Politica, Politică regională — mai 5, 2016 at 23:35

Vasile Iliuţă- Preşedintele consiliului judeţean Călăraşi: Soluţia câştigătoare pentru PNL

by

iliutaPolitica este o sferă a confruntărilor de putere, nu este nici tărâmul observatorilor, nici al ziariştilor care îşi dau cu părerea, nici al oracolelor, nici măcar al lui Nostradamus. Politica este un tărâm al legilor obiective, în care cel mai puternic conduce.

De aceea, nu este nici o surpriză reapariţia în prim plan a deputatului, ci este un rezultat normal al unor confruntări normale pentru putere în orice partid.

Vasile Iliuţă este singurul lider marcant al PNL, în ascensiune. Ascensiunea lui se bazează pe calităţile şi eforturile lui, care au mai mare trecere la electorat decât ale altora. Aşa e politica, este rodul subiectivităţilor individuale, dar se obiectivează pe plan general prin intenţiile de vot.

Cine nu a vrut să aibă dreptate şi nu s-a erijat în mare oracol şi cunoscător,  a constatat că Vasile Iliuţă are putere şi de aceea este şi un lider important, singurul care poate mobiliza, dincolo de păreri şi păreri, energiile PNL, pentru victoria în faţa PSD. Vasile Iliuţă nu-şi datorează poziţia sa bunăvoinţei cuiva, bunăoară cum este Dinulescu, aflat în acea poziţie datorită voinţei lui Filipescu.

De ce nu scrie presa despre Dinulescu, despre ce face şi ce spune Dinulescu? De ce scrie despre Iliuţă?

Vasile Illiuţă a lăsat loc de bună ziua. Nu este un taliban ideologic şi partinic. Este adeptul dialogului,al alternativelor şi al competiţiei. De aceea nominalizarea lui pentru preşedinţia Consiliului Judeţan, aduce un plus PNL, nu numai din perspectiva aportului suplimentar de voturi pe care le poate aduce personal, ci şi prin  mai efectul de antrenare, încrederea şi speranţa pe care o poate inspira celorlalţi membri ai PNL. Are şi o mai mare deschidere faţă de tot spectrul politic local, are dialog cu toată lumea şi de aici o mai mare posbilitate de a negocia eficient eventuale alianţe.

Vasile Iliuţă este liderul cel mai proaspăt, cel mai energic al PNL. Este omul politic de factură nouă. Nici nu trebuie comparat cu Dinulescu, care este epuizat şi uzat d.p.d.v. politic.

Vasile Iliuţă – Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi – soluţia câştigătoare pentru PNL

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page