Mâncare şi Băutură — aprilie 22, 2013 at 17:24

VEUVE CLICQUOT – ŞAMPANIE sau POŢIUNEA DRAGOSTEI ?

by

Veuve Clicquot / Frédéric Maurel“Vine un moment in viata fiecarei femei, atunci când singurul lucru care ajută este un pahar de șampanie.”Betty Davis

Veuve Clicquot este sampania numarul doi in lume. De ce nu vorbim de Don Perignon, numărul unu în lume ? Simplu pentru că dacă vorbim despre şampanie şi dragoste, cea mai bună alegere pentru o femeie din punctul meu de vedere este… Veuve Clicquot, marcă care a fost creată de o femeie.

Madame Clicquot a reuşit să câştige pentru marca ei un loc deosebit în lumea şampaniei. Madame Clicquot însăşi a devenit, la începutul secolului XIX, “Marea Doamna” a şampaniei (“La Grand Dame”). Motto-ul ei era: “O singura calitate – cea mai bună.” Champagne este un vin de legenda. Întreaga istorie a casei Veuve Clicquot este marcată de vinuri mitice, toate respectând exigenţa de calitate, care a fost de fapt forța ce a condus-o pe Madame Clicquot să caute întotdeauna calitatea asigurând astfel continuitatea stilul Veuve Clicquot: putere şi complexitate.

Motto-ul “Nebunia îţi dă aripi” însoţeşte şampania Veuve Clicquot de mai bine de 200 de ani. Madame Clicquot avea doar 27 de ani atunci când a preluat afacerile familiei. Atitudinea creatoare pe care a avut-o faţă de producerea şampaniei inspira şi azi. Ei i se datorează multe inovaţii în acest domeniu – începând cu masa specială de rotire a sticlelor, trecând prin protecţia legală a mărcii şi până la procesul de producţie a variantelor rose.

Iată câteva adevaruri incontestabile pe care trebuie să le ştii despre această marcă:

–          Veuve Clicquot este un privilegiu al excelenţei şi calitaţii deoarece sucul utilizat provine doar din cuvee (primul – şi cel mai nobil suc- prin presare).

–          Fermentația malolactică deşi nu este obligatorie în metoda Champagne, Veuve Clicquot efectuează sistematic această fermentare pentru fiecare din vinurile sale deoarece reduce aciditatea vinului.

–          97% din podgoriile casei Veuve Clicquot sunt din clasa Grand Cru sau Premier Cru. Preponderenţa Pinot Noir în amestec şi utilizarea lui este între 25 și 40% din vinurile de rezervă.

–          Vinurile Veuve Cliquot conţin foarte puţin dozaj de lichior. Pentru fiecare şampanie a casei este libertatea de a se alege procentul de zahăr utilizat în dozare. Veuve Clicquot Brut Carte Jaune conține de la 9 la 11 de grame de zahăr la litru. Această slabă doză permiţând emblematicei case de vinuri să-şi exprime pe deplin valorile care caracterizează stilul Veuve Clicquot: puternic şi complex.

–          Printr-o perioadă  de îmbătrânire extinsă, vinurile Veuve Clicquot non-vintage sunt vinuri în vârstă de cel puțin 30 de luni maturare în pivnițe, adică de două ori mai mult decât standardele impuse prin legea referitoare la şampanii. Vinurile vintage sunt stocate cu atenţie de cinci până la zece ani.

Deci, Veuve Clicquot este un lider al inovaţiei în domeniul şampaniei – un paradox incitant al tradiţiei şi inovaţiei. În mod special Veuve Clicquot Rose, este rezultatul dorinţei de a crea o şampanie rose cu un farmec seducător,încântător, pe bază de fructe. Mirosul este unul elegant şi generos, cu arome iniţiale de fructe proaspete (zmeura, capşuni sălbatice, cireşe) până la note de fructe uscate ( migdale, caise)…delicat si parfumat te poate zăpăci, dar totuşi rămâne rafinat. Are un gust subtil ce pişcă uşor papilele dar, care păstrează dulceaţa fructelor de pădure. Atracţia extremelor din această “poţiune a dragostei” rămâne secretul licorii ce se respectă dar, totodată o face sa fie ‘’periculoasă’’combinată cu multă dragoste,este chiar…..Romantică…

Şampania, este considerată “băutura dragostei” sau “poţiunea dragostei” pentru că este o bautură a cărei principală calitate este versatilitatea…O şampanie cu adevarat bună “merge” în combinaţie cu aproape orice fel de “mâncare”…Să îţi înăbuşi fericirea într-o baie de şampanie, să îţi astupi strigatul de triumf cu buzele visate, să fredonezi melodia din ziua în care v-aţi cunoscut, să respiri parfumul trupurilor încinse… şampania Veuve Clicquot Rose este un ingredient care nu ar trebui să lipsească din nopţile fierbinţi…mai ales dacă partenerul îţi place, dacă vrei să celebrezi dragostea… Sau…și mai simplu!… deschideți o șampanie doar pentru propria plăcere!…Dragii mei, păstrați mereu la îndemână o șampanie!…bulele din sampanie îţi vor crea o senzatie unica, care te va face să o iubeşti!

L.M.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page