De pe la noi, Editoriale — noiembrie 11, 2013 at 16:04

Valentin Robescu: Spitalul Judeţean Călăraşi din rău în mai rău

by

robescu 1Valentin Robescu, liderul judeţean Sanitas, a declarat pentru Argument că: “deşi, din punct de vedere teoretic idea managementului privat este una corectă, pentru Spitalul Judeţean Călăraşi s-a dovedit ca nefiind viabilă. Dificultăţile şi disfuncţionalităţile managementului spitalului s-au acumulat şi actualul manager i-a pus capac:

  • Nu se respectă legea
  • Dialogul cu sindicatele şi personalul este inexistent
  • Spitalul are conturile blocate
  • Pacienţii sunt obligaţi să-şi cumpere medicamente”

Blocarea conturilor Spitalului Judeţean o nouă dovadă a incompetenţei lui Mihai Nistor şi a firmei care l-a adus,  Tetraedru Medical Consulting.

După ce l-au plimbat pe la conferinţele de presă şi pe la ziariştii care îl apreciază, forţele care-l ţin în funcţie nu l-au făcut “nici mai înalt, nici mai frumos” pe managerul Mihai Nistor. Dincolo de orice figură de stil rămâne un adevăr dureros şi tragic : Spitalul Judeţean Călăraşi este confruntat cu cea mai mare penurie de medicamente din existenţa sa.

medicamente

Am scris de nenumărate ori despre situaţia tragic în care se află spilalul. Nici un fel de reacţie, nici un fel de răspuns serios şi responsabil, nici o măsură care să îmbunătăţească. Ştim că nu se va lua nici o măsură. Tupeul, aroganţa şi ignoranţa actualei administraţii nu le poate clinti decât perspective unor voturi negative. Noi nu avem decât câteva voturi, dar miile de bolnavi care se confruntă zilnic cu un spital care nu-şi relizează funcţiunile se vor trezi odată… sau vor muri.

Nelu Bălaşa

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page