Evenimente, Ultimile Știri — august 11, 2014 at 19:33

Video- In atentia lui Victor Ponta: Cuvantul lui IPS Ioan Selejean arhiepiscopul Harghitei si Covasnei la deschiderea Universitatii de Vara Izvorul Muresului

by

Romanii si organizatiile care se ocupa de drepturile si viata Romanilor de la granita Uniunii Europene si Nato acuza structurile guvernului si ale statului roman de incompetenta, dezinteres si hotie. Urmariti in continuare realitatea milenara a retragerii in munti a romanilor din fata nenorocirilor. Acest lucru se intampla si acum, cand romanii sau strans in munti ca sa-si impartaseasca prin cuvinte deznadejdea, revolta si amaraciunea generate de faptul ca guvernul roman i-a parasit.

Victor Ponta a participat la o reuniune a ungurilor din Harcov, dar reuniunile romanilor de aici si de pretutindeni nu il intereseaza.

“Ne-am adunat aici in munti, in Carpati, asa cum odinioara stramosii nostrii se retrageau din fata invaziilor in munti, acum de data aceasta ne retragem si noi pentru a ne putea impartasi, prin cuvant, trairile noastre sufletesti dintr-o parte si alta a Carpatilor si dincolo de aceste fruntalii, inca vremelnice, ca sa spun asa, ale Romaniei. Asteptam cu nerabdare sa ne impartasiti si fratiile voastre, din cele ce traiti printre straini, cum traiti, cum va eate viata, ce sperante aveti de mai bine pentru cei ce traiti departe de patria mama sau sub streasina Romaniei.

De aceea am inceput aceste cursuri, aceste intalniri la Universitatea de Vara, cu o Rugaciune pentru ca peste tot este puterea lui Dumnezeu si daca din punct de vedere social avem anumite relatii intre noi si statele in care traim, trebuie sa existe permanent o relatie intre Neamul nostru Romanesc si Dumnezeu. Dumnezeu a iubit si iubeste neamul nostru, de aceea asteapta de la noi recunostinta si deschiderea inimilor noastre, caci mai presus de orice numai Dumnezeu poate sa aduca asteptata mangaiere a tututor fiilor neamului nostru romanesc.

…………………………….

Daca fratiile voastre aveti totusi o asemenea constiinta ca suntetila ora actuala, inglobati in alte state, situatia este mai delicata pentru noi care suntem in inima Romaniei si suntem aici minoritari.”

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page