Politica, Politică regională — aprilie 18, 2013 at 10:24

Vasile Iliuță – membru al Biroului Permanent Național al PDL – a fost ales secretar executiv pe probleme de agricultură, Președinte al Comisiei de Agricultură a Partidului Democrat Liberal

by

Vasile IliutaAlegerea deputatului Vasile Iliuță, secretar executiv pe probleme de agricultură,al PDL, vine ca o recunoaștere a valorii deputatului  călărășean, Președintele Consorțiului  de Extensie și Dezvoltare Rurală Vîlcelele emblematic pentru agricultura din Bărăgan

Vasile Iliuţă  – viziune și perseverență

Vasile Iliuță  este unul dintre politicienii remarcabili ai acestui județ.Tânăr, tenace și ambițios a urcat treptele recunoașterii sociale și de business. Perceput ca un leader, Iliuță este un tip puternic.  Este și mai puternic prin partenerii de afaceri, cu care dezvoltă proiecte ambițioase atât pentru ei, cât și pentru comunitățile  unde sunt prezenți. Atenția  față de comunitatea ca un lait motiv al întregii activități i-a adus respectul și prețuirea cetățenilor. Vasile cultivă o manieră extraordinar de rafinată, a relațiilor cu oamenii. De altfel aceasta este și explicația faptului că a construit cea  mai importantă oraganizație din agricultura județului, care se bazează pe voința corporativă a unui număr mare de fermieri. Consorțiul de Extensie și Dezvoltare Rurală Vâlcelele, al cărui Președinte este, cel mai important grup de producători din agricultura călărășeană  și obține an de an rezultate profitabile. Vasile Iliuță este admirat dar și invidiat, stârnește ură dar și bucurie, este temut  și  respectat…

El a scris istorie, prin fapte, pentru comuna Vâlcelele și în egală măsură pentru agricultura județului Călărași…pentru Bărăgan și așa cum declara cometitorul său Valeriu Steriu un model chiar european în agricultură.

Este o recunoaștere a calităților politice ale acestuia, Vasile Iliuță reușind să câștige și să păstreze încrederea locuitorilor din Vîlcelele, unde a fost primar timp de trei mandate.

În anul 2012,  Vasile Iliuță a devenit Deputat.

Consacrarea politică și economică a lui Iliuță a avut drept fundament COMPETIŢIA, el nu a  fost numit niciodată în vreo funcție, și-a câștigat locul  pe piața economică și politică prin propriile merite.
„Cred că alegerea mea în această funcție are legătură și cu experiența administrativă și politică pe care am reușit să o dobândesc, și cu experiența mea profesională, de agricultor, dar sunt convins că și proiectul de dezvoltare a agriculturii pe care l-am propus delegaților a avut un rol important.

 Îmi propun ca din această poziție să construim o politică de dezvoltare a agriculturii românești și a spațiului rural bazată în principal pe dezvoltarea micului agricultor și pe dezvoltarea economică a satului românesc. Acest lucru poate fi realizat dacă proiectele susținute prin fonduri guvernamentale sau europene ar viza promovarea și înființarea micilor afaceri sau a întreprinderilor mici și mijlocii în mediul rural.

De asemenea poate fi realizat dacă autoritățile locale s-ar putea implica în calitate de parteneri în diverse proiecte economice mici, precum plantații de pomi fructiferi, sere, diverse culturi, contribuția publică constând chiar și în terenul pus la dispoziția tinerilor mici întreprinzători. Îmi doresc ca și din această poziție să pot arăta satului românesc respectul pe care i-l port” , a spus deputatul Vasile Iliuță.

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page