Editoriale, Interviuri — iulie 10, 2013 at 15:25

Valentin Robescu: Conducerea spitalului județean nu respectă legea

by

robescu 1Valentin Robescu liderul sindicatului Sanitas, a declarat pentru ziarul Argument, că:  va da în judecată conducerea spitalului județean, pentru a o obliga să respecte legea.

Robescu spune că a făcut demersuri pe lângă conducerea spitalului pentru respectarea prevederilor legale și a contractului de muncă privind acordarea tichetelor de masă. În prezent personalul spitalului nu primește tichetele de masă, care sunt un venit suplimentar în condițiile în care salarizarea personalului medical și așa destul de proastă, creează probleme deosebite în ceea ce priveșete calitatea actului medical.

Medicii și pesonalul medical pleacă pentru că nivelul de salarizare nu le asigură supraviețuirea. Prima măsură care trebuie luată pentru stabilizarea personalului medical este o salarizare corespunzătoare.

O a doua problemă, care ține tot de condițiile de muncă și salarizare este legată de faptul că personalul medical fiind insuficient,  se fac ore suplimentare pe care conducerea spitalului nu le plătește suplimentar. O asemenea stare de lucruri în care personalul este insuficient și în care” tragi de ei” să acoperi toate nevoile profesionale, trebuie rezolvată rapid pentru că un personal medical obosit, extenuat și neplătit pentru eforturile splimentare pune în pericol actul medical, viața și sănătatea pcienților.

Directorul  Mihai Nistor nu comunică cu medicii și personalul medical… noi zicem că nici cu presa…

Liderul sindicatului Sanitas spune că noul manager ar trebui să comunice mai activ atât cu medicii și cât și cu celelalte categorii de personal medical.

“Într-o lună nu m-am întâlnit decât o singură dată cu noul director la initiativa mea  când i-am prezentat problemele și de atunci nimic. I-am propus domnului Director inclusiv sprijinul nostru al sindicatului pentru  pentru lobby în favoarea intereselor spitalului Călărași pe lângă oficialitățile competente din ministerul sănătății,casa de sănătate și alte structuri competente  decizional pentru problemele noastre.” a declarat Robescu.

“Sindicatul a venit cu un steag alb… a trecut o lună și ceva și nici un semn de viață”, a încheiat Valentin Robescu

Problemele spitalului județean au devenit mai cunoscute de când cu managementul privat. Cea mai importantă problemă este de departe  asigurarea medicilor și a personalului medical. Sigur că este o problemă de sistem dar este și una de managemet. Însă și esența managementului  rezidă în faptul de a avea oamenii și după aceea să-i conduci eficient. Miezul rezolvării problemei stă în calitea managementului, dar  până acum managementul spitalului este dezastruos prin rezultatele sale.

Lipsa de comunicare este o gravă carență a unui manager, mai ales a unui manager care lucrează cu viața și sănătatea oamenilor. Comunicare arată în primul rând umanismul, respectul și considerația față de om.

Lipsa de comunicare arată aroganța și disprețul față de responsabilitățile majore ale unui spital județean. Și asta face Nistor Cristian Mihai.

Nelu Bălașa

P.S. Mi-a fost foarte greu să să aflu chiar și numele noului director al spitalului județean. Probă de profesionalism la noul manager al spitalului județean: deși are o grămadă de problee  grave cu care se confruntă spitalul județean, prima urgență a lui Mihai Nistor a fost să obstrucționeze activitatea presei printr-un anunț (vezi foto) să  ascundă gunoiul sub preș și Dumnezeu cu mila…

IMG_8863

 

Cu această atitudine sigur va eșua…

2 Comments

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page