Evenimente, Ultimile Știri — iunie 19, 2019 at 20:34

Vasile  Iliuță:Lucrăm pentru cetăţenii judeţului! În doar 7 minute drumul de la  Socoalele la Dragoş Vodă

by

CJ Călăraşi / V. Iliuţă: Reabilitarea DJ 306 Dragoş Vodă – Socoalele, promisiune onorată!

Drumul Judeţean 306 care leagă satul Socoalele de Dragoş Vodă, reabilitat, în acest an, pe o distanţă de 5,21 km. Preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, a inaugurat, miercuri,acest drum împreună cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marian Dinulescu, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul CJ, Cosmin Geană precum şi directorul interimar al SC Drumuri şi Poduri SA, Constantin Niţu.

Lucrările, au fost realizate de SC Drumuri şi Poduri SA(Director Cristian Nițu), și au demarat în martie când s-a intervenit la infrastructură. S-a continuat apoi lucrul la suprastructură cu piatră spartă iar la sfârşitul lunii mai s-a demarat aşternerea covorului asfaltic pentru care s-au utilizat peste 460 de tone de asfalt BA16. Investiţia, a costat  3,15 milioane lei și a fost susţinută integral din bugetul Consiliului Judeţean.

„Aşa cum v-am obişnuit noi lucrăm pentru cetăţenii judeţului. Astăzi suntem în comuna Dragoş Vodă. La propunerea domnului primar Aurel Radu Ion, Consiliul Judeţean a realizat o investiţie privind reabilitarea DJ 306 pe o lungime de 5,6 km, drum judeţean care leagă satul Socoalele de centrul comunei Dragoş Vodă. E o promisiune electorală pe care ne-am asumat-o în 2016. Am spus atunci că vom asfalta acest drum şi iată că ne-am ţinut de cuvânt” a spus Președintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă.

Primarul localităţii Dragoş Vodă, Aurel Radu Ion a salutat eforturile iniţiate de preşedintele Consiliul Judeţean, Vasile Iliuţă, pentru finalizarea acestui proiect subliniind şi avantajele pe care le generează reabilitarea acestui drum atât pentru locuitorii din Socoalele cât şi pentru administraţia publică locală. „Ţin să-i mulţumesc domnului preşedinte Iliuţă şi echipei domniei sale că această promisiune electorală a fost onorată. Socoalele nu mai e de acum un sat despre care s-a tot spus că e pe cale de dispariţie. A devenit un sat pe care am reuşit „să-l legăm” de restul lumii. Aceşti oameni au acces de-acum la drumul naţional, către gară mult mai confortabil. Vă mulţumesc pentru realizarea acestei investiţii şi vă rog să ţineţi, în continuare, aproape de noi ca să ne ajutaţi şi cu proiectele următoare pe care le avem în vedere. Ne-aţi ajutat foarte mult. Dacă înainte transportam copiii din Socoalele la şcoala din Dragoş Vodă, pe acest drum, în 30 de minute iar maşina se strica din 2 în 2 luni, acum parcurgem drumul în doar 7 minute. Imaginaţi-vă ce înseamnă asta pentru noi” a spus primarul Aurel Radu care a mai precizat „Acest drum este prins într-un proiect european, aflat în derulare cu Consiliul Judeţean Ialomiţa. Au fost unele probleme pe care le-am depăşit cu ajutorul domnului preşedinte care s-a înţeles cu fermierii din zonă. În 1990, când s-au pus în posesie oamenii, nu s-a ţinut cont de proprietatea Consiliului Judeţean. Ei bine, oamenii au fost puşi în posesie cu loturi până în buza drumului. Consiliul Judeţean a dorit să iniţieze investiţia însă a întâmpinat greutăţi cu elaborarea Cărţii funciare. A trebuit ca noi, Primăria, să luăm nişte măsuri de expropriere, proces dificil care s-a întins pe o perioadă de 2 ani. Mulţumim încă o dată domnului preşedinte care a găsit înţelegere în rândul acelor fermieri cărora le-am dat la schimb, alte terenuri, reuşind astfel să facem această investiţie necesară. Asfaltul nu e subţire. Are un strat de 6 cm, aşa cum a fost proiectat deoarece se va mai aşterne un alt strat de 4 cm, strat de uzură, în cadrul proiectului cu finanţare europeană”.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page