Cultură şi Educaţie, Educaţie — mai 12, 2014 at 18:53

Viitorul suntem noi!

by

Viitorul nu începe din clipa următoare, ci acum. Din acest moment trebuie să acționăm pentru a ne asigura că vom avea lumea pe care ne-o dorim: o planetă verde, unde să putem respira aerul curat necesar vieții şi un mediu sănătos unde să putem vieţui împreună cu cei dragi. Mediul trebuie să ne fie un loc plăcut care să ne  ofere ocazia de a-l admira si a ne oferi relaxare.

terminam impreunaFiecare dintre noi putem contribui, într-o mai mare sau mai mică măsură, la acțiunile menite să înlăture ceea ce este rău, urât, nefolositor, poluant și să păstreze ceea ce este bine, frumos și sănătos.

Elevii de la Şcoala Gimnazială “Mircea Vodă”, implicaţi in proiectul EcOprovocarea  coordonați de ecoambasadori și profesorii lor, înarmați cu mănuși și saci de plastic in vederea colectarii deseurilor pentru reciclare, au participat la numeroase activități de educație ecologică, având scopul de a menține și de a îmbunătăți calitatea mediului și de a preveni problemele mediului în viitor.

discurs primar marsCa urmare a marşului desfăşurat de elevii Scolii  Gimnaziale “Mircea Vodă” din data de 10 aprilie 2014 în care au fost implicaţi alături de aceştia şi autorităţile locale reprezentate de dl.primar Drăgulin Daniel, dl.viceprimar Dulce Marius, dl.viceprimar Dumbravă Virgil, dl.secretar Sârbu Mărgărit, Poliţia şi Jandarmeria Călăraşi, etc., s-a desfasurat igienizarea şi amenajarea unui spaţiu verde limitrof scolii.

ORGANIZARE igienizareIgienizarea a avut loc în cartierul Mircea Vodă, spatele zonei ANL, pe mal. Activitate a fost  menită să facă ambientul mai plăcut, pentru a conștientiza importanța curăţeniei şi reciclării în păstrarea unui mediu curat în comunitate si a fost posibila cu sprijinul dl.primar Drăgulin Daniel Stefan şi dl.viceprimar Dulce Marius; ,, S.C. Urban S.A.”  reprezentata prin dna. Mailat Amalia – responsabil management mediu, cu sprijinul dl.director Bancu Petre, muncitori salubritate, elevii şi ecoambasadorii şcolii “Mircea Vodă”.

ne pregatim sa muncimIn urma desfasurarii activitatii s-a colectat o cantitate impresionantă de deşeuri – 45 metri cubi (demolari din construcţii, dejecţii animaliere, deşeuri menajere), acestea fiind apoi duse la rampa de gunoi de la Slobozia.

eco1Rezultatele obtinute ne-au convins că merită și trebuie să acționăm pentru noi și pentru viitorul nostru, fiecare cum putem. Dacă cei mici pot contribui după puterea lor la crearea unei lumi mai curate și mai bune, atunci  adultii de ce sa nu se alăture lor? Nu e ușor, dar împreună vom reuși! Oare ce lucru uşor în viaţă se realizează fără efort?

discutii inainte de igienizareAceste activități nu trebuie să se oprească aici, ci să continue și după finalizarea competiției de la sfârşitul acestei luni în care suntem implicaţi, pentru că astfel toți vom avea de câștigat: vom beneficia de o lume mai curată, mai frumoasă, mai primitoare.

camion si tractor incarcareNe dorim să câștigăm competiția ca oricare echipă competitoare, dar, mai mult decât aceasta, dorim să avem dreptul la un viitor curat, într-o lume curată. Să facem ce trebuie pentru a merita o astfel de lume! Cu toții, nu doar noi, cei de la școală, ci și cei de acasă, vecinii, prietenii și cunoscuții noștri sunt datori aceasta.

intalnire primar.vice....mars.10.04.2014Să gândim, să trăim, să respirăm curat şi sănătos, inspirând pe ceilalţi prin existenţa noastră pentru viitorul tuturor! Viitorul suntem noi! 

[wzslider autoplay=”true”]            

Colectivul Şcolii Gimnaziale “Mircea Vodă”

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

error: Content is protected !!