Evenimente, Ultimile Știri — martie 6, 2014 at 14:09

Video – 4 martie 2014, la sediul I.G.P.R., în prezenţa poliţiştilor, a avut loc regăsirea dintre o mamă şi fiul său, dispărut în urmă cu 18 ani

by

La sfârşitul anului trecut, un tânăr a constatat că există mari asemănări între el și un copil dispărut în anul 1996, după ce a citit pe internet un articol despre povestea acestei dispariţii. Dorind să-și caute și să-și regăsească familia, acesta a contactat jurnalista care a publicat articolul respectiv, care, la rândul ei, a sesizat poliţia.

regasire
Povestea începe în luna august 1996, când copilul avea 7 ani şi a plecat să joace fotbal, în curtea şcolii din localitatea Buhuşi, judeţul Bacău, spunându-i mamei că nu întârzie mai mult de 30 de minute. Din joacă, acesta s-a urcat într-un tren, cu destinaţia Bucureşti. La lăsarea întunericului, mama a realizat că s-a întâmplat ceva, întrucât copilul nu a revenit acasă şi a pornit în căutarea lui.
Timp de 18 ani, băiatul a fost în grija a unor instituţii de ocrotire a copiilor din municipiul Bucureşti şi din judeţele Argeş şi Braşov.
Băiatul îşi aminteşte faptul că, în urmă cu mai mulți ani, a călătorit cu trenul și a ajuns în București, coborând în gara Chitila, unde a fost găsit de o femeie și dus la o fundație pentru protecţia copilului.
După aproape un an de zile, a fost transferat la o casa de copii din judeţul Argeș, unde i s-a atribuit o nouă identitate.
Băiatul îşi amintea faptul că pe mama sa o chema Maria (în fapt, pe mama copilului dispărut o cheamă Mariana) şi că stătea atât la bloc cât și la curte, la bunica, lângă o gară. Ştia că mai avea o soră, pe nume Sibel.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti, cu privire la rudele copilului dispărut, a rezultat că numele surorii corespunde spuselor băiatului.
Din momentul sesizării dispariţiei, poliţiştii au demarat căutările, efectuând activităţile procedurale în astfel de cauze.
Investigaţiile specifice desfăşurate de poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri, împreună cu poliţiştii de la I.P.J. Argeş, au relevant faptul că există o legătură de rudenie între copilul dispărut în urmă cu 18 ani şi familie.
Totodată, în urma prelucrării probelor tip ADN şi comparării profilelor genetice ale tânărului şi rudelor, de Institutul de Criminalistica din cadrul I.G.P.R., la data de 14 februarie a.c. s-a stabilit că băiatul dispărut în anul 1996 este aceeaşi persoană cu tânărul care a contactat jurnalista.
* * *
Venită din Italia, mama a mărturisit în faţa celor prezenţi, că nu a încetat niciodată să spere că-şi va regăsi fiul şi-şi va reuni familia. Au fost lacrimi de bucurie şi speranţă, în ochii mamei, care şi-a revăzut fiul, astăzi în vârstă de 24 de ani. „Sunt bucuroasă şi fericită că am toţi copii lângă mine”.

regasire VIDEO : DIC REGASIRE 1

Sursa:politiaromana.ro

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page