Politica, Politici europene — aprilie 16, 2014 at 17:44

Video: Discursul Adinei Vălean în plenara Parlamentului European la dezbaterea despre Ucraina

by

“De luni de zile, punem cuvinte mari in comunicate de presa, ne exprimam ingrijorarea pentru ucrainieni, condamnarea pentru actiunile Moscovei, indignarea cu privire la comportamentul de tip sovietic al Rusiei. Rezolutie dupa rezolutie, noisuntem foarte ingrijorati, in timp ce Rusia ocupa sau anexeaza bucati de Ucraina.

In acelasi timp, domnul Martin Schulz vorbeste despre ‘interesele comune’ dintre Rusia si Uniunea Europeana. Nu toti suntem dispusi sa ne vindem sufletul pentru gazul rusesc, domnule Presedinte. Unora poate le este usor sa vorbeasca asa – celor care nu au simtit forta distructiva a Uniunii Sovietice. Dar este o insulta la adresa tuturor acelora din Romania, Polonia sau Germania de Est care au murit luptand pentru libertate si democratie. Aceste valori sunt si cele pentru care ucrainienii lupta astazi.

Acum, trebuie sa evitam cu orice pret sa repetam aceleasi greseli in ceea ce priveste Republica Moldova. Trebuie sa dam celor de la Chisinau o perspectiva europeana clara si sa semnam Acordul de Asociere cat de repede posibil.”

Video: Adina Valean plenary speech Russian pressure on Ukraine

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.