Dezvoltare durabilă, Responsabilitate socială — iulie 9, 2013 at 10:16

Vicepreședintele CJ, Bogdan Georgescu: Proiectul cycling romania satisfice promovarea obiectivelor locale

by

I.Proiectul cycling romania este un proiect care satisface, acum, unul dintre georgescucele mai importante interese ale județului Călărași și anume promovarea obiectivelor locale, a declarat Bogdan Georgescu la conferința de închidere a proiectului  care s-a desfășurat la portul cultural Cetate.

Bogdan Georgescu cel mai important susținător al proiectului din județul Călărași, a fost invitat la această conferință de  oficialii proiectului.

În al doilea rând grupul de voluntari care a lucrat sub sigla cycling romania poate constitui un model de comportament pentru tinerii din Călărași, dovedind initiativă, capacitate de  a lucra în echipă, capacitatea de a sintetiza obiective, organizare și atingerea obiectivelor prin acțiune. capacitatea de a duce la capăt un proiect.),a mai spus  Bogdan Georgescu

În opinia mea acest grup de voluntari poate fi un partener al consliului județean Călărași sau al oricărei organizații eligibile, care doreșete să realizeze promovarea comunității noastre prin cicloturism, a concluzionat Bogdan Georgescu.

II.Ce intenționăm să facem:

Dorim să realizăm un parteneriat   cu cycling romania și asociația ROI care să aibă ca obiectiv principal culegerea de date legate de activitatea de cicloturism, în mod amănunțit pentru județul Călărași   și eventuali parteneri (alte județe, Silistra, Bulgaria ș.a.) care să ne ofere oportunitatea accesării de finațări pe trei direcții principale:

1.În cazul în care în perioada imediat următoare   identificăm surse de finanțare prin Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră    vom aplica pentru un proiect în parteneriat România –Bulgaria, de stabilire a unor trasee pentru cycloturiști vom realiza un parteneriat în acest sens și vm depune un proiect.

2, În cazul în care identificm potențiale surse de finanțare prin Regio intenționăm să depunem un proiect cu aceleași scopuri și obiective însă în spatiul românesc.

3. În cazul în care identificm potențiale surse de finanțare printr-un GAL din județul Călărași vom sprijini depunerea de proiecte cu obiective similar prin intermediul  organizațiilor și pe baza finațărilor din GAL

Obiective secundare:

-Creeare unei rețele de servicii dedicate  cicloturismului în județul Călărași. Consider că pentru piața amatorilot de cicloturism, primul județ care va crea aceste rețele v-a fi primul vizitat de acești turiști. Beneficiile nu  sunt pentru consiliul județean, sunt pentru comunitățile locale din județ, care au de câștigat atât din punct de vedere al veniturilor cât și al deschiderii către comunitatea europeană, a spus Georgescu.

În același timp consiliul județean își poate promova atât potențialul cât și obiectivele turistice  din județul Călărași , clădirea Direcție pentru cultură și activitățile de acolo,mânăstirea Negoieșt, muzeul Oltenița, muzeul Călărași, site-ul aheologic de la Mânăstirea,  explorarea zonei turistice riverane Dunării, ruinele cetății Păcuiul lui Soare ș.a.

-Să aducem în județul Călărași un model de organizație care să funcționeze (tip ONG), care să multiplice în județul Călărași. Lucrurile bune nu trebuie făcute numai de administrație. Politica UE, prin politicile publice de sprijin – programe europene – pune la dispoziția ONG finanțări la care administrația publică nu are acces.

-Prin apariția de alte noi ONG-uri cu alte obiectve decât administrația locală să putem realiza infrastructura necesară atragerii finanțărilor europene în județul Călărași, a definit Bogdan Georgescu liniile directoare pe care va pune accentul în perioada următoare.

A consemnat Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page