Mâncare şi Băutură — mai 26, 2013 at 21:28

VIN – DOMENIILE BOIERU

by

domeniile_boieruÎn via cu migdal de la Ciumbrud 
* Fiecare pahar de vin are o poveste de spus

O bucăţică de coastă cu climă blândă, mediteraneană. De asta are nevoie un migdal pentru a prinde rădăcini. Sau de o vie unică, binecuvântată cu un sol darnic, undeva în inima Ardealului.
Pe scurt, o raritate. Vechea tradiţie a vinului nobil, ardelenesc, renaşte în acest colţ ferit de vântul aspru, unde strugurii se coc, în tihnă, la umbra blândă a migdalului.
Numele sau este Ciumbrud şi, în ciuda îndelungatei sale tradiţii în cultivarea strugurilor, reuşeşte să se reinventeze mereu. Firul întrerupt al poveştii cultivării vinurilor de soi este acum reluat de către Domeniile Boieru în mica şi cocheta cramă Ciumbrud unde picătura de miracol a migdalului crescut in inima Ardealului se regăseşte in fiecare pahar de vin nobil.
În via cu migdal de la podgoria Ciumbrud, fiecare pahar de vin are o poveste de spus.

* SOLURILE DE LUNCĂ ŞI BRUN DE PĂDURE, TEMPERATURI MODERATE ÎN ETAPELE ESENŢIALE ALE MATURĂRII

Începutul, însă, este acelaşi: solurile de luncă şi brun de pădure, temperaturile  moderate în etapele esenţiale ale maturării în acest colţ protejat de natură sunt condiţiile ideale pentru cultivarea viŢei de vie.
Soiurile nobile se îmbină armonios pentru a crea cupaje de excepţie din Sauvignion Blanc, Traminer, Chardonnay, Riesling, Fetească Albă sau Pinot Gris. Vinurile albe de Ciumbrud au o aciditate crescută, cu note fructate subtile, dar jucăuşe, o adevarată seducţie a simţurilor.
În ultima vreme, schimbările climatice din zonă au favorizat îmbogăţirea colecţiei Ciumbrud cu vinuri roşii din soiurile Fetească Neagră şi Pinot Noir remarcabile datorită savorii puternice, bine echilibrate, care-şi eliberează aromele treptat.

* O CRAMĂ MICĂ, DAR TIPIC ARDELENEASCĂ

Micuta crama Ciumbrud nu ocupa mult loc pe harta Ardealului, dar este definitorie pentru valorile şi specificul acestei regiuni.

Lucrul bun, făcut fără grabă, dar cu pasiune din belsug, dragostea pentru tradiţie şi – nu în ultimul rând – pentru vinul nobil care a care a traversat secole de gusturi şi a găsit un prieten în fiecare băutor.
De aceea, vinul de Ciumbrud merită un loc pe harta oricărui consumator – şi iubitor de vinuri, cea în care a adunat lucrurile de care ar putea fi îndrăgostit o viaţă întreagă.
Această licoare vrăjită, cu aroma fină, aduce veselie la masă, fie că eşti cu prietenii într-un restaurant şi tocmai aţi gustat vinul casei sau la o masă de familie alături de cei dragi.
Astfel, vinurile de Ciumbrud, vinurile produse de Domeniile Boieru, sunt cele mai potrivite pentru orice ocazie, gama diversificată acoperind orice gusturi.

(Citat1): “Soiurile nobile se îmbină armonios pentru a crea cupaje de excepţie din Sauvignion Blanc, Traminer, Chardonnay, Riesling, Fetească Albă sau Pinot Gris. Vinurile albe de Ciumbrud au o aciditate crescută, cu note fructate subtile, dar jucăuşe, o adevarată seducţie a simţurilor.
În ultima vreme, schimbările climatice din zonă au favorizat îmbogăţirea colecţiei Ciumbrud cu vinuri roşii din soiurile Fetească Neagră şi Pinot Noir remarcabile datorită savorii puternice, bine echilibrate, care-şi eliberează aromele treptat.”

(Citat2):” Lucrul bun, făcut fără grabă, dar cu pasiune din belsug, dragostea pentru tradiţie şi – nu în ultimul rând – pentru vinul nobil care a care a traversat secole de gusturi şi a găsit un prieten în fiecare băutor.
De aceea, vinul de Ciumbrud merită un loc pe harta oricărui consumator – şi iubitor de vinuri, cea în care a adunat lucrurile de care ar putea fi îndrăgostit o viaţă întreagă. “

(Citat 3):” …Licoare vrăjită, cu aroma fină, aduce veselie la masă, fie că eşti cu prietenii într-un restaurant şi tocmai aţi gustat vinul casei sau la o masă de familie alături de cei dragi.”

MIHAIL GĂLĂŢANU
http://www.drinkfood.ro

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page