Sport — februarie 26, 2015 at 08:51

Valoarea şi caracterul principalele criterii de selecţie la Dunărea Călăraşi

by

Tulcea şi speră ca anul acesta să promoveze in Liga a 2-a.Călăraşenii au transferat în aceasta iarnă opt jucători şi pornesc cu prima şansă în lupta pentru promovare..

IMG_9843

Marţi, 24 februarie, a avut loc la sediul clubului de fotbal Dunărea Călăraşi, o conferinţă de presă. Au fost  prezenţi  Costică Ştefan preşedintele clubului, Ion Răuţă antenorul lotului, cinci dintre noile achiziţii: Andrei Filip, Alexandru Chebac si Georgian Butoi,Bogdan Antoache,Eduard Năstase,jucători, Laurean Moţăţăianu şi reprezentanţii principalilor finanţatori Marian Dinulescu Vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi Viorel Ivanciu consilier la Primăria Călăraşi.

La 20 de ani de la ultima promovare în cel de-al doilea eşalon al fotbalului românesc, Dunărea Călăraşi ar putea ajunge să joace din nou în Liga a 2-a.Dunărea Călăraşi aleargă pentru promovarea în Liga a 2-a cot la cot cu Delta Tulcea, CS Tunari şi Juventus Colentina.

Dunărea Călăraşi este pe primul loc în Seria C2, la egalitate de puncte cu Delta Trei ani i-au trebuit actualului staff: Marian Dinulescu,Viorel Ivanciu şi Costică Ştefan să aducă echipa Dunărea în starea de graţie pentru promovare. Viziunea , magementul şi finanţarea au creat condiţiile necesare şi un lot valoros bine fructificate de antrenorul Ion Răuţă.

Returul sezonului 2014-2015 al Ligii a 3 a debutează pe 7 martie, Dunărea urmând a evolua acasă împotriva formaţiei care încheie clasamentul Seriei a IIa, Viitorul Domneşti.

Tehnicianul “galben albaştrilor”Ion Răuţă, a declarat miercuri în cadrul conferinţei de presă susţinută la sediul clubului, că returul se anunţă mult mai greu faţă de prima parte a sezonului.

 “Ne aşteaptă un retur mult mai greu decât turul, dar eu zic că suntem pregătiţi că la finalul stagiunii să ne putem îndeplini obiectivul şi anume promovarea în liga secundă” a spus Răuţă

 Până la ora primului joc din retur, Dunărea va mai dispută două partide de verificare în compania unor adversari din liga a 4 a.Primul joc va avea loc miercuri, 25 februarie, la Călăraşi cu CSM Olteniţa, iar cel de-al doilea, sâmbătă, 28 februarie, la Ovidiu cu Viitorul II Constanţa.

“Mai avem câteva zile la dispoziţie şi încercăm şi încercăm să facem ultimele reglaje astfel încât să identificăm cel mai bun 11 cu care să obţinem prima victorie. În vara anului trecut când am pornit la drum nu avea drept obiectiv promovarea. Rezultatele au venit, iar în această pauză competiţională s-a luat decizia de a ne bate pentru promovare.

Ne-am despărţit de 9 jucători considerând că nu ne pot ajută pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Au venit alţi 8, fotbalişti cu experienţă, pe care i-am adus să joace în orice moment. Ne bazăm pe un lot de 20 de jucători de câmp şi doi portari, la care se adaugă alţi 3-4 copii de la echipa de juniori a clubului nostru.”

Costică Ştefan preşedintele clubului , a declarat că, în urma discuţiilor purtate în cadrul clubului, au fost transferaţi nu doar jucători cu valoare ci şi cu caracter: “Ne-am sfătuit aici cu domnul antrenor Răuţă, cu domnul Ivanciu şi am stabilit că avem nevoie pentru a ne atinge obiectivul, de jucători cu valoare, dar şi cu caracter”, a declarat Costică Ştefan

Fostul capitan al tulcenilor, Andrei Filip a declarat miercuri că a ales Dunărea pentru seriozitatea oamenilor din stafful tehnic şi administrativ “Am venit pentru seriozitatea oamenilor de aici dar si pentru soliditatea proiectului care vizeaza promovarea in Liga a II a” a declarat Filip

IMG_9851

Marian Dinulescu a declarat cu această ocazie: Ce se întâmplă la Călăraşi, este o emulaţie ieşită din comun în sport şi e foarte bine echipele de futsal,handbal şi fotbal  o mândrie şi bucurie pentru călărăşeni. De asemeni cele peste 150 de medalii balcanice,europene şi mondiale.

Încă din prima luna a returului, Dunărea va întâlni în deplasare doi adversari redutabili, echipe care ocupă locurile 2 (Delta Tulcea- 28 martie) şi 3 (CS Tunari – 14 martie)

Dueluri dificile

CS Tunari-Dunărea        (et 15-16 martie)
Delta Tulcea-Dunărea      ( et 17-28 martie)
Dunărea- Juventus Bucureşti (et 20- 18 aprilie)
Dunărea-Viitorul Axintele   (et 23- 9 mai)

TOP 5 Seria a IIa

1. Dunărea Călăraşi    13 10 2 1 35- 5 32
2. Delta Tulcea        13 10 2 1 35-13 32
3. CS Tunari          13 10 0 3 36-21 30
4. Juventus Bucureşti   13  9 2 2 30- 8 29
5. Viitorul Axintele     13  7 3 3 25-14 24

IMG_1793

Lotul  Dunărea Călăraşi pentru retur

Portari: Gabriel Popa, Iulian Răduţă (Viitorul Axintele) Ştefan Păun

Fundaşi: Ionuţ Tenea, Marius Zaharia, Ionuţ Filip (Delta Tulcea), Nicuşor Cainaru, Constantin Bumbac, Eddy Simion Năstase (Săgeata Năvodari), Marian Tudor, Marian Botea

Mijlocaşi: Daniel Gheorghe, Baudouin Kanda, Alin Ladaru, Alexandru Chebac (Delta Tulcea), Victor Petre, Sergiu Popescu, Valentin Andrei, Andrei Luca (Viitorul Axintele)

Atacanţi: Mircea Ştefan, Georgian Butoi (Delta Tulcea), Valentin Alexandru (Gloria Popeşti Leordeni), Bogdan Antonache (Gloria Bistriţa)

Antrenori: Ion Răuţă (principal), Mirel Condei (secund), Cosmin Onofrei (antrenor cu portarii)

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page