Politica, Politica locala — iulie 9, 2017 at 23:20

Vasile Iliuță și  Eduard Grama între minciună și habarnism…elucubrații fantasmagorice despre dezvoltarea municipiului Călărași

by

O fotografie care spune mai mult decât textul meu…uitati-vă la cămașa cu mânecă scurtă a lui Deculescu și la cocul lui Voivozeanu, femeia din spatele fantomelor care atacă pe facebook postările ziariștilor care-l critică pe Iliuță. Gurile rele spun că și Grama întreține niște conturi fantomă…așa o fi?FB_IMG_1499166406025

motto : Facem port turistic dar Iliuță în ce barcă joacă!!!???  Ludovic Orban știe!!!???

Un eveniment pompos denumit expoziția de proiecte “Regenerarea zonelor reprezentative ale județului Călărași”și o campanie mediatică susținută  încercă să ascundă neputința și neștiința de la consiliul județean Călărași în ceea ce privește atragerea fodurilor europene. Vasile Iliuță și ciracii săi, susținuți de viitorul Deputat PSD Sorin Vrăjtoru, prefectul PSD-ist George Iacob și administratorul public Valentin Deculescu au prezentat opiniei publice „un ceva”.

Separat au încercat să-și asume paternitatea… împreună au pus totul la cale… Vasile Iliuță, Eduard Grama, Sorin Vrăjitoru, Bogdan Georgescu, Prefectul PSD George Iacob, administratorul public Valentin Deculescu,  „așa zis și cunoscută” gruparea transpartinică Iliuță au încercat să  legitimeze  acel ceva.  Ludovic Orban știe!!!???

Iliuță și această  grupare  încearcă de mai mult timp să confiște agenda publică,  pe banii consiliului județean, vânzând iluzii și produse de imagine îndoielnice. Nu am văzut o campanie de presă mai agresivă de promovare  „a nimic”. Sunt curios câți bani a costat. Aproape toată presa locală a fost afectată și a punctat puțin și DIGI.

Așa zisul proiect portul turistic este o ciosvârtă desprăfuită din ceea ce a vrut să fie cu mulți ani în urmă Danubius Parc.  Surse din consiliul județean ne-au dezvăluit că așa zisul proiect este doar o prevedere bugetară în bugetul consiliului  județean  insuficientă și incipientă. Nu există nici un document  care să fundamenteze declarațiile directorului adjunct Eduard Grama și ale președintelui consiliului județean Vasile Iliuță. Orice finanțare se obține în urma îndeplinirii condițiilor de eligibilitate și finanțare stabilite de finanțator, de o autoritate contractantă.

Nu există nimic scris, nimic fundamentat științific, practic și legal. Este o exaltare pe care   încearcă să și-o asume atât viitorul deputat Sorin Vrăjitoru pe de o parte cât și Vasile Iliuță cu Eduard Garama pe de altă parte, când ideea este fundamentată mult mai serios și profesionist în studiu de fezabilitate al proiectului Danubius Parc elaborat pe vremea lui Filipescu, aflat în sertarele consiliului județean din 2011 și care  care totuși nu a obținut finanțare.

Suma avansată pentru finațarea proiectului, 6 miloane de euro, este una „din burtă”, nu are la bază nici o fundamentare. Am vorbit cu oameni cu expertiză și cunoscători. Cel puțin 50 de milioane de euro  la felul cum este desenat și promovat „din gură  și din burtă” așa zisul proiect, de fapt un desen făcut de niște copii,  ar fi  o lucrare tehnică complexă și un montaj financiar sofisticat la care Vasile Iliuță și Eduard Grama nu au acces și presupune un parteneriat public-privat solid și serios.  (de privați nici nu se prea amintește)

Inițiatorii și autorii acestei exaltări (Vasile Iliuță și Eduard Grama) nu  ne spun care este sursa de finanțare. De la Ministerul Turismului nu se poate! Pentru că municipiul Călărași, nu există ca stațiune turistică, nu are infrastructură turistică, produse turistice și nici obiective turistice, condiții fără de care nu se poate asigura finanțarea din această sursă și mai mult chiar, 6 milioane de euro suma luată nu se știe de unde, de propagandiștii așa zisului proiect, este prea mare  iar importanța națională a proiectului este prea mică. De la ADR nu se poate din POR.

Oameni cu expertiză în acest domeniu spun că nu ar putea fi finanțat de cât din fonduri proprii, pe care consiliul județean nu le are și în urma unui laborios proces de fundamentare, studii și proiectare, contacte, conexiuni, expertize, o viziune și un montaj financiar public- privat, pe care ei nu le văd și cel puțin câțiva ani până la finanțare dacă ar fi fezabil, deși, cei mai mulți din cei care se pricep nu-l văd fezabil în acest moment, nici tehnic și nici financiar pentru Călărași.

Cei care ar trebui să exprime cu privire la posibilitatea de finanțare, oameni cu expertiză și cu autoritate în domeniu  evită, nu știu din ce motive să se pronunțe, asupra posibilități de finanțare  a acestei elucubrații fantasmagorice.

Mediul de faceri, publicul, nu a fost prezent la o așa zisă reniune de familie exihitibionisă care a fost onorată de vitorul deputat PSD Sorin Vrăjitoru și Prefectul PSD–ist, câteva slugi din consiliul  județean cu aere de cunoscători și câțiva studenți care  au servit drept public și masă de manevră și profesorii lor.

Și atunci ce rămâne

O șuetă PSD-isto liberală condusă de Vasiile Iliuță și acoliții lui, cu săgeată aruncată în față, Eduard Grama, și susținută prin participare de Sorin Vrăjitoru, George Iacob, Valentin Deculescu

 O mediocritate agresivă. Bătaie de joc la adresa cetățeniilor, șmecherie ieftină, distrugerea cu metodă a tot ceea ce înseamnă reperele valorice pe care orice societate se bazează.

Politicieni  fără scrupule în căutare de efemeră expunere, folosesc orice ocazie și banii publici pentru exhibiții și exaltări.

Cu alte cuvinte, un fiasco total! Rod al incompetenței, amatorismului, bunului plac, improvizației și provizoratului pe care președintele consiliului județean le promovează în administrația locală.

După ce a pus pe butuci spitalul județean de urgență, la centrul cultural nu mai există stagiune… în curând și la echipa de fotbal vor apărea adevărurile… va face varză și capacitatea de accesare a fondurilor europene.

Dezorganizarea instituțiilor, executarea liberalilor și împănarea lor cu PSD-iști sunt caracteristicile politicii grupării partinice din jurul lui Iliuță.

Ludovic Orban știe!!!???

Nelu Bălașa

sursa foto: facebook

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page