din centrele de plasament din judetul Calarasi, care asteapta cu sufletul la gura sa vada cat de incarcat ajunge Mos Craciun si la ei.

Tocmai pentru a-l ajuta pe Mos Craciun sa ajunga, anul asta, incarcat si la ei, la intrarea in sala de spectacol, vor exista urne unde puteti dona cat doriti/puteti pentru acesti copii.

Orice suma oricat de mica, va aduce un zambet pe fata fiecarui copil din centrele de plasament! 

Asadar, ne vedem pe 18 decembrie, in Sala de Spectacole “Barbu Stirbei”, sa ne bucuram impreuna de magia si frumusetea colindelor de Crăciun!

Intrarea este liberă!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page