Evenimente, Ultimile Știri — iunie 20, 2013 at 10:59

Vernisaj Vechiu Florin Constantin

by

2013-06-18 14.19.41În data de 18 iunie 2013, am avut deosebita placere de a participa la “Vernisajul” tanarului Florin Vechiu, un artist care este la inceputul carierei sale. Nascut la 19 aprilie 1993, a facut primii pasi in cariera sa de artist inca de la varsta de 7 ani. Inceputul a fost unul invaluit de curiozitate. Tanarul Florin a fost intr-o vizita la un var de-al sau care avea un atelier de pictura si care se ocupa in special cu pictarea icoanelor. Curiozitatea copilariei a fost cea care l-a determinat sa incerce ceva nou, asa ca in momentul in care a ajuns acasa, a luat singura icoana din casa, un geam si astfel a realizat prima lui opera. Placerea de a picta si satisfactia realizarii a ceva ce il pasiona cu adevarat l-au determinat sa nu se opreasca aici. Treptat, prin munca si exercitiu, Florin a reusit sa isi formeze mana, iar astazi pictura pe geam este o “joaca” pentru el pe care, bineinteles, o trateaza cu seriozitate. Dupa cum mi-a marturisit insusi “micul artist”, asa cum imi place sa ii spun, mentorul sau  si cea care l-a ajutat sa persevereze este doamna Gabriela Vasile, profesor de arte plastice.

2013-06-18 14.12.49

Acest eveniment a avut loc intr-o sala a Consiliului Judetean Calarasi cu sprijinul Primarului Municipiului Calarasi ,Daniel Stefan Dragulin, si al Presedintelui Consiliului Judetean Calarasi ,George Raducu Filipescu. Evenimentul s-a desfasurat intr-o atmosfera placuta in care tanarul a fost inconjurat de prieteni si alte personalitati calarasene precum: Printele Butoi Florian Alin, Parintele Malciu Bogdan, Parintele Grigoriu Adrian si Parintele Achim Vergil. In spatele expozitiei de astazi se afla multa munca si rabdare. Dupa terminarea liceului, Florin a plecat in Italia la mama lui, unde nu a renuntat la visul lui, acela de a realiza prima lui expozitie. A muncit din greu si a realizat 350 de portrete, insa spatiul nu i-a permis sa expuna decat 110. In cadrul discursului sau, Florin a fost coplesit de emotie. Tanarul Vechiu Florin ne-a marturisit ca initial cariera sa pornea pe drumul preotiei. Asa cum toti tinerii nu stiu ce sa raspunda la intrebarea “Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?”, nici Florin nu a fost hotarat inca de la inceput ce cariera va urma. A renuntat la ideea de a deveni preot si s-a hotarat sa urmeze medicina si, in cele din urma, a ajuns sa spuna ferm ca el va deveni artist. Cateva persoane importante pentru Florin au dorit sa ne impartaseasca cateva ganduri frumoase:

2013-06-18 14.12.17

Butoi Florian Alin: “Imi revine onoare de a vorbi despre Vechiu Florin, un fost elev a scolii Tudor Vladimirescu nr.11 Calarasi, unde am avut placerea sa il descopar. Eu il cunosc de mic si observ faptul ca acolo unde Dumnezeu a semanat, iata ca incepe sa isi culeaga si roadele. Florin reprezinta pentru mine implinirea pildei talantilor. Dumnezeu a plecat de pe Pamant si a lasat averea lui unor slugi. Este important ca Florin a realizat care este talantul sau, darul lasat de la Dumnezeu, si ca il fructifica. Foarte frumos este faptul ca se gandeste la Dumnezeu! Eu l-am gasit ,in urma cu cativa ani, pictand o icoana. Acesta a fost si inceputul drumului sau. Imi dorescu ca tu, Florin, sa ajungi si mai sus si sa iti valorifici in continuare talantii de la Dumnezeu, iar faptul ca un preot din Italia ti-a facut oferta ca tu sa pictez o biserica, inseamna extraordinar de mult! Un tanar la 20 de ani abia impliniti sa inceapa sa picteze o biserica este mare lucru. Eu iti doresc sa pictezi cat mai multe biserici si oamenii sa vada ceea ce exprimi tu, pentru ca tu esti un om frumos in interior, pentru ca daruiesti prin ceea ce Dumnezeu ti-a dat. Sa ai putere de munca, sanatate si mult talent!”

2013-06-18 14.12.32

Gabriela Vasile: “ Florin a spus intotdeauna “Eu pot mai mult!”. Eu stiu ca poate, dar trebuie sustinut material pentru toate materilele pe care le-a folosit pentru aceasta expozitie l-au costat ceva. L-am cunoscut in urma cu 3 ani cand l-am cautat la Palatul Copiilor, stiind ca este talentat. El a raspuns “prezent”, a venit si a spus ca nu stie sa faca portret si l-am invatat “formula matematica” si a invatat-o. A demonstrat ca poate, dar poate si mai mult de atat! Nu iti voi spune ca esti un artist extraordinar acum, ci dupa ce vei termina Facultatea de Arte! Felicitari si continua tot asa! “

2013-06-18 14.12.42

Dorina Ichim: ,, Florin este un copil talentat si ambitios, insa pentru a avea cat mai multe reusite in viata trebuie sa munceasca mult. Mi-a placut colaborarea cu el si imi amintesc cum din intamplare ne-am cunoscut la un concurs organizat de Antidrog, ajutandu-l sa obtina locul intai, apoi cu placere a venit in echipa noastra de animatori. Ce pot spune este ca portretele in creion pe care le-am vazut la expozitie erau inca in  faza de schita, asa ca mai are mult de lucrat la ele. Ii urez multa bafta in viitor si imi doresc sa il vad la Facultatea de Arte Plastice!”

[wzslider autoplay=”true”]

Maria Ilie

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page