De pe la noi, Editoriale — februarie 16, 2017 at 20:22

Vasile Iliuță eșec după eșec în politica și managementul  Spitalului Județean de Urgență Călărași

by

iliuta

4 dintre cei mai importanți medici din Spitalul Județean de Urgență Călărași , pe picior de plecare,  în urma comportamentului  inacceptabil al   recent numitei  Maria Adela Năsturică    în funcția de manager medical.

După eșecul  răsunător Belușică urmează eșecul catastrofal Năsturică. Improvizația și provizoratul Hei-rupismul și exaltarea sunt caracteristicile politicii și managementului la Spitalul Județean de Urgență Călărași,  așa cum le-a așezat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

După declarații bombastice ,demagogice despre prioritatea   pe care o prezintă sănătatea, gafele impardonabile  se repetă. Numirea, numitei Năsturică, în continuare  o vom denumi numita, în funcția de director medical ,o persoană cu grave deficiențe de comportament  fără o minimă verficare, persoană care a fost trimisă la comisia de etică a spitalului pentru numerosele  reclamații ale pacienților ca și numeroase  reclamații la colegiul medicilor, o persoană care se află în conflict deschis cu peste jumătate din personalul spitalului,   este o dovadă de superficialitate și iresponsabilitate  a președintelui consiliului județean Vasile Iliuță.

Consecința firească: 4 dintre cei mai importanți medici din Spitalul Județean de Urgență Călărași , pe picior de plecare în urma comportamentului  inacceptabil al   recent numitei    în funcția de manager medical

Nici nu  s-a uscat cerneala pe actul de numire al numitei, și: singurul medic cardiolog dr. Andra Condac, singurul medic ATI cu normă întreagă  și sefa secției ATI dr. Eliza Gerea, singurul diabetolog dr. Enache Georgiana și avem deja demisia depusă a dr. Denisa Lefter, medic neurolog – rămâne un singur medic neurolog cu norma întreagă dr. Maria Iordache care și  ea și -a depus demisia din funcția de medic șef de secție neurologie  sunt pe picior de plecare. Plecarea acestor medici înseamnă,pentru cine cunoaște,  transformarea Spitalul Județean de Urgență Călărași în dispensar.

La câteva săptămâni după eșecul Belușică o persoană pe care Vasile Iliuță a edificat-o și aprezentat-o publicului,împreună cu iubita lui soție,  ca pe mesia spitalului județean  și după numirea unor politruci în consiliul de administrație al spitalului, Vasile Iliuță recidivează cu un alt politruc Marius Militaru, cunoscut ca fiind finul lui Bușoi, numindu-l președinte al consiliului de administrație face  o altă greșeală gravă cu numirea  Năsturicăi.

Spitalul are grave probleme financiare și  în încadrarea cu medici,bolnavii stau câte doi în pat,starea de spirit a personalului este tensionată, generată de urletele și țipetele celor doi manageri  Năsturică la medici și asistenți,Didilescu la personalul funcțional.  Oamenii spun pe holori că este ca la nebuni deși SJUC nu are profil psihiatric.

Toate acestea consecință a arbitrariului ,lipsei de transparență și responsabilitate în  numirea celor doi manageri care l-a rândul lor au transferat  aceste caracteristici la întreaga activitate din spital.

Iliuță i-ați bușoii  (militari, didileștii, năsturicii) și plecați!!!

Năsturică, Didilescu și Iliuță: spitalul nu e al mă-tiiiiiiii!

Am cunoscut-o pe Năsturică, într-un moment când eram în suferință . Fără să-mi facă plăcere. Părerea mea e că nu e medic și nici manager și nu are nici omenie. O caracterizează superficialitatea,  infatuarea și aroganța.

Misiunea unui manager este să aducă medicii și personal, nu să-i pună pe fugă. Un manager nu conduce paturi de spital și dotări, misiunea lui este să conducă oameni… iar misiunea unui spital este să aline suferința nu să fie terenul exhibiției lui Năsturică, care face exerciții de autoritate și de disciplină cu bolnavii și medicii….

Nelu Bălașa,

adevăruri izvorâte din suferință

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page