Cultură şi Educaţie, Educaţie — aprilie 15, 2018 at 14:03

”Viitorul tău, Alegerea Ta!” – un nou proiect de succes al Asociației Elevilor din Călărași

by

Sâmbătă, 14 aprilie 2018, începând cu ora 10,00, sala de ședințe a Consiliului Local Călărași a fost neîncăpătoare pentru cei peste 100 de adolescenți și tineri care au răspuns prezent invitației Asociației Elevilor din Călărași, la Conferința ”Viitorul Tău, Alegerea Ta!”. Conferința pregătită de reprezentanții elevilor călărășeni, a avut ca temă de dezbatere consilierea și orientarea în carieră, i-a motivat și antrenat pe tinerii participanți, care timp de 4 ore i-au ascultat și interacționat cu cei care au venit să le împărtășească experiențe de viață, motivații și explicații ale conceptelor temei evenimentului..

La eveniment au participat tineri din școlile și liceele călărășene, elevi ai Colegiului Național ”Barbu Știrbei”, Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”, Colegiul Economic însoțiți de prof. Mioara Panait și Stanciu Dinu Elena, Liceul Danubius, Helikon și Colegiul Tehnic ”Ștefan Bănulescu”, care au avut parte de dezbateri interactive alături de oameni cu o deosebită experiență în sectorul nonguvernamental, în zona de consiliere și orientare profesională.

Pe această cale, Asociația Elevilor din Călărași mulțumește invitaților speciali – Andrei Gabriel Stupu, Mihaela Vechiu, Mariana Ionescu și Ani Parapiru – pentru că au susținut un nou demers al organizației în sprijinul principalilor beneficiari ai educației, abordând teme ce au vizat formarea profesională, descoperirea pasiunilor, a potențialului și abilităților, precum și modalități de transformare a acestora în cariere de succes.

De asemenea, #AECL mulțumește partenerilor și sponsorilor, fără de care evenimentul nu ar fi avut succesul înregistrat: Primăria Municipiului Călărași, reprezentată de dl primar Daniel Drăgulin și de domnii viceprimari Dragoș Coman și Viorel Ivanciu, Groupama, 3 EMME, LA.C.E. Italy, Asociația Femeilor de Afaceri – filiala Călărași, Adresa dulce a lui Lexi, River’s Lounge, Safety Broker, Red Farm și Eve Colorprint, precum și tuturor partenerilor din mass-media locală, Infomuntenia, Argument, Observator și Atitudinea din Călărași.

Felicitări și mulțumiri tinerilor care au răspuns într-un număr atât de mare acestei oportunități și felicităm în mod deosebit echipa  #AECL care s-a ocupat de organizarea acestei conferințe, și anume: Emma Movila, Amalia Manea, Alex Nedelcu și Vișan Alexandru, pentru implicarea activă în reușita acestei conferințe, demonstrând încă o dată că Asociația Elevilor din Călărași este o voce activă în spațiul public călărășean, cu demersuri susținute pentru îmbunătățirea sferei educaționale.

La finalul conferinței, reprezentanții Asociației Elevilor din Călărași s-au declarat plăcut surprinși de numărul mare al participanților, un astfel de sprijin determinându-i să continue seria inițiativelor de succes în spațiul public călărășean:

”Cu siguranță, această conferință le-a demonstrat, în egală măsură elevilor și părinților, că Asociația Elevilor din Călărași pune accent pe educație și într-un mod nonformal și că tinerii din generația tehnologiei se pot organiza eficient în vederea atingerii unui obiectiv. Ideea conferinței a fost compatibilă cu segmentul de acțiune a organizației, astfel încât ne-am asumat să invităm persoane recunoscute la nivel național în domeniul trainingului și al mentoratului, creând concomitent parteneriate cu instituții, organizații sau persoane fizice cu care avem scopuri comune.

Participanții au fost suprinși plăcut când l-au revăzut pe Andrei Gabriel Stupu – prezentator TV, când au intâlnit-o pe Mihaela Vechiu – psiholog și au discutat cu Ani Parapiru – profesor Helikon si Mariana Ionescu – psiholog. În calitate de reprezentant al AECL, felicit întreaga echipă pentru organizare și țin să menționez că implicarea în astfel de evenimente nu poate conduce niciodată pe tăramuri rele, ci deschide orizonturi! Așadar, sper ca, din toamnă, echipa asociației să se mărească, pentru a putea continua împreună demersurile de succes în spațiul public călărășean!”, a mărturisit Emma-Violeta Movilă – vicepreședinte AECL.

”Un eveniment reușit, alături de oameni minunați și o echipă unită! Conferința “Viitorul Tău, Alegerea Ta!” a reușit să suscite interesul tinerilor și să demonstreze încă o dată în plus că suntem o generație frumoasă, bună, motivată și implicată în tot ce ne poate ajuta în a lua decizii înțelepte în privința viitorului.

Mulțumim tuturor celor implicați, care ne-au ajutat in realizarea primei conferințe #AECL. Toți acești oameni minunați au dat dovadă de susținere și interes față de tinerii orașului. Nu în ultimul rând, mulțumim tuturor participanților conferinței noastre!”, a spus Amalia Manea –  vicepreședinte AECL.

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page