De pe la noi, Editoriale — mai 19, 2013 at 20:37

VINE VARAAAA!!!!!… CE FACEM? FUGIM IN ORAS…SAU…DIN ORAS?

by

MOTTO:
Traim in Romania, tara bogata in apa potabila.
Vrem in parcuri cismele/fantani din care sa bem apa gratuit, apa dulce, limpede si buna … 

Caldura mare, moncher!

cismea 2Vara nu inseamna doar plaja, lumina si vreme buna, ci si canicula si, implicit, stare de rau. A te expune pentru o perioada indelungata la razele soarelui, puternice, in aceasta perioada, poate constitui o agresiune fata de propriul organism, nu numai pentru persoanele in varsta sau cu probleme cardiace, dar chiar si pentru un om sanatos. Sunt astfel indicate precautia si folosirea unor mijloace de protectie care ne sunt tuturor la indemana.

Daca trebuie sa te odihnesti pe o banca, ai grija ca nu poti sta prea mult, pentru ca au fost luate copertinele… dupa ce s-au inlocuit cele existente cu altele de alta culoare, iar de umbra copacilor nu vom beneficia decat peste cativa ani…
In zilele toride de vara, cand mercurul termometrelor inregistreaza valori mult crescute, asigurarea locurilor celor mai circulate din oras cu cismele si fantani arteziene functionale reprezinta una dintre obligatiile edililor.

Nevoia unor astfel de puncte publice de răcorit este mai mult decât binevenită cismeaîn condiţiile în care pentru această vară meteorologii au anunţat vreme caniculară, iar încă de pe acum oamenii, şi în special cei care ies în parcuri să se recreeze, ar avea nevoie de o cişmea.

“…, am hotărât în şedinţă cu directorii să procurăm şi să amplasăm, pe lângă cişmelele existente, încă vreo patru-cinci în alte zone la fel de aglomerate. Vom repara fântânile montate la ora actuală în Călăraşi”, (a declarat primarul municipiului Daniel Drăgulin, in 4 iulie 2012).

Aproape un an a trecut ….si NIMIC!

NOI…ATEPTAM! DAR CAT????????

Pana …atunci… vom scoate bani din buzunar pentru o sticla cu apa, un evantai…

MARIANA IONESCU

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page