Politica, Politică regională — octombrie 17, 2013 at 14:40

Vicepreședinți social-democrați aleși pe … sprânceană

by

1 psd ialomita

Lista vicepreședinților aleși în structura de conducere a organizației județene a TSD Ialomița numără 14 poziții, aceleași ca și până acum, diferența făcând-o, pentru mulți dintre ei, doar potențialul financiar și mai puțin munca și experiența în cadrul organizației de partid.

Eduard Plăiașu-secretar executiv, Ștefan Țintă, Vali Roșca, Adrian Stoica, Vladimir Neacșu, Ramona Zăgoneanu și Dragoș Slăniceanu sunt doar câțiva dintre cei care ocupă acum o funcție de vicepreședinte în cadrul filialei județene a TSD Ialomița. Atenția însă ne-au atras-o doar câțiva dintre ei, respectiv consilierii personali ai președintelui Silvian Ciupercă

Ascensiune rapidă a consilierilor purtători de mapă…psd2

…dar nu a tuturor, pentru că o funcție nu se obține așa, cu una cu două. Contează numărul de plecăciuni, felul cum a fost ștearsă limba pantofului și cât de silențios s-a scos mașina șefului din parcare…a șefului de la Tineret evident, nu a șefului mare de partid, să ne înțelegem. Despre Eduard Plăiașu sau Edi, după cum îi spun prietenii, am mai scris și tot noi am anticipat că va urca pe scara ierarhică dacă este băiat cuminte și ascultător și se supune ordinelor, de orice natură ar fi ele. Și a fost. Calitatea sa de purtător de mapă, pardon, de consilier la cabinetul președintelui CJ Ialomița, Silvian Ciupercă, și de apropiat al acestuia, l-a propulsat în fruntea TSD Ialomița, ceea ce înseamnă că a fi purtător de mapă nu este o poziție ingrată, din contră…

Despre Ștefan Țintă, Vali Roșca, Vladimir Neacșu și Dragoș Slăniceanu (toți tineri de bani gata) nu putem spune decât că valoarea lor intelectuală, (n.red.: dar mai ales financiară după cum spun gurile rele), precum și atașamentul pe care îl au față de ex-președintele Ștefan Mușoiu cu care mai joacă fotbal din când în când, i-a „lipit”, pentru 2 ani, pe aceste funcții.

După umila noastră părere, nu că ar conta, și fără să jignim pe cineva, se poate spune că formula fostului Biroul Permanent Județean al Tineretului Social Democrat din cadrul PSD Ialomița era compusă din tineri cu adevărate veleități politico-intelectuale, dar motivul pentru care acestor tineri le-ar fi fost acceptată candidatura îl vom dezbate într-un alt articol.

Ramona Zăgoneanu, „stagiară” în pupincurism … dar cu perspective de „licențiat”

psd 3Unul dintre vicepreședinții aleși pe listă, cu unanimitate de voturi, a fost Ramona Zăgoneanu, o tânără debutantă pe scena politico-administrativă a județului, „împinsă” de pe podiumul de modă (??!) de ex-președintele Ștefan Mușoiu (n.red.: a cărui viitoare cumnată este) direct în scaunul de consilier al președintelui Silvian Ciupercă, iar acum în cel de vicepreședinte în organizația județeană de tineret.

Ascensiunea sa a fost una rapidă, dacă ținem cont de saltul făcut cu picioarele lungi peste ceilalți tineri, lipitori de afișe unii dintre ei, dar cu mult potențial politic și intelectual, și care au muncit, la propriu, în campaniile electorale, pentru seniorii partidului, acum ajunși în funcții mult prea ‘nalte.

La primul său speach, domnișoara Ramona a avut un oareșce tremur al vocii care nu a împiedicat-o însă să laude partidul mult iubit și să demonstreze că poate da dovadă de pupincurism, „furat” chiar de la cei cu experiență într-ale politicii doar pentru a ajunge pe cele mai înalte culmi ale…  succesului. Spicuim din discursul său doar esența pentru a nu vă produce un efect vomitiv după ce-l citiți. „(…) s-a readus în atenția noastră importanța fiecăruia dintre noi pentru ceea ce numim o forță politică în județul Ialomița, dar mai ales, ca să-l citez pe domnul președinte al PSD, Silvian Ciupercă, și eu cred că avem cel mai echilibrat raport între generații, iar dovada se află acum în această sală (…) este bine să știm că nu pășim lipsiți de elan, deoarece predecesorii noștri ne-au înarmat cu încredere, ne-au motivat pentru perspectiva unui viitor al nostru, al copiilor noștri, și totodată pentru a ocroti valorile și principiile frumoasei noastre organizații, frumoasei noastre vieți (…) mă simt deosebit de onorată la prima mea candidatură pentru funcția de vicepreședinte al organizației județene a TSD Ialomița și consider că vorbele frumoase pe care voi le-ați auzit în această seară, și pe care probabil le veți mai auzi, au menirea de a te ajuta să reflectezi asupra ta, asupra celui din fața ta, asupra a ceea ce putem numi conștientizarea potențialului pe care îl avem în societate (…) consider că faptele și acțiunile noastre de pe viitor trebuie să ne facă vizibili și dincolo de ușile acestei săli…”

Petronela MOROIANU

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page