Veteranii, cadrele militare în rezervă şi în retragere, fac cinste urbei noastre!

by

IMG_8130Discreti, disciplinati si întotdeauna de ajutor, militarii fac cinste urbei noastre. Ori de câte ori este nevoie de ei, sunt acolo! La toate evenimentele locale, cu încărcătură sentimentală, îi poti vedea de fiecare dată, întruchipând pentru privitori, fie imaginea eroilor care s-au jertfit, demult, pentru ţară, fie a ostaşului de astăzi, mereu prezent la datorie! Întotdeauna discreţi, prin existenţa lor, un necesar sentiment de siguranţă, oameni devotaţi menirii lor de ostaşi români.

La deschiderea oficială a centrului de colectare de semnături pentru “Iniţiativa legislativă a cetăţenilor pentru promovarea proiectului de lege cadru privind statutul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul României” din data de 26 iunie, la orele 18.30, la “Asociaţia naţională a cadrelor militare în rezervă şi în retragere ” judeţul Călăraşi, desi a fost un eveniment mai restrâns, nu a fost cu nimic mai prejos.

Au participat cadre militare în rezervă şi retragere, tineri iubitori de istorie şi voluntarii campaniei. Un eveniment de mare importanţă pentru cei ce simt româneşte, cu un puternic impact emoţionant asupra multor veterani de război având ochii plini de lacrimi. La această  sărbătoare ne-am bucurat de prezenţa următoarelor persoane:

 1. DRAGU NICOLAE
 2. MARDARE DUMITRU
 3. CUTAR NICOLAE
 4. NEDELCU STAN
 5. FILIMON CARMEN
 6. RADULESCU GABRIEL
 7. TACHE COSMIN
 8. IORDACHE LIVIA
 9. CONSTANTIN NELU
 10. USURELU COSTEL
 11. CONSTANTIN BARBU
 12. IORDACHE ION
 13. ZAHARCU MIHAIL
 14. ALEXANDRU FLOREA
 15. GANEA MARIAN
 16. DIACONESCU ION
 17. CALOIAN VASILE
 18. DUMITRU ION
 19. VASILE AUREL

La această acţiune s-au rostit câteva discursuri emoţionante şi s-au evocat amintiri dureroase. Aceşti oameni, pe tot parcursul vieţii lor au trăit în spiritul datoriei şi al onoarei, al responsabilităţii, cinstei, devotamentului, altruismului, trăsături care au fost răsplătite prin medaliile obţinute ca apărători ai României, trăsături care sunt strict necesare evoluţiei în societate şi foarte apreciate la orice cetăţean care simte şi trăieşte româneşte… Le mulţumim din suflet pentru faptul ca sunt români şi sunt alături de români oricând şi oriunde conştiinţa de ostaş al patriei le-o cere!

[wzslider autoplay=”true”]

Liliana Manea

Autobiografie veteran 1

 

Autobiografie veteran 2

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page