Plăcerile vieţii — martie 26, 2015 at 18:34

Viata… intre ipocrizie…falsitate si minciuni

by

Auzim des aceste cuvinte: IPOCRIZIE… FALSITATE… MINCIUNI.

Putem spune ca … deja ne-am obisnuit sa le auzim … si ca ni se par niste cuvinte ce nu reprezinta nimic special ci ceva normal… ceva ce nu e iesit din comun.

Bine…bine…  dar oare nu sunt niste lucruri care ne fac mai rai?

Nu sunt niste lucruri care ne schimba in ceva mai rau … si care ne fac sa fim mai lacomi… egoisti… si rai … si sa ajungem sa traim in falsitate fata de noi? 

mask

Deci…

Să vorbim despre FALSITATE
Lipsa adevărului … duce la falsitate.

De fapt… a fi mereu cu ochii închişi fără să-ţi priveşti propria viaţă… înseamnă să trăieşti în falsitate.

Nici o altă fiinţă de pe pământ nu este atât de falsă ca omul.

Naturalul a dispărut cu desăvârşire! Suntem buimaci…mergem pe stradă şi nici măcar nu ne dăm seama dacă atunci când ne întâlnim cu un prieten…coleg de serviciu…rudă… ne comportăm natural cu ei sau nu.

Falsitatea se observă peste tot între oameni. Rar întâlneşti oameni deschişi … care pur şi simplu te copleşesc cu prezenţa lor.

Măştile noastre… au devenit „scuturi” în lupta pentru supravieţuire. Ştim că nu este bine…însă nu facem prea multe în acest sens.

Poate nici nu vrem… având în vedere că societatea în sine este o junglă.. în care cel mai bine adaptat supravieţuieşte.

Ne-am închis în noi şi mereu suntem puşi pe harţă în relaţiile cu ceilalţi…

Naturalul a dispărut …şi am lăsat loc falsului.. Natura este aliata noastră…este cea care ne stă la dispoziţie.. Trebuie doar să deschidem ochii mari şi să privim cu atenţie în jur…

 IPOCRIZIA…e intalnita astazi oriunde… oricand …si aproape la oricine.

Ea nici macar nu mai apare sub o actiune constienta… ci ca o actiune care ni se pare fie fireasca …fie un mod de aparare fata de lucruri care nu ne convin.

Am devenit niste oameni fie prea ipocriti…fie prea falsi …sau prea mincinosi sau…toate acestea.

Si… ce e mai ciudat e faptul ca noi credem ca e firesc sa fim asa …si chiar ne place…ajungem la stadiul in care ne complacem in situatie… sau cu noi insine… fara sa ne pese ca felul nostru de a fi… ii deranjeaza pe ceilalti care ne spun sa ” coboram cu picioarele pe pamant”…

Despre MINCIUNA…ce sa mai spunem… doar ca …  oamenii… folosesc neadevăruri pentru a flata… pentru a câştiga încrederea camarazilor… şi pentru a se face mai atrăgători în ochii şefilor…  şi în cei ai potenţialilor parteneri…

Minciuna… ofera impresia de alegerea cea mai potrivita pentru o situatie care nu poate fi gestionata altfel… dar este si calea cea mai usoara pentru indeplinirea unui scop.

Este un act psihic complex… care indica o abatere de la ceea ce este real… in scopul de a se obtine anumite avantaje precum: disculpare… rezistenta in fata normelor societatii… valorizarea propriei persoane… protejarea intereselor proprii… obtinerea de castiguri materiale etc..

 Acesti oameni…cand vor realiza ca sunt singuri… poate si din vina lor (desi de cele mai multe ori nu constientizeaza cauza) cauta compania celor care tocmai s-au indepartat de ei… sau care le mai ofera atentie…

Astfel… omul isi creaza singur o lume ipocrita… falsa… mincinoasa.

 Ganditi-va cum ar fi sa traiti asa… pentru ca e un lucru care va poate transforma din oameni adevarati … in niste marionete pentru altii … sau pentru voi insiva.

Si… ca o concluzie… Imi asum responsabilitatea pentru ceea ce spun… nu pentru ceea ce intelegi tu!

Mariana Ionescu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page