Editoriale, Interviuri — august 30, 2019 at 17:51

Valentin Deculescu: Consiliul Judetean si Primaria Calarasi vor trebui sa gaseasca metode de colaborare

by

Valentin Deculescu  este administrator Administrator public al primăriei municipiului Călărași din 2016.   Este inginer,licențiat al Universității din Brașov.Are master în Managementul prin proiecte la Scoala Nationale de Studii Politice si Administrative și a abolvit Programului de formare specializata pt. ocuparea unei functii din categoria inaltilor functionari publici”, in cadrul Institutului National de Administratie

Valentin Deculescu  este autorizat electrician autorizat,verificator de proiecte,diriginte de șantier,expert tehnic și de calitate extrajudiciar

A ocupat mai multe funcții de middle și top management în domeniul  energetic și a fost Director al Sucursalei de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice Calarasi, Manager in cadrul SC Enel Distributie Muntenia SA

 

 

 

Nelu Balasa: In spatiul public au aparut acuzatii ca nu va ocupati sa promovati proiecte pentru municipiul Calarasi, puneti si altora ‘BETE IN ROATE”.

Valentin Deculescu: Din cate imi dau seama sunt doua intrebari!

Nelu Balasa: Da, daca vrei asa…

Valentin Deculescu: La ora actuala, in spatiul public, se desfasoara o campanie foarte agresiva si denigratoare cu privire la diversele activitati ale Primariei, inclusiv la cea de atragere a fondurilor europene prin proiecte.

Abordarea de catre PMC a acestei situatii a fost aceea de a nu intra in polemica cu cei care ataca, rusinos pentru ei, institutia primariei si pe cei care o reprezinta, dar consider ca este oportuna exprimarea punctului de vedere real si corect cu privire la aceste aspecte.

Astfel, Primaria Calarasi are in derulare contracte pentru investitii de peste 20 milioane euro.

Primarul Daniel Stefan Dragulin a acordat o importanta deosebita pregatirii si implementarii proiectelor europene, prin echipa reprezentata de DPDL din Primarie, care in primul mandat, desi la sfarsit de perioada a fondurilor europene, a adus, in premiera in municipiul Calarasi, 9 proiecte de 4 mil Euro.

Acum tot din fonduri EUROPENE finantam investitii de peste 10 mil Euro si urmeaza sa semnam contracte de finantare  pentru cel putin inca 10 proiecte aflate in evaluare, de peste 20 milioane Euro, pana la sfarsitul anului 2019.

Multi spun ca se pricep la proiecte europene. Aceste proiecte au un specific aparte – pregatirea ca si implementarea lor sunt de durata, cerintele sunt foarte mari, este nevoie de profesionalism si de asumare a responsabilitatii; evaluarile si verificarile sunt foarte dure si exigente; ele devin realitate dupa mai mult timp decat ne-am dori, insa ele au inceput deja sa devina realitate.

 

Valentin Deculescu: La intrebarea a doua sunt de parere ca sunt mizerii spuse de unii pentru a descredita echipa liberala de la conducerea Primariei.  Este absurd sa se afirme ca primaria se opune inceperii lucrarilor de prelungire a falezei de pe malul Borcei, in conditiile in care noi suntem asociati cu Consiliul Judetean in acest proiect, care are la baza vechiul proiect “Danubius Parc” promovat de Consiliul Judetean cu multi ani in urma – primul SF fiind din 2002 sau 2003.

In actualul proiect de promenada – asa cum a devenit cunoscut, Consiliul Judetean are o finantare de 0,7 mil euro din care trebuie sa realizeze si proiectarea constructiei, iar Primaria Calarasi are o finantare de 3,2 mil euro in care sunt incluse, in principal, costurile cu executia efectiva a lucrarilor de constructii.

Nu este necesara si nici nu a fost luata in calcul in proiect eliberarea efectiva, la acest moment, a terenului; noi ne-am angajat ca vom incepe eliberarea terenului dupa ce CJ ne va preda PT.

Eliberarea terenului trebuie facuta pana in momentul inceperii lucrarilor, moment stabilit in proiect de catre CJC ca fiind luna octombrie 2020.

De altfel, nu intelegem graba si supararea CJ mai ales ca in prezent ei abia fac evaluarea ofertei pentru servicii de proiectare, proiectul tehnic nefiind realizat la aceasta ora. Primaria nu are de ales, este obligata sa astepte proiectul tehnic, pe care CJC trebuie sa ni-l predea conform legii (HG 907/2016) insotit de autorizatia de constructie, pentru a incepe licitatia pentru executia lucrarilor.

In situatia in care CJC ne transmite mai repede aceasta documentatie, Primaria va incepe fara probleme pregatirea terenului.

In acest proiect CJC mai are si alte probleme de clarificat, de rezolvat urgent, pana la momentul inceperii lucrarilor.

Deci, in mod eronat se arata cu degetul catre Primarie cand de fapt problemele trebuie  abordate in ordinea fireasca, ele fiind corelate.

  • In ceea ce priveste lucrarile pe drumul de acces in oras, dinspre Siderca, a carui modernizare ne-o dorim si noi, impreuna cu toti calarasenii, se poate observa ca s-au executat lucrari, lucrari pentru care CJ nu a obtinut inca autorizatia de constructie, lucru care daca era tolerat asa cum spun unii, atragea raspunderea penala a primarului municipiului si a arhitectului sef.

Ca sa concluzionez, Consiliul Judetean si Primaria Calarasi vor trebui sa gaseasca metode de colaborare, conform legii, pentru proiectele adresate calarasenilor si am convingerea sincera ca, in ciuda tuturor frictiunilor, aceste proiecte se vor finaliza cu succes.

 

Nelu Balasa: Care sunt proiectele cu cel mai mare impact in dezvoltarea municipiului Calarasi?

Valentin Deculescu : Din punctul meu de vedere proiectele care vor schimba viata locuitorilor din Municipiul Calarasi, sunt cele  de pe axa 4.1 a POR, in valoare de 20 mil euro. Dintre ele as vrea sa  mentionez:

-modernizarea strazii Bucuresti de la SIDERCA pana la Modelu, cu spatiile verzi si trotuarele adiacente;

-realizarea spatiului pietonal care va incepe cu platoul din fata Centrului Cultural “Barbu Stirbei” si continua pe strada 1 Decembrie 1918, intre strada Sloboziei si Dobrogei;

-realizarea unui centru de monitorizare trafic de unde se va urmari traficul in tot municipiul si din care se vor coordona cele 22 de semafoare care se vor monta in cele mai importante intersectii; se doreste astfel sa se asigure “unda verde” pe cele trei mari artere ale orasului, respectiv str. Bucuresti, str. Grivita si b-dul Republicii

-modernizarea transportului public local prin achizitia de 4 autobuze hibrid care se vor adauga la cele ale operatorului , montarea in toate autobuzele care vor circula a camerelor de luat vederi si a unui sistem de informare calatori, aparatura care va fi montata si in toate statiile de calatori care urmeaza a fi modernizate.

 

Nelu Bălașa: In presa esti acuzat ca esti “sageata lui Dragulin”

Valentin Deculescu: Fac parte din echipa liberala condusa de dl. Presedinte Dragulin. Fac parte din colectivul Primariei Municipiului Calarasi condusa de  primarul Dragulin. Si fac asta cu  asumare, cu loialitate, cu sinceritate, incercand ca prin experienta mea profesionala sa contribui cat mai mult la succesul Primariei, deoarece prin proiectele propuse si promovate in cadrul acesteia dorim sa aducem un plus de calitate in viata cetatenilor urbei.

Suntem in slujba cetatenilor si acest lucru ne obliga sa ne canalizam eforturile si actiunile in aceasta directie.

 

Nelu Bălașa: Si totusi  “echipa PNL”?

Valentin Deculescu: Eu am actionat mereu pentru a uni aceasta echipa a PNL, atat prin activitatea mea in calitate de consilier judetean, cat si prin activitatea mea din cadrul primariei.

Nu imi este rusine sa-mi privesc in ochi orice coleg liberal, chiar daca unii au avut cateodata actiuni neloiale echipei.

Dar cred ca imi dau seama unde “bati”. Da, in campaniile electorale membrii partidelor sustin campaniile electorale ale candidatilor prin donatii, nu este nici un secret. Campania pentru primaria municipiului a primarului Dragulin a fost sustinuta si de mine, dar si de  alti colegi de partid sau simpli simpatizanti. Dar in presa am fost amintit doar eu, poate la comanda unor “prieteni”.

Tin sa precizez ca ma mandresc cu cariera profesionala de pana acum, prin care mi-am castigat respectul celor care m-au cunoscut, pe care am incercat mereu sa ii ajut, sa le inteleg problemele, multe dintre ele,  rezolvandu-le.

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page